Nyhet: Lavkarbo fra Toro

Tirsdag kveld var jeg invitert til et bloggevent, arrangert av Toro på Lille Herbern utenfor Bygdøy i Oslo. Selv om været hadde blitt en smule surer de siste 24 timene, var det god steming. Da vi ankom, etter en båttur som er latterlig liten (fra en flytebrygg til en annen på to minutter) Fikk vi bobler i glasset og jordbær dyppet i sjokolade. Forfriskende og helt min smak. Men over til maten. I disse dager lanserer Toro sine nye Lavkarboprodukter. Disse produktene inneholder mindre karbohydrater enn andre matvarer av samme sort, og inneholder i tillegg mye proteiner. Jeg har aldri vært noen tilhenger av lavkarbo, og er fortsatt ikke det. Derimot er jeg opptatt av at maten vi spiser skal være sunn og næringstett. Et måltid med lite raske karbohydrater (fra f.eks ris og pasta), meg mer proteiner og sunt fett er absolutt å foretrekke, mener jeg. Derfor syntes jeg det var spennende å være med å prøvesmake disse rettene. (Noen av bildene er tatt av innleid fotograf, disse er merket)

Foto Silje Skylstad

Foto Silje Skylstad

Vi var som jeg nevnte på tirsdag, invitert til en tre retters middag. Selvfølgelig var det bare hovedretten som var fra Toro, men det er jo morsomt å se hvordan man kan kombinere en Toro rett med forett og dessert, og ikke minst vin!

Foto  Silje Skylstad 

Jeg hadde med meg Elize på evente, og vi satte oss tilfeldigvis på et bord med en annen veldig koselig blogger og moren hennes. Det morsomme var at hun også blogget om trening og mat, spesielt før,under og etter graviditet - noe jeg syntes er veldig spennende! Dersom du er interessert i temaet, finner du bloggen hennes HER

Til forett fikk vi servert en frisk salat med sitrondressing (utrolig god!!) og fetaost i chilimarinade.

Til hovedrett kunne vi velge mellom de to nye lavkarborettene fra Toro. Jeg valgte å teste Provence kylling. Denne var det dessverre ikke så mye smak i som jeg hadde håpet. Personlig opplevde jeg at den milde sausen trakk både kjøttet og grønnsakene ned, men med litt pepper på toppen ble det noe helt annet. Som dere ser på bilde hadde kokkene også lagt til litt pesto, dette var et smart tips! Dersom Toro skulle gjort noe med dette før den kommer hjem på kjøkkenbordet til forbrukerne, tror jeg det hadde vært lurt dersom de tilsatte litt krydder eller mer urter. Mer salt er ikke bra for oss, så det er jeg glad for at de holder seg unna. Jeg syntes forresten det er flott at Toro har brukt mye krefter de siste årene på å redusere saltinnholdet i rettene sine. Mange er vel av den oppfattningen av at Toro ferdigmat er salt bomber?! Det er det faktisk ikke, de ligger godt under myndighetens krav til saltinnhold i maten. 

Til dessert fikk vi en enkel og frisk yoghurt med bær og et dryss av solsikkefrø og sesamfrø. Sunt, godt, og friskt! Elsker når desserter kan være så enkelt!


Underveis i middagen var det foredrag av blogg- og sosialemedier guru Thomas Moen. Han fortalte at det er hele én million registrerte bloggere i Norge i dag, og hele 500 000 aktive! Guri malla, føler meg litt fornøyd som er på plass nr 66, og hit har jeg kommet selv! (Må bare gi meg selv litt pepp - he he). Han fortalte også litt om hvordan etablere en god blogg, hva som skaper trafikk og hva som er viktig å huske på når man begynner å tjene penger på bloggen sin. Er du interressrt i blogging og alt mulig omkring dette, gir Thomas faktisk ut en bok om temaet i neste uke! Så lenge kan du lese bloggen hans HER.

I går testet jeg den andre lavkarboretten her hjemme fordi jeg ville sammenlikne begge to. Den andre, som er en Spansk Chorizo, var mye mer spicy og hadde derfor veldig kraftig smak. Denne var absolutt veldig god og trengte ikke mer krydder for min smak. Da jeg først skulle handle, tok jeg like godt med meg en pakke av hver, slik at Mattias også kunne si sin mening om denne nykommeren. Han syntes begge var like gode og det minnet han om lunsjene på skolen i Sverige da han var liten! At de kan vekke gode minner er jo en fin ting, da får man hvertfall lyst til å kjøpe dem igjen!

En fin ting med Toros nye produkt er at den kan tilbredes i mikroen på 4 minutter, ikke noe mer snikk snakk. Personlig er jeg litt for glad i å lage mat til at det frister meg å gjøre dette ofte, men det er jo utrolig enkelt dersom man ikke har god tid eller bare skal lage middag til seg selv en dag -  for det er jo uansett ikke noe gøy!

Jeg har satt sammen en oversikt over litt av næringsinnholdet for dere, slik at dere enkelt kan se forskjellen på de to produktene og ikke minst sammenlikne det med et annet av Toro sine ferdigprodukter. Dersom man er opptatt av å få i seg litt mindre karbohydrater, er det mye å vinne på å velge dette lavkarboalternativet. Som dere ser er det en god del mer fett i lavkarboproduktene enn i den "vanlige" varianten. Dette kan man mene mye om, men for meg er det viktigst at det ikke er store mengder av både karbohydrater og fett i et produkt. Som f.eks en pastarett med tykk ostesaus over...

Har du smakt en av de to nykommerne, eller kanskje begge?! Hva syntes du? 

3 kommentarer

Stine

31.05.2012 kl.15:38

Ah, så godt ut det meste her ja :)

Elin

31.05.2012 kl.17:03

Det så jo kjempe digg ut! ;-)
Glad jeg ikke går på lavkarbo, så mye å tenke på:p hehe.. Jeg liker egentlig ikke spesielt noe av den ferdigmagen jeg da.. liker best å lage det selv!

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits