Protein cake pops til påske

Jeg tenkte å begynne denne påske-mandagen med protein cake pops jeg. Hva tycks om det?! Here we go: 


I forrige uke fikk jeg fine sugerør i posten fra partydesign.no. Papirsugerør er så utrolig fine, både til cake pops og som sugerør / rørepinner og lignende. Jeg har ikke lykkes med å finne noen lignene i butikk ennå, men på partydesign.no har de utrolig mange forskjellige! Se disse og hele utvalget av sugerør HER (annonselink).

Ingrediensene finner du i vanlige matbutikker i Norge og i helsekostbutikker, bort sett fra proteinpuleret som du finner HER. Dersom du vil lage det nå i påsken kan du bruke et annet proteinpulver eller droppe det og heller bruke litt konsentrert vaniljeekstrakt og litt mer sukrinmelis for å få tydeligre vaniljesmak og nok sødme. 

Ha finmalte mandler, vaniljeprotein, kokosmel, sukrinmelis, steviadråper og soyamlek (kan bruke vanlig melk) i en bakebolle. Vent med sjokolade og kokosftt, det skal smeltes alene og peanutsmør som du skal blande inn etterpå. Du trenger ikke kjøpe finmalte mandler, det går også fint å kjøpe hele mandler, skolde dem og male dem i en foodprosessor eller ved hjelp av en stavmixer.  

Når deigen er lett å kna bruker du hendene og elter inn ca 1 ss peanutsmør. Bland godt. Jada, dette er en litt klissete jobb...

...resultate skal bli en jevn deig som er mulig å rulle til kuler. Dersom du vil at den skal smake søtere kan du kna inn mer sukrinmelis her. 

Riv av en klump på ca 20 - 22g og rull til en kule. 

Denne porsjonen gir 13 kuler på 22 gram. Det er greit at kulene ikke er for store hvis de skal sitte godt på pinnen, samtidig er disse ganske mektige så det holder lenge med denne størrelsen.


Blanding av 86% og 70% sjokolade gir en god og passelig søt smak. Her kan du bruke hvilken 70% sjoklade du vil, jeg syntes appelsin passer perfekt til påske. Du kna også vege andre sjokolader om du heller vil det. 

Jeg smelter alltid sjokolade i vannbad. På den måten er jeg sikker på at sjokoladen ikke blir for varm, svir seg og blir ødelagt. Det er smart å velge en liten kjele med bare 2 dl vann og velge en bolle som passer akkurat oppi, da unngår du å få vanndamp i sjokoladen, noe som vil ødelegge den. Jeg har litt kokosfett i for at sjokoladen skal bli jevnere og dekke cake popsen godt. Dette kan du droppe om du ikke har.

Dypp tuppen av sugerøret i sjokolade og deretter i kulen. 

Når alle har et sugerør bør disse settes i kjøleskapet for at sjokoladen og sugerøret skal feste seg godt slik at kulen ikke sklir av før servering. Ha kulene i kjøleskapet i minst 10 minutter. 

Dypp deretter hele kulen i sjokolade, la overflødig sjokolade renne godt av...

... hvis ikke skjer dette. Sjoklade og søl over alt! Plasser dem i en oasis kledd med aluminiumsfolie. Dette er det beste verktøyet for å få sjokoladen på cake popsene til å stivne uten at det blir veeeeldig mye kliss. Litt blir det uansett! Dette bildet er av to av dem som ikke gikk helt etter planen... hehe.

Det var mer som ikke gikk etter planen. Jeg vet ikke hvorfor strøsselet ikke fungerte, men det kan ha noe med at sjokoladen ikke stivnet så fort som jeg hadde håpet. Alt rant hvertfall av, så jeg ga opp etter bare ett forsøk i mangel på tid, og gikk heller for...

cake pops uten strøssel!

Gjør jo ikke noe det, det enkle er ofte det beste! Disse ble faktisk veldig gode (om jeg får si det selv?), dog ganske mektige, så det holder lett med én på en hverdagskveld til tross for at innholdet er relativt sunt og godt for kroppen! Cake pops som kan spises før eller etter trening og på en hvilken som helst mandag er vel ganske greit?! :D Du trenger selvfølgelig ikke bruke tid på å sette kulene på pinne om du bare vil smekke sammen noe for å kose deg en kveld. Du kan for eksempel legge dem i mini cup cakes former - funker akkurat like bra det og holder sjokoladen på plass før det stivner. :)

God påske-mandag med litt sunnere cake pops!  


4 kommentarer

Julianne

25.03.2013 kl.11:44

De så veldig gode ut! Du er flink til å komme med sunnere alternativ til snack, det liker jeg :) For å få sjokoladen til å stivne raskere kan du kanskje sette cake-popsene i kjøleskapet eller i fryseren før du dypper dem i sjokolade. Det gjør jeg i alle fall når jeg skal dekke konfekt med sjokolade, noe som fungerer utmerket :) Ha ei fortsatt fin påske!

Julianne

Karoline

25.03.2013 kl.13:51

Julianne:

Ja, det gjør jeg. Jeg må ha glemt å skrive det i teksen bare. :)
Likevel stivnet ikke sjokoladen så raskt som jeg ønsket, men dersom man har bedre tid vil det fungere også med denne sjokoladen. Dårlig tid er aldri helt heldig på kjøkkenet...

Ha en fin påske du også!
// K :)

Hanne

25.03.2013 kl.17:33

Så flink du er! Elsker slike oppskrifter :D

projecthealthy

26.03.2013 kl.10:44

Å nam :D dette skal jeg prøve på torsdag når jeg skal ha sunn-påske-bakedag ;D

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits