Sommerkroppen innen rekkevidde?

I forrige uke, da jeg lurte på om dere kunne komme med ønsker til hva dere ville lese mer om her inne, fikk jeg utrolig mange tilbakemelding på at dere ville ha treningstips. I dag har jeg derfor satt sammen en liten oversikt over ulike videoer jeg har laget tidligere som inneholder mine favorittøvelser. 

Sommeren nærmer seg, og dersom du ikke har kommet helt i hakk med treningen de siste månedene, er du kanskje litt frustrert akkurat nå? Vi er jo tross alt midt i mai, og mange opplever at de ønsker å trene litt ekstra før sommeren.  Det første jeg kan si, er at uansett når du begynner å trene, vil du merke store forandringer på kroppen ganske raskt. Særlig hvis du har hatt et langt opphold fra treningen. Dersom du trener regelmessig, men ikke opplever at det skjer så stor forandring, kan det være at det er intensiteten eller øvelsene du skal forandre litt på for at kicket skal komme. Nå skal jeg gi deg et tips til hvordan du kan skaffe deg den "sommerkroppen" du drømmer om, litt bedre samvittighet og et lass med overskudd! Samtidig får du en kropp hvor forbrenningsprosessen går på høygir gjennom hele sommeren, og som gjør at du faktisk kan unne deg litt ekstra!

Nøkkelen, når du har lite tid, og ønsker å se resultatene raskt er å trene smart. Være effektiv og ikke sette deg hårete mål. Jeg må bare få understreke hvor lei jeg er av alle som skal skaffe seg et sunt og bedre liv, og det første de gjør er å kutte ut alle godsaker fra kostholdet, og trene kanllhardt 5 dager i uka. Det er ikke mange som klarer å opprettholde dette særlig lenge. Forresten blir det litt som å jojo-slanke. Korte, intense perioder gir deg ofte dårligere samvittighet fordi det blir for mange no'no's, og kanskje en ulykkelig slutt når du så at målene var for høye. I tillegg er det stor risiko for skader, noe som hvertfall er umotiverende i lengden!  Det er ikke nødvendig å være så streng med seg selv. Dersom du ikke har trent på all den tid vil du faktisk se resultater selv om du ikke klarer å kutte ut alle godbitene i hverdagen!Mitt tips: 30 minutter er nok! 3 dager i uka skal du finne plass til 30 minutters hardt arbeid, enten det er utendørs, hjemme eller på treningsstudio.

Mange er veldig opptatt av hvor mange kallorier de har forbrent under treningsøkten. For det første, det tallet du ser på tredemøllen foran deg er uansett feil. Beklager å måtte si det, men det kan du bare glemme! Konsentrere deg om tid, distanse eller intensitet. Dette er reell fakta. Faktisk er det ikke så viktig hvor mange kalorier du faktisk forbrenner under treningsøkten (Når du trener i 30 minutter er jo ikke dette så mye å rope hurra for), det som er viktig er hvor mye kalorier kroppen forbrenner hele døgnet. Mer muskelmasse betyr større kaloriomsetning og dermed høyere fettforbrenning også når du IKKE trener. 30 minutter med høy intensitet vil gi deg økt muskelmasse som forbrenner fett fortere, også når du sitter i sofaen.  Dette fører både til at du kan kose deg litt ekstra (med økt forbrenning på slepet, ikke dårlig!) og at du faktisk har behov for mer energi! Det er dette jeg lever etter og det er dette som gir meg maksimal glede av både trening og mat i hverdagen!

Men det store spørsmålet: Når skal jeg få tid til å trene?! Ta en titt på timeplanen din og finn ut når du enklest kan få tid til en halvtime svett aktivitet. En halvtime! Hallo?! Ikke kom å si at du aldri sløser bort en halv time på ett eller annet?! Det er hvertfall jeg god til... En intens treningsøkt kan utføres på badegulvet fra 6:00 til 6:30 dersom du er morgenfugl... Det kan være på vei hjem fra jobb eller skole: du løper/sykler i stedet for å ta buss eller bil. Men det kan selvfølgelig også være på trenigsstudioet eller stuegulvet om ettermiddagen.

Før jeg viser deg ulike gode øvelser, mine favoritt øvelser og hvordan du utfører dem, har jeg snekret sammen noen huskeregler når det kommer til trening på høy intensitet:   

Det er mange ulike treningsformer du kan benytte deg av selv om du bare skal trene 30 minutter av gangen. Mine personlige favoritter er styrke med kettlebells, og bakkeintervaller. Intervaller og løpetrening generelt tenkte jeg at jeg skulle lage et eget innlegg på om ikke lenge. 

Styrketrening er viktigere enn folk tror! Som jeg var inne på tidligere, har muskelmassen stor betydning for kroppens fettforbrenning, du bør derfor sette av minst én økt med styrketrening i uken. Skal du gjennomføre tre økter i uken totalt, kan du velge en styrke + kondisjon, eller omvendt, det kommer an på hva du liker best. Det viktigste er at uansett hva du trener skal intensiteten være høy! Og hvis du lurer på hva høy intensitet er? Det vil si høy puls som en følge av raske hjerteslag, du skal bli svett og anpusten...


Mine favoritt styrkeøvelser er som sagt kettlebells. Det som er så fint med denne treningsformen, er at du skal utføre øvelsene raskt samtidlig som det er forholdsvis tungt. Dette betyr at du både får en form for kondisjonstrening og styrketrening i ett! Vekten jeg bruker her er 8 kg, men jeg bruker som regel 12 kg på alle ben øvelser og 4 - 8 kg på overkropp. Husk å stramme magemusklene underveis og vær stabil i ryggen når du utfører øvelsene. Her er en video med noen av mine favorittøvelser for hele kroppen (Beklager dårlig produksjon!) :

Uansett hva jeg har trent, avslutter jeg med en økt på magen. Som regel kjører jeg litt mageøvelser hjemme på stuegulvet om kvelden, eller før morgendusjen også. Øvelsene du kan se i filmen under er ekstremt effektive! Det er fire ulike øvelser etter hverandre uten pause, jeg gjentar hver øvelse 15 ganger. Det betyr 60 repetisjoner totalt på magen i en omgang. Tempoet er raskt, så her rekker du å få hjertet godt i gang også. Det liker vi!

Rumpe og lår! Vi kan vel ikke trene dette området nok?! Jeg er nesten litt  for glad i disse ulike øvelsene og må temme meg selv så jeg ikke sliter de stakkars musklene helt ut. Det siste halvåret har jeg latt meg inspirere av de vakre Victoria Secret modellenes treningsprogram. Siden januar har jeg gjennomført øvelsene minst to ganger i uken, og jeg merker stor forskjell på alt fra balanse til hvordan musklene er definer. Det er noe annet enn hard spinning sykkel kan du si, men det er selvfølgelig også veldig bra også noe jeg gjør mye... Ta en titt på  min Angel exercise:

For noen dager siden lagde jeg en liten ekstra videosnutt som tar for seg bare én øvelse. Dette er en øvelse jeg gjør hver gang jeg er innom treningsstudioet, og den er helt fantastisk for rygg, rumpe, lår, legger og balanse. Uhyre enkel å utføre, men pass på: denne skal gå sakte - så dette er unntaket av regelen, ikke alle øvelser kan gjøres med intensitet! 

Flere tips og mer inspirasjon til treningsøktene finner du kategoriene HER og HER. Håper samleinnlegget falt i smak og at dere fikk litt motivasjon til ukene og månedene som kommer?! 

Har du en favorittøvelse?! Del den gjerne med meg! Jeg trenger også litt nytt å prøve ut i blant...


9 kommentarer

Diana Solheim

09.05.2012 kl.19:48

Første lange innlegget på en blogg som jeg faktisk har orket å lese:) Masse bra her og ikke minst flott inspirasjon i videoene dine! Håper noen plukker opp øvelser herfra:)

Oda

09.05.2012 kl.21:24

Veldig bra innlegg! Har slitt med treningsmotivasjonen en stund, men fikk lyst til å prøve alle tipsene her når jeg leste innlegget og så videone nå. Du er en stor inspirasjon. :)

Tonje Meinstad Aaserud

09.05.2012 kl.22:40

Ah, Karoline! Det er så DEILIG å lese en blogg skrevt av en vakker og sunn jente som deg! Jeg blir så glad når jeg leser og ser at en person faktisk kan ha et rimlig normalt kosthold med plass til utskeilser og kos, og fremdeles se fantastisk ut. Det gir meg håp! jeg digger deg.

Rita

10.05.2012 kl.09:10

Kjempefint innlegg, Karoline! Masse gode tips og inspirasjon :)

Kristine

10.05.2012 kl.10:10

Hei Karoline!

Jeg begynte i utgangspunktet å lese bloggen din pga utrolig mange fine middagstips og sunn snacks. Har fulgt deg videre fordi jeg synes du har en fin blogg, men jeg savner "sunn og sexy mat" :) Lager Omegaburgeren din veldig ofte, sånne ting er perfekt. Bare sånn for å gi deg litt ekstra jobb...

Hilsen hun er på vei ganske mye ned i vekt og som trenger all den middagshjelpen hun kan få :)

Karoline

10.05.2012 kl.12:03

Kristine:

Det morsomste jeg vet er å lage mat og gi dere oppskrifter her på bloggen! I det siste har tiden dessverre ikke strukket til,og jeg har ikke hatt mulighet til å finne på gode saker :( Jeg lover at det kommer mer i tiden som kommer! Kanskje allerede i kveld ;)
Takk for at du får inspirasjon av maten jeg lager! Blir utrolig glad for å høre det!!

Klem fra Karoline

Frøken Mat

10.05.2012 kl.14:01

Herlig innlegg. Hipthrust på ball er en favoritt her også, genial øvelse!

Maren

10.10.2012 kl.09:45

Hei:)

Kan jeg bruke vanlige manualer/hantler i stedenfor kettlebells på disse øvelsene?

Karoline

10.10.2012 kl.10:42

Maren:
Ja, det kan du, maren! :)

// K

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits