Whole Grain Pancakes á la Karoline

Jeg har egentlig aldri vært spesielt glad i pannekaker. Jeg var ikke akkurat den typiske pannekakeungen kan man si. Sikkert fordi jeg syntes det var en veldig søt og klissete middag... Nå spiser jeg kanskje pannekaker én gang i året, men det går jo faktisk ann å lage det veldig mye sunnere enn det man tror! Fullkorn, frø og lite sukker gjør pluttselig pannekakeopplevelsen en helt annen, og med deilige bær blir det jo riktig helsekost! På tirsdag var det faktisk pannekakedagen, og uten at jeg var klar over det snekret jeg likevel sammen denne pannekakemixen den dagen. Passet jo bra! Mine pannekaker inneholder langsomme karbohydrater, proteiner, vitaminer og mineraler samt omega - 3. Fullverdig middag, eller for eksempel lunsj: Ha egg, melk, mel og frø i en belnder. Det er så uhyre enkelt å bruke blenderen til dette! Bland til en jevn røre og la den stå å svelle i ca 10 - 15 minutter. 

Varm opp stekepannen med litt smør. Stek tynne pannekaker. For at de ikke skal bli kalde underveis, har jeg dem i en ildfast form i ovnene på 100* på den måten kan alle spise varme pannekaker samtidig!

Syltetøy har jeg laget selv. Uhyre enkelt dette også! Jeg kjøper fryste bær som jeg tiner i micro i ca 5 minutter. Dersom du vil ha det litt søtere enn hva bærene allerede er, kan du blande inn 1 ss splenda, sukrin, xylitol eller det du vil bruke som er søtt. Jeg bruker aller helst xylitol. Syntes sukrin har en kald og ekkel smak, men det er min mening. Dessverre er jeg tom for dette nå og venter veldig på en ny pakke fra iherb! Du trenger altså ikke gå til innkjøp av gode gamle Nora... 

Faktisk er syltetøy ett av barns største kilder til sukker!  Måtte bare nevne det.  Hvis man bare er litt bevisst kan man lett unngå mange usunne produkter og erstatte det med noe mye bedre!

Min pannekakefavoritt er noe jeg læret av pappa da jeg var liten. Pannekaker har alltid vært pappas greie. Dersom mamma ikke var hjemme å kunne lage middag, benyttet han alltid anledningen til å lage pannekaker. Pappa har lime og sukker på pannekakene! Noe så godt! Har du prøvd det?! Jeg har selvfølgelig byttet ut vanlig sukker med splenda denne gangen. Ser ingen grunn til å spise rent sukker til middag? Grøsser litt ved tanken faktisk...

Fin fredag, goinger <3


12 kommentarer

Therese Karoline

24.02.2012 kl.08:51

mhmm, ser godt ut!

Oda

24.02.2012 kl.10:07

De ser supergode ut! Lager dessertpannekaker selv noen ganger, hvis jeg har lyst på noe godt og søtt :) blander da inn cottage cheese, splenda, vaniljeessens og kardemomme. Kjempegodt!! Men har aldri helt forstått hvor mange pannekaker som er "lov" å spise til middag. er redd for å spise for mange, men de er jo så gode at man måååå har en til! Hva mener du?

Karoline

24.02.2012 kl.10:35

Oda:

Dessertpannekakene hørtes gode ut :)

Det er vel i og for seg samme regel med pannekaker som når det komer til mye annen mat. Spis til du er mett. Ingen mat bør overspises...

Disse pannekake inneholder ikke sukker, og heller ikke fint hvetemel. Du blir derfor raskere mett av disse pannekakene enn når du spiser andre pannekaker laget på 100% fint hvetemel og sukker. I tillegg er disse pannekakene hvertfall mye sunnere enn pasta og ris, som mange spiser veldig mye av. Du kan sammenlikne dem med grove brødskiver :)

Jeg skal prøve å få lagt ut næringsinnhold senere i dag, så kan vi se hvordan det ser ut :)

- Karoline

Rita

24.02.2012 kl.10:49

Hei Karoline! Jeg har sett at du bruker kakaonibs i mange av oppskriftene dine. Jeg har en pakke hjemme, som jeg ikke klarer få meg til å spise dersom det ikke er blandet med noe. Har lyst å lage musli/granola med dem i, og ha dem i ovnen med honning over. Da blir dem jo oppvarmet, og det skal de vel egentlig ikke for at de skal beholde alle de gode næringsstoffene?

kristine eller noe sånn

24.02.2012 kl.12:40

så herlig! og super smart med frø i for mer næring! :) hvor mange pannekaker fikk du av røra?

du har forresten blitt ny favorittblogg! du virker så utrolig jordær og fornuftig, og lager fantastisk mat :D sunn og god, uten å kun bestå av en eggehvitte og 3 gram mandelmel. love it!

Cecilie Lykke

24.02.2012 kl.14:09

Selv hadde vi alltid appelsinsaft og sukker på våre pannekaker. Mums!

Tror jeg skal prøve denne oppskriften, er ikke alltid man orker å ha mandelmel-pannekaker så :-)

Karoline

24.02.2012 kl.21:01

kristine eller noe sånn:

Jeg fikk ca 8 pannekaker av røren.

Tusen takk for at du liker bloggen min da! Stas :D

- Karoline

Kathrine

24.02.2012 kl.22:04

Disse var helt nydelige! Takk for bra oppskrift! :)

Karoline

25.02.2012 kl.07:36

Kathrine:

Så gøy at du har prøvd dem allerede!

Tusen takk for det :)

- Karoline

Hedda

27.02.2012 kl.16:55

Prøvde oppskriften nå, men med dobbelt av havregryn da jeg ikke hadde sesamfrø. Kjempegode! Og ble medt av 1,5 pannekake, så merker at disse er fulle av fiber og rette næringsstoffer;) Deilig på en mandag.

Karoline

27.02.2012 kl.17:13

Hedda:

Så bra! Godt å høre :)

- Karoline

Veronica

19.05.2012 kl.21:02

Hej Karoline,

Tack för ditt fina pannkaksrecept! Jag räknar kalorier samt undviker socker och brukar därför inte äta pannkakor (trots att mina också är nyttigare än vanliga) men med havre och frön i smeten känns de genast mycket fräschare! Det måste jag prova! :) Istället för socker brukar jag ta en gnutta Agave eller bär. Gott!

Ha det gott!

-Veronica

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits