Snadderbiff i helgen
I går lagde vi ekte "grabb-mat" her hjemme. M hadde pokerkveld med kollegaer hele fredag, så i går sto biff høyt på ønskelisten. Vi som spiser så mye salat, kylling og rå fisk hele uken har godt av litt kraftfood når lørdagskvelden kommer! Det er hvertfall min kjære verd, så tålmodig og god han er når det kommer til mine meninger om hverdagsmat! Tenkte jeg skulle gi dere oppskriften eller hvertfall tipset om vår biffsnadder tallerken (gosh, kjenner jeg får frysninger av det navnet?! haha, minner meg bare om 90´talls gatekjøkken: seigt, tørt og lunkent!). Det er ikke så mye hokkus pokkus med vår versjon akkurat, og den ligger jo ikke så langt fra den "originale" heller. Kinakål og mais er hvertfall byttet ut med deilige smørstekte grønnsaker, og frityrstekte chips erstattes med crispi båtpoteter og en klype salt. Kjøttet er medium, nesten rå, ekstremt viktig at dette ikke stekes for lenge! Tørt kjøtt er som å tygge skosåle... Bearnaisesausen har jeg ikke laget selv. Vet det! Det er vel mot Hellstrøms prinsipper, men jeg syntes den kalde fra Jacobs utvalgte er sååå god! Det må jo være lov? Er det ikke?! Sause-skole blir en annen helg... Her er oppskriften:
Begynn med potetene. For at det skal bli crispi er det smart å steke dem i aluminiumsfolie, ikke ildfast form.
Del i passelige store båter, ha på litt rapsolje og litt salt. Husk at det går ann å tilsette salt ved bordet, derfor bruker jeg alltid litt for lite når jeg lager mat. Stek potetbåtene på 225* i 40 minutter (tid kommer litt an på din ovn).
Del kjøttet i stykker. Pass på at bitene ikke blir for små (da blir de lett gjennomstekt). Pass også på at de er ca like store. La kjøttet romtemperere seg mens du ordner grønnsakene.
Del opp sopp og skrell charlottløk.
Forvell aspargesen før steking.
Kok opp litt vann i en kjele, ha aspargestoppene i det kokende vannet i ca 1 minutt. Hell av vannet og skyll aspargesen i kaldt vann.
Varm opp en panne med litt smør.
Begynn med å steke løk. Jeg liker å beholde charlottløken i sin naturlige form, uten å dele den opp. Stek derfor på passelig høy varme slik at den ikke blir svidd. Ha deretter i aspargestopper, sopp og til slutt tomater.
Å steke kjøttet er en liten kunst, og her er det veldig viktig å være fokusert. Om denne middagen blir god eller ikke kommer helt an på hvordan kjøttet er stekt. Biff i strimler blir lett gjennomstekt, dette går derfor uhyre fort og bør gjøres når alt annet et ferdig, rett før servering.
Varm opp en stekepanne med smør. Når pannen er ordentlig varm og smøret begynner å bli gyllent er det klart. Ha i kjøttet og stek raskt på den ene siden ca 40 sekunder. Snu alle bitene og gjenta på den andre siden. Det er bedre å la kjøttet steke litt for kort, enn litt for lenge. Varmen trekker alltid litt igjennom kjøttet etter at det er tatt av varmen også.
Som sagt, sauseskole kan det bli en annen helg! Denne gangen brukte vi Jacobs utvalgte, og den er så utrolig god! Behold den kald, da er den aller best!!
...Bon appetit sier jeg!
Noen som har planlagt noe godt som søndagsmiddag?!
Dorthea Olsson
11.11.2012 kl.13:43
Birgitte
11.11.2012 kl.13:50
andrevandre
11.11.2012 kl.14:47
Anette
11.11.2012 kl.20:25
Kristiane
13.11.2012 kl.06:53
Dette er sånn mat som både kan bli litt gourmet, samtidig som det er litt "mannemat" og sikkert blir satt pris på av kjæresten.
Fine bilder som alltid:)
ole morten larsen
19.04.2013 kl.21:33
next time ;) good work