Mandelmüsli Crumble til frokost

God formiddag, supertjejer! I går blandet jeg sammen en rask mandel crumble for å ha noe godt til frokosten i morges. Tok meg sikkert maks 5 minutter fra jeg fikk ideen til müslien var i ovnene - ingen ting er bedre! Denne müsli - crumble saken, kjært barn har mange navn, passer både til frokost med yoghurt og cc eller på isen til dessert! Kan også stekes sammen med bær i ovnen for en litt annerledes smuldreipai. Et stor glass av denne i skapet i sommer og du kan diske opp med mange ulike godiser til flere anledninger! Dagens tips med andre ord. Her er oppskriften:

+ 2 ss vann....

Fordel müslien utover en stekeplate med bakepapir. Stek den på 170* C i ca 10 minutter. Rør om et par ganger underveis sånn at alt blir like godt stekt. Avkjøl müslien helt før du har den over i en tett boks. 

Fantastisk godt sammen med friske bær, naturell yoghurt og cc - min favoritt frokost! 

Denne müslien har lav GI, det vil si at den ikke påvirker blodukkeret noe særlig. Mange frokostblandinger fra butikken inneholder store mengder sukker (faktisk lurt å ta en ekstra titt på dette når du handler. Alle karbohydrater er ikke sukker, men de som er merket *sukkerarter, er det ).  Denne blandingen har som sagt lav GI, sunne fettsyrer, søt smak fra yaconroten som også er probiotisk. At noe er probiotisk vil si at den gir god næring til de gode bakteriene i tarmen som bidrar til bedre fordøyelse. God fordøyelse er alfa omega dersom du ønsker å gå ned i vekt, ungå å bli oppblåst, få sunn og frisk hud, samt sterkere hår og negler for å nevne noe. Skjønnheten kommer innenfra, you know... ;) Biola er et eksempel på et meieriprodukt som inneholder gode probiotiske bakterier, problemet er bare at denne drikken også inneholder masse sukker! Jeg foretretrekker derfor å bruke naturlige probiotiske produkter. Yacon finner du HER, og bruk koden BOC065 så får du $5 i avslag på første bestilling :D

Håper dere fikk lyst til å kaste sammen dette på kjøkkenet ved første mulige anledning ?! Ha en fin sommertorsdag alle sammen!


10 kommentarer

Så veldig godt ut det der. Ha en fin dag:)

maren

05.07.2012 kl.11:54

Hei.

Hvor mange gram beregner du pr posjon? lurer på det samme ang hjemmelaget granola, siden nøtter er ganske kaloririkt. Dette så iallefall utrolig godt ut, må prøves:-)

Cecilie Lykke

05.07.2012 kl.12:12

Dette laget jeg her forrige dagen faktisk, bare med peanøttmel. Kjempegodt og enkelt! :-)

Karoline

05.07.2012 kl.12:13

maren:

I denne porsjonen har jeg 2 ss yoghurt naturell, 1 dl cottage cheese, 2 ss musli og masse bær :)
Ja, nøtter er kaloririkt, så det er ikke meningen at man skal fylle en skål og toppe med litt melk. Heller omvendt ;)

Karoline

05.07.2012 kl.12:17

Cecilie Lykke:
Så morsomt! Kan jo varieres på mange hundre måter, høres veldig godt ut med peanøttmel :D

// K

Maren

05.07.2012 kl.12:25

takk for svar:-)

Amalie

05.07.2012 kl.14:42

Kan man erstatte yaconsirup med noe?

Karoline

05.07.2012 kl.15:04

Amalie:

ja, du kan bruke agave eller honning, men da går GI opp, noe som ikke er så fordelaktig når det også er mye fett tilstede. Skal du bruke det i forbindelse med trening er det selvfølgelig ikke skadelig med litt sukker! Sukrin kan du sikkert prøve dersom du har det :)

Anja

05.07.2012 kl.16:16

Hvor mye sirup sånn ca? Har ikke brukt yacon tidligere, så usikker på hvor søtt det er :-)

Anne Asalia

06.07.2012 kl.03:50

Fin blogg:-D

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits