Inspirasjon: 17.mai frokost

Skal du arrangere 17.mai frokost i år?! Jeg skulle virkelig ønske at vi kunne gjøre det, men dessverre er leiligheten vår litt for liten, det er godt vi har gode venner med danseplass, som vil åpne dørene på en slik fantastisk festdag! Dere lurte på om jeg kunne komme med noen tips til 17.mai frokost, det kan jeg selvfølgelig! Forrige uke, da jeg var hjemme, duket jeg et aldri så lite bord og snekret sammen noen godbiter. Here we go: 

Dette er selvfølgelig bare et lite mikro eksempel, jeg har laget en lang påleggs - liste lengre nede på siden, som kan være til hjelp når du skal planlegge. 

Romtemperer smøret, og finn frem alle de andre ingrediensene du skal bruke. Bakingen går straks mye enklere, når du slipper å lete og styre underveis... 

Ha alle tørrvarer i en kjøkkenmaskin eller i en bakebolle. Dersom du ikke liker smaken av karve, kan du bytte ut med linfrø, sesam- eller f.eks valmuefrø.

Tilsett vann litt etter litt mens du kjører maskinen på laveste hastighet. Ha i romtemperert smør, og elt deigen videre på lav hastighet til smøret er godt blandet inn i deigen, ca 10 minutter. Elteprosessen er viktig for at deigen skal bli perfekt, ikke noe lurt å slurve her. 

Når deigen slipper bakebollen har den eltet ferdig og kan settes til heving. Dekk bollen med et kjøkkenhåndklær, og la heve i ca 30 min. Husk å lukke alle vinduer eller sette deigen vekk fra trekk. Den hever dårlig i kaldluft...

Nå deigen har hevet ferdig, ha den ut på benken med litt hvetemel. 

Del deigen i 20 like store emner, og form dem til avlange små brødstykker. 

Legg dem tett i en langpanne dekket med bakepapir. La dem heve videre i ca 30 nye minutter (lunt)

Bruk ett egg og pensle brytebrødet før steking.

Strø over karve, sesam eller valmuefrø etter ønske. Stek brytebrødet på 200* grader i ca 20 minutter, avkjøl på rist. 

Tenk på at alle gjestene skal finne noe de liker på frokost bordet, det bør derfor være en balanse mellom salt og søtt. Det er ikke nødvendig å gjøre det alt for komplisert, pålegg i ulike slag rekker lenge sammen med deilig brød og frukter til dessert. Jeg har laget en liten vri på jordbærdesserten som jeg gjerne kunne tenke meg å servere i år:

Bland mascarponeost, sitronsaft, frø fra vaniljestang og melis i en bolle. 

Rens jordbærene, og dersom du vil fylle dem sånn som jeg har gjort her, kan du grave ut et hull i midten. Det som blir til overs kan du røre med litt sukker, eller, som jeg bruker å gjør, blandet naturelt rett i cottage cheesen! Nydelig.

Legg jordbærene med mascarponekremen på et fint fat, Voila! 

Dette var litt inspirasjon og noen oppskriftstips! Brytebrødet fant jeg på denne siden,men gjorde en liten twist selvfølgelig. Der er det for øvrig mye inspirasjon å hente for tiden. Ta deg tid til å se på disse kakene! De er en drøm!!

Skal du invitere til 17.mai frokost i år?! Eller er du kanskje bjuden til noen venner? Jeg gleder meg så til bunaden skal på om noen dager!!


9 kommentarer

Renate

13.05.2012 kl.11:37

Det er ikke festfrokost før skagenrøra og eggesalaten står på bordet ;)

Ina

13.05.2012 kl.11:44

Nam .. dette må jeg lage !! ♥

malene

13.05.2012 kl.12:32

Så mye godt, og de rundstykkene fristet noe veldig:)

Ingrid

13.05.2012 kl.12:36

Åh, så flink du er! Det så jo bare heelt lekkert ut :-) Er nok få som hadde takket nei til å fått servert en slik frokost på 17. mai! Håper du får en strålende søndag, Karoline! :-) Takk så mye for all inspirasjon!

Oda

13.05.2012 kl.15:43

Det så godt ut. Fine tips! :)

Jeg og samboeren min får faktisk besøk av noen venner til frokost og champagne på 17. mai, på våre 40 kvm. Der det er hjerterom er det husrom. :) Hehe. Jeg gleder meg veldig, men håper været viser seg fra en bedre side enn det har gjort i det siste. Nå gjenstår å finne antrekk siden bunaden faktisk henger hjemme hos mine foreldre.. :o

Karoline

13.05.2012 kl.16:14

Oda:

Så koselig! Ja, det er alltid mulig å stue inn litt folk, men i år skal vi bo fem stykk under samme tak her i denne leiligheten fra 16. til 20. mai, så da blir det too much og legge opp til frokost midt opp i dyner og ekstrasenger :p
Tør ikke tenke på hvordan det ville sett ut! Haha.
Jeg håper også på finvær - det hever stemningen et par hakk :)

// K

Oda Rødahl Nygaard

13.05.2012 kl.23:24

Hehe, ser den. Jeg hadde håpet å kunne gå med sommerkjole, men her på det forblåste vestland er nok det kanskje litt optimistisk. :p Hehe.. Men sol hadde iallefall vært veldig ok.

Håper du får en fin 17. mai. :)

Elin

14.05.2012 kl.22:27

Mye god mat :-) Brytebrødet så kjempegodt ut.

Ingunn

16.05.2012 kl.09:57

Prøvde meg på brytebrødet igår, måtte lage ein liten test porsjon først siden eg ikkje har erfaring med karve. Dei vart kjempe gode, og idag skal det lagast ein porsjon til som skal serveres med eggerøre og spekemat imorgen tidlig.

Takk for nok ei sunn og god oppskrift!

Eg er ikkje alltid så flink til å kommentere her inne, men har faktisk prøvd meg på veldig mange av oppskriftene dine og skal blir flinkere til å komme med tilbakemelding framover. Det er så kjekt å kunne stikke innom bloggen din og finne nye oppskrifter og inspirasjon kvar dag :D

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits