Chocolate Fudge Cake med Nøtter og Tranebær

God kveld alle fine! Fikk flere spørsmål om dere kunne få oppskrift på kaken jeg lagde på fredag, og en søt leser ved navnet Hanne fortalte at hun skulle feire at eksamenstiden var over i morgen, og ville gjerne lage denne kaken. Håper du får tid til å handle ingrediensene selv om denne oppskriften kommer lovlig sent...

Bland inn "så mye du vil" av kjeks, nøtter, og tranebær (hvis du liker frukt og sjokolade, jeg elsker det!) i den varme sjokoladeblandingen. De fargerike kulene jeg har i er solsikkefrø med sjokoladetrekk. Syntes et var litt morsomt med de fine fargene, men dessverre ble jo den borte i den varme sjokolademassen, så det er like greit å droppe dette... Kan jo supplere med ulike nøtter - macademia er jo f. eks veeeeldig godt!

Kle en form med aluminiumsfolie eller plastfolie. Kaken skal stå kjølig, så det er ikke noe must at det er en ildfast form akkurat...

Ha sjokoladeblandingen over i formen, og strø også over litt mer kjeks, nøtter og tranebær. Dytt det ned i røren og strø over kakestrøssel om du vil. Jeg fant noen hjerter i skapet og syntes det var litt søtt! 

Sett kaken kjølig i ca 2 timer. Mitt kjøleskap er på randen, så jeg måtte ha min i frysen og da holdt det med en time, men jeg tror det er best dersom den kan stå i et normalt, kaldt kjøleskap et par timer...

Pappa hadde jo bursdag i går, så i år fikk han en digital kake via internett :DDenne kaken er ikke så søt ettersom det ikke er tilsatt noe ekstra sukker utover det som allerede er i 70% sjokoladen fra Freia. Derimot er den jo veldig mektig da, men et lite stykke er veldig godt! Jeg kan forresten spise to, for jeg syntes sjeldent noe blir for mektig... Det bare smelter på tungen og er super godt!!

Lykke til med siste innspurt i eksamen til dere som fortsatt ikke er ferdig med det! Og unn dere nå for all del et stykke skikkelig sjokoladekake når dere er ferdige - det fortjener man jo da! Jeg tror jeg må ha et lite sykke nå selv om det ikke akkurat stemmer med min mandagsmoral, frister så alt for mye å ha det liggende i kjøleskapet bare... Jeg smaker bare litt, det gjør vel ikke akkurat så stor skade?

...Pssst: Bare Ikke si det til noen! 

 


11 kommentarer

Ja takk, gi meg:)

Anne-Sofie

18.06.2012 kl.22:34

herremin den så utrolig god ut. Har du kanskje noen forslag til hva jeg kan servere i bursdagen min? Har bursdag om ikke så veldig lenge, og har tenkt å servere noe fancy, og noe som ikke er så usunt )

selmaborch

18.06.2012 kl.22:39

Nam, ser nydelig ut! :)

Karoline

18.06.2012 kl.22:44

Anne:

Takk for det :)
Kanskje du vil prøve denne deilige jordbær desserten: http://alakaroline.blogg.no/1308863374__la_wimbeldon_eton_me.html
Bildene er ikke så vakre fra den tiden her, hehe, og jeg har planer om å videreutvikle oppskriften litt, men den er utrolig god!! ;)

// K

M and Dee

18.06.2012 kl.23:14

Wow, dette så jo utroolig godt ut da! Liker når man kan blande så mange gode ting sammen, lover godt, hehe. Nå har vi jo sommerferie begge to, så da har vi jo tid til å for eksempel teste ut denne oppskriften :)

Oda

18.06.2012 kl.23:17

Det så bra godt ut, den må jeg lage en gang. :D Kanskje til sambo kommer en tur hjem til meg neste helg? :)

Line

19.06.2012 kl.15:37

En (litt) sunnere delfiakake? :-D

Hanne

19.06.2012 kl.22:06

Hei igjen Karoline! Og tusen takk for oppskriften :-) og artig at du nevnte meg i innlegget, det har jeg aldri opplevd før :p men jeg har heller ikke kommentert noe særlig før, men vit at jeg synes din blogg er utrolig god og inspirerende :-) og du virker som en herlig person. Jeg fikk desverre ikke laget kaken idag fordi dagen igår endte med at jeg satt og leste til eksamen til kl 3 i natt, lite smart:/, så idag, etter eksamen, har jeg vært helt ødelagt. DEt ble heller så min kjæreste og jeg gikk ut for å spise idag, og så vil jeg lage kaken din en annen dag heller :-) til helgen kanskje! At den skal prøves en dag i nærmeste fremtid er det iallefall ingen tvil om - igjen, tusen takk for oppskriften :-) god kveld videre til deg! Klem fra Hanne.

Karoline

19.06.2012 kl.22:26

Hanne:

Tusen takk for fine ord! Høres ut som du er en flittig student, forstår godt at du var trøtt og sliten i dag! Jeg hadde sikkert også valgt middag ute fremfor kokkelering og søl på kjøkkenet på en slik dag ;)
Nyt sommerferien!

Klem fra Karoline

Hanne

20.06.2012 kl.10:03

:)

Takk for det.. Eller bare en student som er god på skippertak :P Hehe..

Takk skal du ha, nå nyter jeg sommerferien her i Danmark (hvor jeg bor). Du må også ha en finfin dag, og - vi er nok mange som gleder oss til når pannekakeoppskriften kommer! :-D

klem

Marit

21.06.2012 kl.21:20

Åh, denne virket utrolig god. Denne MÅ jeg lage en dag.

Jeg synes fruktnøtt er veldig godt, men tåler ikke nøttene som er i den. Men ved å lage denne, bare i "tynnere" biter, så kan det jo minne om fruktnøtt.

Og tror du ikke den kaka hadde gjort seg med kokos oppi? I min fantasi høres det i alle fall fantastisk ut (uten at jeg har smakt på kaka) :-)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits