Grove scones med kokosmelk

De siste ukene har jeg hatt lange dager på kontoret, og da er det ikke så mye tid til å lage masse godt når jeg endelig kommer hjem. Det blir heller slik at jeg samler opp alt jeg har lyst til å lage på notisblokken på iphonen og gleder meg til helgen når jeg endelig skal få bedre tid! Denne helgen ble jeg selvfølgelig syk og alle planer ble spolert. Heldigvis følte jeg meg pigg igjen allerede i går, og da ble det deilige scones til lunsj. Denne gangen har jeg nesten fulgt en oppskrift faktisk... Har byttet ut alt det mindre sunne med bedre saker selvfølgelig, sånn som fint mel, sukker, og masse smør, men utover det er oppskriften ganske identisk med en jeg fant i Maison Mat og Vin denne måneden. Blir så inspirert av det vakre bladet! Minner meg på at jeg skal kjøpe mer inspirasjon i form av magasiner i dag! Håper dere får lyst til å prøve å bake disse sconesene, selv med mine sunne endringer (hehe), ble de knall gode, sikkert enda bedre enn de originale ;) Her er oppskriften:


Bland alt det tørre i en bolle. Du trenger ikke bruke kjøkkenmaskin, jeg liker bare å bruke min når jeg først har den!

Når du skal kna smøret inn i deigen må du bruke hendene, det er definitivt det enkleste, selv om det er en klissete jobb... Pisk sammen det våte og ha det over i deigen. 

Bland godt. Deigen kan både være klissete og klumpete, det gjør ikke noe. 

Denne oppskriften holder til ca 13 passelige store scones. Du kan lage dem så store du ønsker, ettersom det er grovt mel hever de ikke så mye med bakepulver, så de vil ikke bli mye større enn det du gjør dem til. Stek på 200* C i ca 18 minutter, til de er gyllne. 

Kan sikkert pensles med litt egg før steking så blir de litt mer glossy, det glemte jeg...

Sconsene var kjempe gode med smør og blåbærsyltetøy eller med philadelphiaost og jordbær for eksempel. Perfekt sommerlunsj!

Håper dere ble fristet til å prøve?! Nå må jeg løpe, skal til Sherin på Beautyspot og har ellers tusen ting på agendaen i dag. Jobbinnspurt før ferie om en uke! Can't wait!  

 


7 kommentarer

Så utrolig godt ut med jordbær på:) Nam

Elin

09.07.2012 kl.12:14

De så virkelig lekker og gode ut! God mandag og ny flott uke ønskes deg :-)

Silje Mari

09.07.2012 kl.22:29

Hei Karoline!

Takk for super blogg og mange fine tips! Men det er en liten ting jeg "savner" med bloggen og det er enn "bla bakover knapp". Slik at jeg kan bla bakover i de nyeste innleggene uten å måtte gå via overskrifter og arkivet :)

Karoline

09.07.2012 kl.22:40

Silje Mari:

Det forstår jeg! Den er på vei med ny blogg som kommer medio august :D

// K

Cecilie Lykke

09.07.2012 kl.22:58

Jeg som er så glad i scones har ikke godt av slike oppskrifter, spesielt når jeg vil lage de NÅ og kun har 50% av ingrediensene..

Marja - Baka Sockerfritt

10.07.2012 kl.15:01

Så spännande med kokosmjölk i!

10.07.2012 kl.23:06

Skal prøves! Nam!

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits