Pink Size for Life

For en uke siden fikk jeg en e-post fra Unilab Røntgen hvor de fortalte meg om en ny kampanje de har satt i gang. Kampanjen heter Pink size for life og skal bidra til at kvinner forstår viktigheten av å ta jevnlig mammografi. 

Hver dag får 8 norske kvinner påvist brystkreft. Brystkreft har blitt den hyppigste kreftformen blant kvinner i Norge, men sjansen for å overleve er gode dersom svulsten oppdages på et tidlig tidspunkt. Både å undersøke seg selv og å ta jevnlig mammografi (tøntgen) er viktig for å oppdage en svulst tidlig, noe som igjen kan øke muligheten for at det kan gjennomføres brystbevarende kirurgi. 

For å vise kvinner hva de bør kjenne etter når de sjekker sine egne bryster, har Unilabs altså satt i gang en kampanje kalt Pink size for life. I denne kampanjen selger de nøkkelringer med rosa kuler som viser den gjennomsnittlige størrelsen en svulst gjerne har når den blir oppdaget ved ulike stadier. Nøkkelringen viser eksempler på svulster på fire ulike stadier, og bekrefter hvor viktig det er å gå jevnlig til mammografiundersøkelse med tanke på at disse ikke alltid er enkle å oppdage selv! Ved jevnlig røntgen kan legen sammenlikne de ulike bildene og lettere oppdage forandringer i brystet. Dette kan både redde liv og gi deg et eventuelt bedre sykdomsforløp.

Dette er en sak jeg absolutt vil støtte fordi jeg selv har opplevd at min mamma fikk brystkreft da jeg var 10 år gammel. Det var en veldig tøff beskjed å få som liten jente, og mitt eneste forhold til denne sykdommen var at jeg kjente en annen voksen dame som hadde død av den samme diagnosen et par år tidligere. Med andre ord var jeg automatisk veldig redd for at det samme skulle skje med min egen mamma. Heldigvis for meg og min familie, var mamma en av de som hadde vært flink til å sjekke brystene sine og som oppdaget svulsten lenge før den hadde rukket og bli stor eller spre seg. Mamma fikk derfor en brystbevarende operasjon og ble raskt bra. Jeg har tidligere skrevet innlegget "Rosa for mamma" som dreier seg om akkurat dette, dersom du ikke husker det kan du ta en titt på det HER. :)

Dette er en flott gave til de kvinnene du er glad i tenker jeg! Du kan kjøpe nøkkelringen HER. Overskuddet av salget går selvfølgelig til brystkreftforeningen!

5 kommentarer

21.03.2013 kl.12:51

Fint innlegg, men når du snakker om noe så viktig og alvorlig, sjekk i det minste rettskrivningen da! Tøntegen? Røntegen? Røntgen heter det! Greit å få bedriftens navn riktig er det ikke? Generelt mye skrivefeil hos deg, men denne gangen måtte jeg kommentere.

Karoline

21.03.2013 kl.13:10

Anonym:

Beklager, det gikk litt fort i går kveld og ja, jeg er klar over litt skrivefeil. Det er ikke alltid så lett å se selv når man sliter litt med den saken.

Derimot ganske rart at du ikke kan signere med navn, når du skal gi sånne tilbakemeldinger.

// K

Julianne - *** KONKURRANSE ***

21.03.2013 kl.20:35

Hallo! Vil du være med i konkurransen vår? Premien er en ferie for 2 personer til Amsterdam!

Kristianne

21.03.2013 kl.21:45

Så utrolig bra du engasjerer deg i noe så viktig. Jeg fikk helt panikk da mamma fortalte hun ahdde kul i brystet, heldigvis var det bare en cyste som de hadde funnet på mammografien. Men tok lang en stund før de bekreftet at det ikke var kreft. Grunnen til at det skremte meg så mye, var at jeg selv nettopp hadde fått lymfekreft i stadium fire. Men mamma var frisk, og jeg var dødssyk. I dag er jeg kreftfri, men vet viktigheten i det å oppdage en kreftsykdom tidlig. Det betyr virkelig alt for behandlingen din, selvom de er kommet langt er det fortsatt alt for mange som dør. Så tidlig oppdagelse vil redde utrolig mange flere liv!

Karoline

21.03.2013 kl.23:05

Kristianne:

Så flott at du delte dette med meg, Kristianne! Hørtes turbulent ut, og ikke noe noen burde få oppleve! :( Glad for å høre at alt er bra med både deg og din mamma nå! :)

Klem fra Karoline

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits