Prøver Byggryn

Forrige uke fikk jeg en pakke fra Fjordland levert på døren. Det var en kjølebag med to eksemplarer av den nye byggrynsgrøten og deilige, friske bær, nøtter og rosiner. Ingen hemmelighet at jeg elsker alt som kan spises med skje, og spesielt havregrøt er jo noe jeg tyr til stadig vekk, spesielt når jeg har dårlig tid! Jeg syntes derfor det var veldig gøy at jeg fikk prøve denne nye grøten rett etter lansering. Har noen av dere smakt den?!

Grøten varmes opp på akkurat samme måte som andre ferdigprodukter fra Fjordland, i en kjele eller i mikro i 2 - 5 minutter. Bygget som brukes i grøten til Fjordland kommer fra Sjåk. Her er det helt spesielle dyrkningsforhold, noe som gjør at disse kornene har veldig god næringssammensetning. Sjåkgrynet er både en god kilde til proteiner og fiber, samt beta-glukaner som har positiv innvirkning på kolesterolnivået. Det er ingen tilsetningsstoffer i grøten, den er bare laget av melk, byggryn og litt salt. Bygg fra Sjåk smaker også søtere enn andre byggryn, noe som gjør at det oppleves som at grøten er tilsatt sukker, men det er den altså ikke. Jeg trengte derfor ikke noe honning eller annen søtning når jeg spiste. Helt perfekt faktisk! 

Nøtter og bær eller nøtter og rosiner er kjempe godt tilbehør. Siden grøten er kokt på bare melk, trengte jeg ikke ha på noe ekstra for å få nok smak. Den smakte rett og slett utrolig godt som den var, og jeg tok med meg pakke nummer to til lunsj på skolen på fredag. Ganske sikker på at jeg skal erstatte risgrøten med byggrynsgrøt fremover. Risgrøt er jo min lille guilty pleasure, men dette var faktisk like godt og selvfølgelig noen hakk sunnere! Tommel opp for at næringsmiddelindustrien finner på nye, lettvinte og SUNNE alternativer! I tillegg er det veldig flott å ta vare på norsk mattradisjon. Bygg er den kornsorten som det dyrkes mest av i Norge og har vært dyrket i Skandinavia siden steinalderen. Trolig er det verdens eldste kulturplante! Arne Brimi har vært med å utvikle grøten og den har faktisk fått spesialitetsmerke fra Matmerk på bakgrunn av den gode råvaren, foredlingsprosessen og det at historien er helt unik.  

Hva tror dere, fikk dere lyst til å teste byggrynsgrøt fra Fjordland?! Du kan lese mer om det nye produktet  HER. For min del har det blitt en favoritt! 


3 kommentarer

christinestrening

19.02.2013 kl.15:11

Jeg synes den er god, men hjemmelagd er bedre... Og den sammen med havregryn er best :-) Oppskrift: http://christinestrening.blogg.no/1361004806_byggrynsgrt.html

K

20.02.2013 kl.06:15

Jeg synes ikke den smakte noe godt i det hele tatt.. Men fine bilder du tar :)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits