Talking about ingredients

Var det noen av dere som så debatten på NRK på torsdag, om innholdet i norske matvarer?! For min del syntes jeg det er trist å se at den norske næringsmiddelindustrien nærmest ødelegger et opprinnelig sunt og godt, tradisjonsrikt kosthold ved å forringe kvaliteten på produktene. Å kalle en bolle for fiskebolle når den bare inneholder 20% fisk og 80%mel ++ er vel å ta litt hardt i? Det samme gjelder blåbærjuicen med 10% blåbær og 90% druejuice. Da er det vel strengt tatt druejuice? 

Jeg har mange år tilbake i tid snudd hvert eneste produkt jeg kjøper for å ta en titt på innholdet (du aner ikke hva du får bare ved å lese på forsiden... ). På fredag var jeg innom Frésh på Byporten før jeg satte meg på bussen til Sørlandet. Der kjøpte jeg en sjokoladebar ved navnet Green superfood chocolate peanut butter bar. Da jeg tok en titt på baksiden fikk jeg en liten overraskelse. Ingredienselisten var som følger: Organic peanut butter, Organic agave nectar, Organic Dates, Whey protein concentrate, Organic peanuts, Organic rice crisps and Amazing grass green superfood ( Organic wheat grass, Organic barley grass, Organic alfalfa, Organic spirulina, Organic Spinach, Organic chlorella ++++ ). Poenget var at alle ingrediensene var økologiske, men likevel sto det ingen ting om det på forsiden, noe de selvfølgelig kunne skrevet. Det er deilig å se at noen produkter faktisk ikke prøver å lure deg og bare er mye bedre enn man i utgangspunktet kanskje tror. Tommel opp!

Fargen er grønn, det er ikke konditorfarget marsipan, men grønne grønnsaker og alger sammen med en god dose nøtter og økologisk kakao. Jeg syntes den smakte fantastisk godt og den ga masse energi! 

Absolutt verdt å teste dersom du er åpen for å prøve noe annet enn et sukkerkikk i ny og ne ;)

Programmet på NRK om ingredienser i matvarer finner dere forresten HER!


11 kommentarer

Fröken Nyfiken

09.09.2012 kl.14:21

Jag såg på debatten och skrev lite tankar etterpå her --> http://nyfiken.blogg.no/1347020511_matmrkning.html

Den sjokoladebaren såg ju helt nydelig ut! Den må jeg prøve!! =)

Marit

09.09.2012 kl.14:58

Hei. Kunne du linket til tv-programmet på NRK.no? :- )

Oda

09.09.2012 kl.15:09

Jeg hadde lyst til å se det, men jeg jobbet seinvakt på torsdag så jeg fikk ikke sett det. Men det ligger kanskje på nett?

Den sjokoladen så og hørtes god ut! Er det mulig å få tak i den utenfor hovedstaden og?

Elisabeth

10.09.2012 kl.07:54

Nam den så god ut den!! :D

Et lite spørsmål!! Vist du går opp fra 56.8 til 57.5 på to dager, er dette da fett? Eller muskler? Høres veldig lite sannsynlig ut for at en kan legge på seg nesten 1 kg fett eller muskler på bare 2 dager.. eller er det vannvekt/luft/mat i magen? Veier meg hver morgen, og igår hadde jeg gått opp fra 56.8 til 57.4, og idag sto det 57.5.. Noe som er litt merkelig, for midjemålene og magemålene er de samme :/ og det er litt trist og se slike ting når jeg prøver å gå ned i vekt!! Spessielt nå når jeg nærmer meg målet mitt.. Har hatt problemer med å gå ned i det sisste :/

Setter pris på svar! :D

Frøken Mat

10.09.2012 kl.09:12

Tommel opp for bedre produkter :D

Cecilie Lykke

10.09.2012 kl.10:14

Du har så rett. Og når det kun er TO typer fiskekaker (+ de 80% fiskeburgerne) inneholder mer enn 60% fisk, da er det jo ikke mye fiskekaker egentlig..

Den baren så spennende ut, får stikke innom Fresh neste gang jeg er i Oslo :)

Birgitte

10.09.2012 kl.16:18

Lurer på en ting angående kokosvannet du pleier å drikke, som jeg håper du kan svare på :-) Er det best og oppbevare det i kjøleskap, eller i romtemperatur? :)

Karoline

11.09.2012 kl.07:00

Birgitte:

Det tåler å stå i romtemperatur til utgangsdato, men jeg har dem i kjøleskapet :)

// K

Birgitte

11.09.2012 kl.08:39

Okei, takk for svar! :-)

Kaja

02.10.2012 kl.10:25

Her kan du se programmet i reprise:

http://tv.nrk.no/serie/debatten1/nnfa51090612/06-09-2012

Du må gjerne legge det inn i blogginnlegget. Fint om flere får sett det.

Karoline

02.10.2012 kl.11:11

Kaja:

Takk, Kaja! Jeg har lagt den inn nå :)

// K

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits