Sprintintervaller på Bislett

Etter at jeg nærmest for første gang trente på en idrettsbane i fjor vår, har det blitt en fast del av sommertreningen min. Jeg går ikke dit alene, men vi samles alltid noen jenter et par ganger i sommermåneden og trener sammen. I går prøvde jeg for første gang sprint intervaller. Fy søren sier jeg bare! Det var en skikkelig utfordring å gi alt på en løpebane for en som er vant til enten litt lengre distanser i "normal fart" eller løpebånd med kntrollert fart. Første runde trodde jeg at jeg skulle snuble i mine egne ben. Føltes som om de ville krysse seg når som helst og jeg så for meg megselv ligge der langflat. Haha! Etterhvert fikk jeg faktisk farten opp og hadde kontroll, men å gi absolutt alt uten å bremse seg selv er litt vrient. Til tross for at vi begynte med en god oppvarming fikk jeg en liten strekk i låret. Tror heldigvis den er over i dag riktignok! Skal gå gjennom programmet vi kjørte under.

 Sprintintervaller:

  • Rolig oppvarming, ca 1600 - 2000m i pratetempo (4-5 runder på bane)
  • Stretching: lår, rumpe, legger + litt overkropp (ca 15 minutter)
  • 3-4 stigningsløp á 100m
  • 6-10x80 meter intervaller på maks fart.

En liten strekk i låret og at jeg kjente det i knærne gjorde at jeg ikke ville presse meg selv så mye mer, så det ble 6 intervaller for min del. Avsluttet med 4x20m utfallshopp som forresten er en knallbra øvelse! Jeg kjenner det i dag - våknet til og med i natt av at jeg var støl i lår og rumpe! Haha. La ut en film på instagram i går hvor jeg viste øvelsen. Sjekk ut hvis dere vil ha en nye og effektiv øvelse!!

 Håper dere har en fin fredag! Her står det middag og VM på menyen i kveld, men før det håper jeg å få til en langtur utendørs, hvis beina holder meg. Krysser fingrene for det.

 Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits