Superrask hyttepai

På hytta har vi så vidt innlagt vann og ingen oppvaskmaskin, det blir derfor langt mellom ekspirimentene på kjøkkenet for min del... Egentlig er det litt deilig å ha det litt primitivt i ferien. Grillkos og jordbær med vaniljekesam rett fra boksen holder lenge for min del. Variasjon er selvfølgelig godt i blant, og her om dagen smekket mamma og jeg sammen en super rask plommepai til dessert. Det var nesten så jeg la den på grillen den også, og jeg tror det hadde gått helt fintå steke den der faktisk! 

Vi tok det vi hadde i skapet i en ildfast form. På hytta går det i alluminium, men vi bruker dem flere ganger altså... Plommer som var på nippen til å bli overmodne, store hvaregryn, mitt favorittsukker - xylitol (som jeg selvfølgelig har en stor pose av her på hytta også) og smør. Så lettvint, godt og super digg en kjølig sommerkveld. Inn i ovnen (eller på grillen hvis du vil) i ca 10 minutter. 

Jeg liker at paien er litt lunken ved servering så det er smart å steke den en halv time før den skal spises. Ved siden av foretrekker jeg vaniljekesam eller vaniljeis nå om sommeren - får aldri nok is om sommeren! Tror jeg har spist minst én hver feriedag til nå :P

Paien kan enkelt varieres med de fruktene eller bærene du har for hånden, tror det blir fantastisk godt uansett hva du prøver! 

Håper dere har en fin fredag! Jeg har ligget på solsengen med stort skjerf rundt halsen og ginseng-te i hånden, håper jeg er hakket bedre i morgen, da må vi nemlig til byen for å fylle opp mat (og drikke) skapene for på søndag får vi staselig besøk! Nei takk til flere basiller nå, jeg vil bli frisk!!! 

PS. Husk konkurransen jeg har gåendeda vel! HER.


9 kommentarer

victoria

20.07.2012 kl.18:31

er det vanlig is? Eller er det noe uten sukker? Hehe. Har diabetes, og savneeer is men finner ingen uten
Namminam:)

Kristina

20.07.2012 kl.21:03

Hei!

Jeg lurer på hvorfor i all verden du bruker smør?? jeg har hvertfall trodd hele livet at smør (mettet fett) er det aller værste du kan spise, og siden du er ærneringsfysiolog så blir jeg like overasket hver gang du har smør i oppskriftene dine. Er ikke smør så ille? Og kan man lage paien uten smør?

Sherin

20.07.2012 kl.23:37

Staselig du liksom ;P Hihihi! Søting! Håper du blir fort frisk, så sees vi plutselig<3

Karoline

21.07.2012 kl.10:10

Kristina:

Jeg brukersmør fordi det er renere enn f. eks margarin.
Mengden transfett i margarin er redusert de siste 20 årene, men likevel er det herdet fett i dette produktet som jeg er skeptisk til.
Litt fett skal vi jo ha - og maten skal jo smake godt også, mener nå jeg.
Extra Virgin kokosolje er et produkt jeg liker veldig godt, med sunne fettsyrer. Du kan sikkert prøve å lage paien med dette i stedet :)

// K

Karoline

21.07.2012 kl.10:12

victoria:

Ja,dette er vanlig is, men jeg har en oppskrift på en is du kan lage selv hvor du bruker naturlig søtning som ikke har innvirkning på blodsukkeret. Ta en titt her: http://alakaroline.blogg.no/1326032867_dessert_litt_sunnere_.html

Klem K

Marja - Baka Sockerfritt

21.07.2012 kl.16:51

Så god den verkar! Jag gillar att den är nyttigare!

Kristiane

22.07.2012 kl.18:57

Jeg lagde denne i dag, brukte en pakke frosne skogsbær.. også hadde jeg meierismør(gir jo mer salt smak) på toppen, sinnsykt godt! Enkelt og greit, godt og sunt! Så takk for fin oppskrift, denne skal jeg lage flere ganger, prøve å variere med type bær/frukt. Sikkert kjempegodt å bruke bare masse blåbær! Og med litt smeltet vaniljeis til, nam!

Karoline

23.07.2012 kl.13:21

Kristiane:

Så herlig! Gøy at du testet den :D

Klem K

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits