Peanøttvaffel med vaniljeskyr

Vil du vite hva som er mine absolutt største guilty pleasures?! Ja for jeg har jo selvfølgelig ikke bare én... ehe.  Vafler og risgrøt it is. Her om dagen måtte jeg derfor bare ha vafler! Ble selvfølgelig ikke helt vanlige vafler da, for det syntes jeg jo at er ganske kjedelig å lage. Tror det må være et syndrom, det å måtte putte noe rart i røren, deigen eller grøten for så å se hva som skjer... Nok om det, disse vaflener er laget av jyttemel som er helt uten gluten og fettredusert peanøttmel (HER) med masse proteiner. Jeg har byttet ut smør med extra virgin kokosolje (HER) for anledningen. Hadde også i et beger med skyr vanilje. Det ble en veldig god og passelig søt kombinasjon!Mål opp jyttemel, peanøttmel og havregryn og ha dette i en blender eller kjøkkenmaskin. Tilsett bakepulver og salt.

Bland sammen egg, kokosolje, melk og skyr.

Blend til røren er silkemyk.

Peanøttmel suger til seg mye fuktighet, så det kan være røren blir litt fastere enn vanlig vaffelrøre. Smør derfor røren ut i vaffelhjernet ved hjelp av en skje.

Over vaffelen har jeg yoghurt naturell, blåbær og peanøttmel blandet ut med bittelitt vann. Sååå godt! Perfekt på en dag du er litt sugen på noe godt, før eller etter trening eller som litt sunnere helgekos. Tror røren kan fungere som lapper også, det skal jeg teste til lunsj i dag for jeg har litt røre stående i kjøleskapet :) Fikk du lyst til å prøve?! 

 


12 kommentarer

Frøken Mat

10.10.2012 kl.11:12

Mums! Tror jeg må lage vafler til middag (hjemme alene :D )
Det så altså så godt ut:)

Cecilie Lykke

10.10.2012 kl.12:49

Jeg lager faktisk akkurat vafler selv, var supergodt! :-D

Oda

10.10.2012 kl.16:07

JAAA! Men har ikke alle de fancy Iherb-produktene du bruker. Derfor er det veldig frustrerende å lese oppskrifter er på bloggen som jeg har så lyst til å prøve. Blir like skuffet hver gang jeg ser at du har brukt produkter fra Iherb :(

Birgitte

10.10.2012 kl.18:46

Ja, disse må prøves :D

Thea

10.10.2012 kl.19:42

Det er så genialt å bruke blender til å mikse røre! Peanøttmel har jeg ikke prøvd meg på før, men det skal jeg gjøre neste gang :) Hvilke merke kjøper du på iHerb?

Karoline

10.10.2012 kl.22:38

Oda:

Ettersom jeg er opptatt av å lage sunn og god mat syntes jeg det er gøy å eksprimentere med ingredienser som er litt anderledes, derfor bruker jeg produkter fra iherb. Flere av disse er ofte langt mer næringstette enn hva du finner i norske produkter.
Dersom du vil prøve oppskriftene kan du jo handle noe på iherb...
Hvis ikke kan du bytte ut med andre ingredienser, men da kan ikke jeg gå god for resultatet dessverre.

// K

Sandra

19.10.2012 kl.12:43

Super oppskfrift! Elsker vafler, "men" har glutenallergi så har blitt mange av toro sine pose-vafler på meg. Skal definitivt prøve denne oppskriften!

Håper det smaker OK med kardemomme i...

Anna

25.10.2012 kl.17:56

DØDSGODE som lapper!!! HERLIG! Takk for oppskrift! Den er nå notert i oppskriftsboken min :) :) :)

Karoline

25.10.2012 kl.22:01

Anna:

Koselig at du likte dem! :D

// K

Liz

12.03.2013 kl.20:36

Vet du hvor mange kalorier det er i røra?:)

Karoline

12.03.2013 kl.22:04

Liz:

Nei, dessverre. Jeg teller ikke så mye kalorier lengre... :)

// K

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits