Split Squat // Bulgarsk utfall

God morgen desemberbarn! Min først offisielle feriedag - kan tro jeg nyter følelsen, dere! Sov ikke akkurat lenge i dag da, for må jo utnytte disse ferietimene til det fulle. I dag skal jeg sitte i frisørstolen hos Hendrix i 2x2 timer, men nå på morgenkvisten har jeg både rukket å ta noen bilder av min (for tiden) favoritt øvelse for rumpa og jobbet litt. I dag er det nøyaktig to uker til vi vender nesen mot varmere strøk, og med det i bakhodet har jeg også tenkt å sette inn et ekstra gir når det kommer til trening. Har en aldri så liten plan om å kjøre litt bikinibootcamp i dagen som kommer og da er den øvelsen jeg skal vise dere nå en stor del av den! 

Du trenger en stol /krakk/ puff/ benk /seng, hva som helst, men som ikke er alt for høyt. Legg gjerne en matte på gulvet dersom du har det. Jeg liker også å bruke manualer, men dersom du ikke har kjørt denne øvelsen så mye kan du fint begynne uten. 

Slik gjør du:

Stå med ryggen mot puffen. Legg det ene beinet på puffen. Vær rett i ryggen og stram magen. Synk forsiktig ned i en utfallsposisjon. Pass på at det fremste kneet ikke stikker lengre ut enn tærne.  Stopp når det fremste låret har ca en 90* vinkel. Reise deg opp i startposisjon igjen og gjenta. Gjør øvelsen sakte og kontrollert. Kjør 12 ganger på hvert bein, totalt 24 squats før du tar en pause. Dersom du ikke kombinerer øvelsen med andre beinøvelser kan du gjenta denne to til tre ganger.  

Nå skal jeg kaste meg over mailboksen før jeg løper bort til frisøren. Håper på en liten makeover i dag - får se hva jeg tør! I kveld skal jeg forresten ha julegodt - verksted med Sherin og Elize. Verdens beste tradisjon! Kanskje det blir noe nytt og spennede jeg kan vise dere i morgen :)

Nyt mandagen alle sprekinger! 


9 kommentarer

Hanne

17.12.2012 kl.09:53

Hei Karoline, og gratulerer med ferie, det er fortjent! :) Jeg har også fått ferie fra studiene nå, utrolig godt.

Jeg ville bare si at, akkurat nå for tiden, når bloggere får se mye kritikk, så skulle jeg ønske kritikerne også hadde lest din blogg :) Fordi så kunne de fått lest en blogg med et SUNT forbilde! Du er helt annerledes enn mange av de andre bloggerne, som jeg er enig i at ikke er særlig sunne forbilder, men du derimot! Du er fanstastisk spør du meg :) Sunn, treningsglad og bevist på det du foretar deg, men samtidig menneskelig, nede på jorden og du unner deg noe godt en gang i blant - akkurat som alle oss andre! Du virker som en fantastisk person, jeg blir glad av å lese bloggen din og du er langt i fra noe dårlig forbilde sånn som mange andre bloggere er.

Stå på, vær deg selv akkurat som du er, så vet jeg at bloggen din også i framtiden vil være godt likt og at du ikke skal føle deg truffet når andre bloggere får kritikk! :) Du har grunn til å være stolt av deg selv og det arbeidet du gjør!

Det var bare det jeg ville si :) ha en fin dag! Klem

Karoline

17.12.2012 kl.09:58

Hanne:

Oii, nå ble jeg rørt langt inn i hjertet, Hanne! Tusen, tusen takk!!
Det er ikke mange som tar seg tid til og i det hele tatt gidder å skrive noe fint og positivt til dem man liker, det er alltid mye enklere å slenge dritt... Veldig glad for at du oppfatter meg og bloggen min akkurat sånn som jeg håper at den skal bli :)

Takk for at du stikker innom - det gleder meg masse!
Ha en rikitg fin mandag og nyt ferien du også!!

God klem fra Karoline <3

Cecilie Lykke

17.12.2012 kl.10:12

Liker veldig godt denne øvelsen her selv!

Skrev forresten om bloggen din i lørdagstipset på lørdag, blir mer og mer inspirert for hver dag jeg går inn på bloggen din. Enig med Hanne over, du er et sunt forbilde :-) http://lykkesliv.blogg.no/1355401487_lrdagstipset.html

Stor klem!

Jona (tyskertosa)

17.12.2012 kl.12:27

Helt enig med det Hanne sier! Jeg er glad jeg kom over bloggen din. Godt å lese om andre jenter som også er fokusert på sunn kost og bevegelse, men som samtidig ikke fremstår som "perfekt" og et uoppnåelig idol for andre...

Jeg merker selv at det er veldig lett å blogge kun om de positive tingene og dele når jeg har vært superflink, men prøver å få med alle nyansene.

Fin mandag til deg Karoline!

Anette

17.12.2012 kl.15:45

Hei Karoline!

Denne øvelsen skal jeg prøve i morgen! Takk for ny treningsinspirasjon!

Er helt enig med kommentaren til Hanne :) du er best!

God førjulstid deg og dine!

Stor klem! Gled deg til Mexico!!!! :)

Hanne

17.12.2012 kl.17:40

Helt enig med min navn-søster over her! Jeg har nesten sluttet å lese flere av toppbloggerene, men din må jeg innom hver dag. Her er det alltid en god miks av flotte oppskrifter, treningstips og alt annet flott du skriver om :D

Malin

17.12.2012 kl.18:00

for et bra innlegg! skal prøve denne ut på trening idag :)

Karoline

17.12.2012 kl.18:06

Hanne:

Tusen takk! Veldig koselig at dere setter pris på hva jeg gjør :) Det varmer veldig å få så fine kommentarer!

Klem K

Hanne (den første som skrev)

20.12.2012 kl.00:09

Så artig å lese at mange er enige med meg - det skal du virkelig ta til deg Karoline :-) Du gjør som sagt en fantastisk jobb med bloggen, du er et sunt forbilde og det er så viktig og bra!! Stå på. Takk for fine ord, og også riktig god jul til deg! KLem

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits