Afternoon Tea med Havrelapper
Hei alle stjerneskudd! I går prøvde jeg meg på en ny variant av lapper til ettermiddags teen. Noen ganger får jeg bare lyst til å åpne skapene å se hva jeg har, og etterpå prøve å lage noe av det. Hjemme på kjøkkenet til mamma og pappa finnes det bare vanlige ingredienser, med andre ord ikke så mye iherb... (Bort sett fra det lille jeg har fristet mamma til å teste ut). I dag ble det derfor havrelapper, men på en litt ny måte. Jeg har laget en del kjeks og kaker basert på eggehvite i det siste, disse lappene har også litt ekstra eggehvite for å få opp proteininnholdet, og det fungerte veldig fint!
Begynn med å piske en eggehvite og ett egg + vann.
Ha i havremel og havregryn.
Ikke rør melet sammen med eggene, da vil luften gå ut av blandingen. Bruk en Slikkepott, og lag forsiktige sirkelbevegelser for å vende det inn.
...Ha i cottage cheese, og vend dette også forsiktig inn.
Varm en panne, og stek lappene forsiktig på hver side. Pass på å ikke ha for høy varme. Jeg stekte fire lapper av denne røren, men dersom jeg hadde laget dem litt tynnere (noe jeg anbefaler), holder mengden til fem stykk.
Jeg angret litt på at jeg ikke hadde kardemomme og kanel i. Det gir en så utrolig god og rund smak! Min favoritt er å spise disse lappene sammen med litt ekte geitost eller den magrere varianten; CC og revet eple.
Håper dere har hatt en fin start på fredagen alle sammen?! Her er det fortsatt gråere enn i november... Nå krysser jeg fingrene for at det snur til 17. mai!!
Rita
11.05.2012 kl.09:30
Åshild
11.05.2012 kl.09:31
Frøken Mat
11.05.2012 kl.09:46
Veronica
11.05.2012 kl.10:46
Hvor mange lapper spiser du? Tilsvarer 5 lapper 1 porsjon? :)
Karoline
11.05.2012 kl.10:54
Så bra! Takk :)
Jeg spise ca tre til lunsj. Det kommer litt an på hva du har på og hvor sulten du er selvfølgelig ;) De er ekstra grove på brødskalaen, og inneholder godt med proteiner, så de metter mye!
Én passer perfekt som mellommåltid også, eller hvis du bare vil ha noe å kose deg med til ettermiddags teen, som jeg skriver her :)
Cecilie Lykke
11.05.2012 kl.10:59
Karoline
11.05.2012 kl.11:33
Ikke så dumt nei ;)
// K
Sherin
11.05.2012 kl.16:05
Vilde
17.05.2012 kl.12:02
Dette ble årets 17.mai frokost! Jeg tok litt mer vann i, slik at jeg fikk litt flere, og stekte de på lav varme uten fett i pannen. Kjempegode! Til og med den superkresne lillesøsteren min godkjente de, og spiste flere stykker! Jeg hadde blåbærsyltetøy og brunost på, noe som virkelig anbefales!
Tusen takk for flott oppskrift :)
Ha en super 17.mai feiring!