Croque - Monsieur Á la Karoline

Hei alle fine mennesker! For en helg dette har vært. Jeg har ikke vært i nærheten av å ha tilgang til bloggen, og jeg er så lei meg for det! Dessverre har det ikke vært noe jeg kunne gjøre med dette, men nå vurderer jeg sterkt å bytte plattform. Må bare finn en som kan passe meg perfekt! Håper helgen deres har vært fin?! Min har bestått av koselig tid med "sviger-familien" i Sverige pluss litt irritasjon over blogg.no. Kan ikke legge skjul på det! I går hadde jeg tenkt å gi dere oppskriften på min verson av den franske retten Croque monsieur, mer kjent som ostesmørbrød i Norge. Jeg har alltid vært en tilhenger av denne retten når jeg har vært ute å reist, og for noen år siden, da jeg jobbet hos Åpnet bakeri i Oslo, var dette min favoritt på menyen. Jeg har selvfølgelig gjort den hakket sunnere denne gangen. Blant annet ved å bytte ut loff med ekstra grovt lavkarbobrød. Håper det frister?!

Du trenger:

  • 2 skiver grovt brød. Jeg har brukt Ingers lavkarbobrød som er ekstra grovt.
  • Chévre (hvit geitost)
  • jarlsberg (gulost)

Bre en passe mengde chévre på den ene brødskiven. Haha, jeg vet at dette ser ut som et vrak, men chévre er så smuldrete i konsistensen at det er nesten umulig å få det fint...

Legg den andre brødskiven over, som en toast, og ha på litt jarlsberg ost.Stek i ovnen på 200*C i ca 7 - 10 minutter. Chévre'n skal være myk og jarlsbergosten skal smelte godt.Nyt med en gang! Selvfølgelig er ikke dette verdens sunneste lunsj, men alt er lov i blant og dette er jo en slags langhelg så hvorfor ikke?! Jeg syntes dere skal nyte med god samvittighet! Den smaker fortreffelig.

Nå skal jeg ut å se min kjære slå noen slag på greenen. I kveld skal vi ha valborgsafton her hjemme med grill og godt i glasset. Svenskene kan høytider. Nyt mandagen dere også, vi snakkes senere!


3 kommentarer

Emma Rennan

30.04.2012 kl.13:55

hørtes godt ut!

Kommenter gjerne tilbake<3

Camilla

30.04.2012 kl.17:13

Nam!

Cecilie Lykke

01.05.2012 kl.11:21

Så godt det så ut! Må prøves :-)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits