Strawberry Summer Mess

I dag tenkte jeg at jeg skulle friste dere med noe skikkelig godt! Hvem liker ikke jordbær? rekk opp en hånd! Jeg elsker jordbær, og denne med skummende søt krem, nøtter og hvit sjokolade er midt i blinken på en varm sommerdag for en jordbærelsker som meg...

Dette er en ny verson av den klassiske, britiske sommer desserten Eton Mess. Selvfølgelig måtte jeg bare prøve å gjøre den hakke sunnere enn den originale...

Vinsyre eller kremportartari som det også heter, brukes for å stabilisere eggehvitene og hindre krystalliseriong av sukker. Jeg tror at det går helt fint å sløyfe denne, men jeg har ikke prøvd uten. Begynn med å piske eggehviter og vinsyre til det skummer. Tilsett deretter sukkeret forsiktig mens pisken går. Pisk til det dannes skumtopper, og sett den til side. 

Varm opp vann, 1 dl sukker og yaconsirup i en kjele, du kan gjerne varme den opp til den blir så tykk som mulig. Blir den for tynn er det lett at den skiller seg fra eggehvitene hvis den blir stående for lenge. Bland den varme sirupen sammen med eggehvitene og pisk ca 5 minutter. Tilsett vaniljeekstrakt og pisk videre i et lite minutt. 

Disse hvite sjokoladekulene fant jeg i en butikk i New York. Du finner hvite sjokoladepletter i velassorterte matvareforetninger eller på cacas, men du kan også bare kjøpe hvit dronningsjokolade og hakke i små biter. 

Begynn med å fylle glasset med krem, fyll på godt med jordbær, det er jo tross alt det vi skal ha mest av, nytt lag med krem og tilslutt jordbær, valnøtter og hvit sjokolade. 

En dessert proppfull av proteiner, vitaminer, mineraler, sunt fett og bare bittelitt sukker fra den hvite sjokoladen som du selvfølgelig kan sløyfe om du ikke vil ha den! Yacon sirup har en smak som kan minne om karamell, riktignok litt sterk karamell, så jeg vil tro at barn kanskje ikke hopper i taket av denne desserten, dersom du liker yacon, vil du elske denne! Håper dere falt for fristelsen til å prøve denne i sommer?!


7 kommentarer

christinestrening

01.07.2012 kl.17:31

Årh, det så helt vanvittig godt ut!!!!

Asalia

01.07.2012 kl.18:13

Det så veldig godt ut ;)

Cecilie Lykke

01.07.2012 kl.19:42

TAKK for at jeg har jordbær i kjøleskapet og en hentelapp med yaconsirup som venter på meg på posten. Gjett om denne her skal prøves :-)

Og jeg elsker Godiva-sjokoladen, er helt frelst hver gang jeg reiser til Brussel. Har deriot aldri sett disse kulene, men de skal jeg lete etter neste gang jeg reiser dit.

Karoline

01.07.2012 kl.21:24

Anne Asalia:

Tusen takk :D

// K

Karoline

01.07.2012 kl.21:25

Cecilie Lykke:

Herlig, da er det bare å sette i gang! Minner meg på at jeg også har en hentelapp fra iherb! ;)

Klem fra Karoline

01.07.2012 kl.22:37

kan du skrive et innlegg om yacon sirup?! har hørt mye om det, blant annet at det er bevist at man blir dummere av å spise dette?! kan det stemme?

Karoline

02.07.2012 kl.08:13

Anonym:
Jeg har skrevet litt om yaconsirup her: http://alakaroline.blogg.no/1340464069_mini_vanilla_french_p.html
Å bli dummere av å spise dette var jo en veldig spesiell påstand, det har jeg ikke hørt noe sted... Tror nok ikke det er noe å bekymre seg for, i mine ører høres det ganske umulig ut.

// K

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits