Frokostparfait

Min favoritt over alle favorittfrokoster! Yoghurtparfait! I New York spiste jeg dette på Le Pain hver morgen. Her hjemme blir den ikke like avansert akkurat, men fortsatt veeeldig god. 

Jeg begynner med å tine fryste bær med en bitte liten skje xylo sweet. Spesielt skogsbær har en tendens til å smake litt surt uten. Den siste tiden har jeg lagt min elsk på denne forkostblaningen, som har betydelig lavere sukkerinnhold enn mange andre ferdige frokostblandinger. Jeg blander den som regel med litt havregryn og gresskarkjærner for å få den enda litt grovere. Jeg blander ønsket mengde yoghurt naturell og tyrkiskyoghurt (ca 1 del naturell og 2 deler tyrkisk). Syntes det blir litt mektig med bare tyrkisk. Over müslien har jeg lca halvparten av yoghurten og deretter bander jeg resten av yoghurten med de tinte bærene og har dette over tilslutt. 

Rask og enkel parfait, og så utrolig apetittvekkende på morgenkvisten! Hva er din favorittfrokost?! 
10 kommentarer

Veronica

29.09.2012 kl.17:51

Du får alt, både mer og mindre avanserte retter, til å se så flott ut, Karoline! Takk for herlig inspirasjon til å lage god og sunn mat - det er så viktig!

Men så lurer jeg på en ting; omtreng hvor mye har du av hver ingrediens? Hvor mange dl bær, frokostblanding og yoghurt?

Karoline

29.09.2012 kl.17:54

Veronica:

Takk, Veronica! Så utrolig koselig sagt :) Blir veldig glad for å høre at jeg er til inspirasjon!!
I denne porsjonene har jeg 1,5 dl musli, 2 dl fryste bær, 0,5 ts xylo (kan sløyfes eller du kan bruke sukrin), 2 ss yoghurt naturell og 3 ss tyrkisk yoghurt. :)

Klem fra Karoline

Birgitte

29.09.2012 kl.18:02

Namnam :) Min favorittfrokost er appelsinskyr, CC, eple i biter, cashewnøtter, varme jordbær og kanel! Mmm :D

Krusmynte

29.09.2012 kl.19:15

Det så jo bare kjempe godt ut da:). Skulle ønske jeg var flink til å lage frokost,men det er jeg ikke. Det blir gjerne til at jeg kaster i meg en brødskive eller et knekkebrød med halvtørr ost mens jeg forter meg avgårde til jobb;)..

Kristiane

29.09.2012 kl.21:30

Det er virkelig skikkelig godt! Har kjøpt det til frokost noen ganger her, er så billig og lett å raske med seg, men jeg er egentlig mest keen på noe litt salt om morgenen, type te og knekkebrød/ristet brød/omelett. Din variant her er nok hakket bedre enn de som blir solgt i NY også, tviler dessvere på at de er søtet med noe annet enn ekte sukker..

Duyen Nguyen

29.09.2012 kl.21:56

Nam:) Kjempe fint, skal prøve det engang altså! Blir fort sånn at jeg bare spiser et knekkebrød før jeg må på jobb eller skole.

Cecilie Lykke

29.09.2012 kl.21:58

Så godt og enkel :-) Alt rosa og rødt ser så friskt ut, spesielt når det gjelder yoghurt, frukt og grønt! Og du får alt til å se himmelsk ut.

Sandra.

01.10.2012 kl.00:48

naaaam.

veronica

01.10.2012 kl.09:54

Ser deilig ut:) Har spist en del av dette før, så savner det litt..men kan ikke spise musli pga lavkarbodietten. Min fav er Tyrkisk yogurth med honning!

Karoline

01.10.2012 kl.14:59

veronica:

Jeg ville ikke spist honning dersom jeg gikk på lavkarbo. Honning påvirker blodsukkeret på akkurat samme måte som hvitt sukker. Musli er faktisk derimot ikke så farlig, spesielt müsli du lager selv av firkorn, havregryn, og frø. Grove kornsorter inneholder langsomme karbohydrater som gir deg energi over tid uten å påvirke blodsukkeret i stor grad. Honning gjør dessverre det motsatte.

// K

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits