Onsdag og Laks Med Byggryn og Granateple!

God formiddag dere! I ettermiddag står det laks på menyen hjemme hos oss. Har du ikke planlagt middagen ennå kan dette kanskje være noe for deg?! Denne deilige lakseretten falt i smak hos oss begge forrige gang vi prøvde det, og da blir det selvfølgelig en gjentakelse! Det er så greit å ha denne bloggen når jeg står fast i middagsideer. Dette er jo samlingen av mine favorittoppskrifter, så da blir valget enkelt når jeg tar en titt i arkivet. Vet at det er helt umulig å navigere rundt i oppskriftene sånn som det er nå, og dere aner ikke hvor mye jeg gleder meg til å lansere den nye siden!! Det beste med den er jo at den har enkel oversikt over alle oppskriftene mine i flere inspirereden bildegallerier! Gosh, jeg blir sulten hver gang jeg går gjennom for å systematisere, ogdet  tar litt tid!

Men nå: Laks med byggryn og deilig granateplesalat, Vær så god!  

Begynn med å varme opp ovnen til 200* og kok opp vann til byggryn. Laks og byggryn skal steke og koke like lenge så det er en fordel å gjøre dette samtidig. Jeg bruker byggryn fra Møllerens (Finnes på Meny). 

Ha laksefileter i en ildfast form. Hell over ca 3 ss teriyakisaus. Stek fisken i ovnen på 200* i ca 10 - 12 minutter. 

...Ha posene med byggryn i kokende vann og kok dem også i ca 12 minutter. La vannet renne godt ut av posene når de er ferdig. 

Mens laksen er i ovnen og byggrynene i kjelen: Bland salat i en bolle.

Bland kesam med sweet chilisaus, smak til hvor mye du ønsker å bruke. Jeg blander ca 2 ts med 1 dl kesam. 

Når vannet har rent av byggrynene, hell det over i en bolle og bland inn litt sweet chilisaus, ca 1 ss.

Server laksen med byggryn, kesamdipp og frisk salat! Så godt og fresht nå som solen skinner igjennom vinduene til langt på ettermiddag. Hvertfall litt lengre enn for bare noen uker siden... 


12 kommentarer

birgitteaarland

27.02.2013 kl.11:02

Det så godt ut! Må testes :D

Hanne

27.02.2013 kl.11:05

Takk for flott oppskrift! Dette skal jeg prøve neste uke :)

Nina

27.02.2013 kl.13:07

Så veldig godt ut :)

Liv

27.02.2013 kl.19:01

Hei! jeg elsker bloggen din! den gir meg mange tips og inspo når de gjelder trening :) men eg lurte på om du kunne skrive et innlegg med musikken du trener til, eventuelt spotifyliste :)

Karoline

27.02.2013 kl.19:03

Liv:

Så koselig, Liv! Det skal jeg selvfølgelig gjøre!
Klem K :)

Veronica

27.02.2013 kl.20:25

Du frister meg!! Laks med byggris er utrolig godt, gjerne med en revet gulrot blandet inn i risen, og med guacamole til, bør testes ;)

Men.. Har begynt å skrive liste hver søndag om hva jeg skal spise til middag kommende uke, og i går sto faktisk laks og byggris på menyen. Det som er kjipt er at de verken hadde byggris på rema, bunnpris eller rimi, hvor jeg har fått kjøpt det tidligere.. Har du noen anelse om det er gått ut av produksjon, ev. bare sluttet å selge det på disse butikkene, eller jeg som hadde uflaks? :P

Vilde

27.02.2013 kl.23:53

heii :D jeg lurer på en liten ting!

Når du baker bruker du sunne alternativer, men dersom man ikke har noen av disse hvilke vil du anbefale å kjøpe i første omgang? holder det med sukrin og mandelmel, eller bør en feks kjøpe stevia dråper også? :D og dersom man ikke bruker proteinpulver, hva kan dette da erstattes med? :D

du er en stor inspirasjon for meg, tusen takk!!

Karoline

28.02.2013 kl.07:56

Veronica:

Byggris er derssverre ute av produksjon, men byggryn finnes fortsatt i butikken. De finner jeg som regel på Meny eller Ica, kanskje Rema også?
Du får se etter den neste gang du er ute å handler :)

Klem K

Karoline

28.02.2013 kl.08:02

Vilde:

Det kommer litt an på hva du skal lage. Jeg bruker ofte det naturlige søtningsmiddelet Xylosweet (fra iherb.com) som kan erstattes med sukrin, men personlig syntes jeg sukrin smaker lite godt.
Steviadråper bruker jeg for å tilsette litt mer smak og litt sødme, kan være greit å ha i skapet. Jeg bruker det hele tiden. Heldigvis varer en liten flaske kjempe lenge, jeg har hatt en av mine i fire måneder nå og den er langt fra tom. Stevia skal du ikke bruke mye av.

Proteinpulver kan erstattes med eggehvite, eller fettredusert peanutmel som du også finner på iherb.com. :) Det peanutmelet inneholder hele 16g proteiner pr 100g, men bare 4g fett :)

Håper du følte at du fikk svar på det du lurte på!

Klem K

Veronica

28.02.2013 kl.08:34

Byggryn skal prøves ;) Finnes det i porsjonsposer, eller var det byggris du brukte her? Hvordan tilbereder man egentlig byggryn? Må de bløtlegges først, eller er det bare å koke opp?

Vilde

28.02.2013 kl.16:07

det fikk jeg!! tusen takk <3 skal logge inn på iherb og kjøpe nå :)

Ida

28.02.2013 kl.22:10

Det så godt ut :D Må prøve!

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits