Peanut & English Toffee Fudge

Mellom krevende oppgaver på skolen og harde treningsøkter må jeg bare gjøre det jeg syntes er aller best, nemlig eksperimentere litt på kjøkkenet! På mandag hev jeg meg over de siste varene fra iherb og blandet det sammen til en deilig fudgelignende røre før jeg måtte sette meg ned med skoleoppgaver. Det er alltid deilig å ha noe i kjøleskapet når suget plutselig melder seg. Noe det gjør ofte... Disse fudgekulene er selvfølgelig av det sunne slaget. De er kaloririke, så det er ikke noe man skal spise ustoppelige mengder av, men det er ypperlig for å stilne søtsuget eller for å få energi før eller etter trening. 

Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett toffee, nøttesmør eller peanutsmør og utblandet proteinpulver i en vann. Bland sammen til en klissete røre som er fast nok til at den holder formen når du lager en kule. Ha kulene over i små muffinsformer og sett kjølig minst én time. 

Du forbinder kanskje peanøtt med en "usunn", salt nøtt. Peanøtter er faktisk en liten helsebombe i seg selv så lenge den er naturlig uten tilsatt ekstra salt og fett fra oljer. Peanøtter kan faktisk kalles en "slankenøtt" da den har lav glykemisk indeks og er full av proteiner, sunne fettsyrer, vitamin E, antioksidanter, B - vitaminer, blant annet niacin og folat som er viktig for vekst hos et foster. Du kan lese mer om nøtters positive virkning på kroppen HER.

 


2 kommentarer

Nora

12.09.2012 kl.18:27

Nam, så deilig! Jeg elsker alt som inneholder peanøtter og karamell ;)

elisabethsfotoverden

12.09.2012 kl.18:32

De så skikkelig gode ut!:)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits