Go´morgen yoghurt ala Karoline

Kanskje litt sent å si god morgen. Jeg er selvfølgelig forlengts oppe (hehe) men denne frokosten lagde jeg i helgen og tenkte det passet fint å vise dere den nå. Såå god! 

 Begynn med å tine fryste bringebær i mikro eller i en kjele. Rør det inn sammen med cottage cheese og kesam. Legg på en klatt peanøttsmør (veldig viktig at den er uten tilsatt salt!), og strø over blåbær og sjokolade. Yummi :D

Rå sjokolade består av kakaomasse og kakaosmør. Kakaomasse er hele skrellede kakaobønner som er presset til å bli en "sjokoladeplate". Deretter er den igjen oppdelt i biter for at vi skal kunne kjøpe ønsket mengde. Kakaomasse er veldig bittert på smak, og for at vi skal kunne lage god sjokolade av dette må det tilsettets søtningsmiddel. Kakaomasse er en av naturens rikeste kilder til antioksidanter. Når du bruker rå kakao er det viktig at du varmebehandler den via vannbad, ikke direkte i micro eller i en kjele, på den måten bevares de gode ingrediensene. Når fette fra kakaobønnene presses ut, får vi kakaosmør. Dette produktet er helt urafinert og kjemikaliefritt og er derfor helt naturlig økologisk. Kakaosmør har en fantastisk rik sjokoladearmoa og er derfor essensiell for at sjokoladen vi lager skal bli god. Det går med ca 1, 2 kg kakaobønner for å lage 400 gram rått kakaosmør. Det er med andre ord ganske eksklusivt og mange sjokolader vi kjøper i butikken inneholder veldig lite av dette... 

Jeg smeltet kakaomasse og kakaosmør i vannbad og tilsatte sukrin gold. Her er det viktig å smake underveis for å finne ut hvor søtt du vil ha det. Det er veldig fint å kombinere flere søtningsmidler i kakao, så dersom du har agave eller yaconsirup i skapet er det bare å bruke dette også! Jeg tror jeg hadde ca 1 ss sukrin gold til en pakke med 150g rå kakao. 

Kakaomasse finner du HER og kakaofett HER. Dersom du bare vil teste om dette er noe for deg, uten å fylle opp hele skapet, kan du kjøpe en "startpakke" HER, det var den jeg brukte denne gangen. 

Når sjokoladen er ferdig smeltet, heller du den over på et bakepapir og lar den stivne i kjøleskapet eller frysere. Deretter er det bare å knekke den opp å ha den over frokosten, desserten eller mellommåltidet! 
6 kommentarer

Solveig

19.03.2013 kl.18:52

ÅÅ det så godt ut! jeg spiste også jogurt med sjokolade og peanøttsmør for noen dager siden, og det var HIMMELSSKK!

Ina Larsen

20.03.2013 kl.12:01

Den hørtes kjempe god ut! men spiser du bare det til frokost? det er ikke mye mat gitt?!"!

Hanne

20.03.2013 kl.14:30

Du er så kreativ :D Jeg har enda ikke kastet meg på trenden med å lage egen sjokolade, så denne "startpakken" er jo helt super før jeg kjøper inn mange forskjellige ingredienser :)

Karoline

20.03.2013 kl.14:39

Ina Larsen:

Ja, dette spiser jeg til frokost og jeg blir stapp mett! Det er masse proteiner i melkeproduktene. Veldig mye energi og sunt fett i peanutsmøret og sjokoladen, og både bringebærene og blåbær har vitaminer og antioksidanter og metter i tillegg godt, så dette er en fyldig frokost faktisk! :)

// K

Ina Larsen

21.03.2013 kl.11:14

OKi, jeg tar ditt ord for det :D Her går det med 1 boks skyr og en halv cottage cheese i tillegg til bringebær og blåbær.. :) Men ingen peanøttsmør og sjokolade, kanskje jeg skulle prøve det å :)

Sunniva

21.03.2013 kl.22:23

Dette skal prøves i påska!

Inspirerende blogg :) jeg prøver å få kostholdet helt på plass, og styrer veldig :') alle slike ideer/råd taes imot med STOR takk! :)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits