Nye produkter: Ye or Ne?!

Hei dere! Jeg er kanskje sent ute, men i løpet av den siste uken har jeg funnet to nye produkter i butikkhyllene. Det er en kjent sak at jeg er storforbruker av cottage cheese, og alt i deilig kremet konsistens går egentlig ned på høykant hos meg. Jeg kunne selvfølgelig ikke overse at det sto "Nyhet, MAGER" På en cottage cheese boks...  og jeg klarte ikke å gå rett forbi da jeg så Q-meierienes nyeste tilskudd "Snjo", i kjølevaredisken. 

 

Men hva skal man egentlig si om mager cottage cheese? For det første har cottage cheese alltid vært forbundet med å være forholdsvis magert. For det andre har den vært kjent for lite karbohydrater. Da jeg tok en titt på innholdet i den magre cottage cheesen var det forunderlig nok helt likt innhold i begge boksene. Både original og mager cottage cheese inneholder blant annet skummetmelk og fløte. Derimot er lavere fettmengden her, som i de fleste andre magre produkter, kompensert med karbohydrater. I mager cottage cheese er det 2,1 g karbohydrater. I den originale cottage cheesen er det 1,5 g karbohydrater. Å senke fettmengden har ikke så mye for seg når en likevel øker mengden karbohydrater mener jeg. Det er heller ikke godt å si hvor karbohydratene kommer fra, det kommer hvertfall ikke godt fram på boksen... Jeg vil i all fremtid holde meg til den originale cottage cheesen, og syntes heller at Tine skal gjøre som Sverige å lage enkle mellommåltidsforpakkninger med cottage cheese hvor det f. eks kan ligge hakkede nøtter i lokket... 
Hva mener dere om det nye, magre cottage cheese produktet?! 

Et annet produkt som dukket opp i butikkhyllene for ikke lenge siden, er Q-meierienes "Snjo". Det smaker kjempe godt! Jeg elsker ting som dette, men dessverre er dette godt plassert innenfor kategorien dessert, mener jeg. Det virker ikke som q-meieriene prøver å lansere dette som et sunt mellommåltid så de skal absolutt ikke få noe kjeft av meg, men produktet er likevel lett å forveksle med skyr, og er i tillegg plassert sammen med alle andre "hverdagsprodukter" i kjøleavdelingen. Det som gjør at jeg kategoriserer Snjo som en dessert, er fordi det slår til med hele 15 g sukker, og ikke mindre enn 7 g fett. Dette er både mer sukker og fett enn du finner i vanlige yoghurter, og i meste laget dersom du skal innta det som et daglig mellommåltid mener jeg... 

Har du smakt Snjo ennå? Og tror du det er et produkt som vil overleve i butikkhyllene?!


14 kommentarer

Stine

14.05.2012 kl.09:36

Hei hei! :)

Hvordan går det ?

Kan jeg spørre deg om en tjeneste?

Stemme opp mitt innleggpå nettavisen n2p.no? Trykk på min url/blogg !

Jeg vil også anbefalt å registrere deg du også.

Jeg har fått utrolig mange lesere derfra med å både være i topplisten dems og få mine innlegg langt opp på forsiden! Takk, klem <3

Therese

14.05.2012 kl.10:08

Egentlig litt komisk at de lager mager cottage cheese! Cottage cheese er ikke akkurat en kaloribombe :) kunne spist det heeele dagen!

Cecilie Lykke

14.05.2012 kl.10:38

Har hatt lyst til å prøve Snjo, men det får vente. Og det blir original cottage cheese på meg :-)

LifeOfPorn - Hannepaii!

14.05.2012 kl.10:54

Har ikke smakt noen av de (: Men skal ikke se bort ifra at jeg prøver ^^

ik

14.05.2012 kl.11:06

mener du at cottage cheese er bra eller ikke? :)

Hedda

14.05.2012 kl.11:19

Mager CC kommer jeg ikke til å gidde.. hørte noe om at den også var noen kr dyrere, og jeg ser ikke poenget:) Snjo var kjempegod! Men som du sier, mer av typen dessert.. (dessverre), så blir nok å holde meg til Skyr eller andre magre youghurter og heller spe på med friske bær :)

Lena

14.05.2012 kl.11:45

Jeg er enig i at det er unødvendig å lage noe som blir sett på som magert fra før skal bli laget magrere, finn heller noe som faktisk hadde trengt det. Jeg vil mye heller ha CC med smak o.l som de har i Sverige :) Snjo har jeg ikke smakt og etter det du skriver om sukker- og fettinnhold trenger jeg det ikke heller :) Hehe.

Frøken Mat

14.05.2012 kl.16:08

Har ikke fått med meg snjo, men mager cc syns jeg er ganske fjernt. Tine bør heller lære av søra bror ja!

Ida Elise

14.05.2012 kl.17:35

Morsomt med den Snjoen... vi blir mer og mer inspirert av andre land merker jeg.

Jeg bor i Nederland og der har de noe som kalles for «kwark» som jeg regner med er det samme som vi mener med kvarg.

Det er en slags yoghurt, men i Nederland spises kwark som dessert.

Kaja

14.05.2012 kl.18:18

Fortsetter med Cottage Cheese orginal jeg! Synes smaken på den er også mye bedre.

Håper Tine velger å utvikle CC i fremtiden, da hadde det blitt enda bedre, selv om jeg enda overlever med den orginale, som jeg er helt avhengig av :) God uke videre! :-)

Tess

15.05.2012 kl.11:34

Jeg snublet over Snjo da jeg var på butikken på lørdag, måtte bare prøve - og synes den var kjempegod! Har dog bare smakt den med bringebær :) Ser på en måte litt på det som Piano Rislunsj, altså noe man kanskje ikke spiser til mellommåltid hveer dag!

Karoline

15.05.2012 kl.11:36

Tess:

Enig. Er helt ok i ny og ne :)

// K

Silje

15.05.2012 kl.20:05

Så bra med slike informative innlegg Karoline:) Er også selv storforbruker av cottage cheese, og stusset på at det plutselig dukket opp en mager versjon. Tror jeg holder meg til den gode gamle jeg ;)

Hilde

16.05.2012 kl.10:45

Helt enig ang CC, gikk straks tilbake til original utgave da jeg så hvor lite det var å hente på den magre utgaven!

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits