Potetchips á la Mattias

 I går lagde min elskede sambo hjemmelaget potetgull. Tenkte vi skulle dele det med dere ettersom det er smart å spise ting som er hjemmelaget, uansett hvor sunt eller usunt det er! Dette er veldig á la Mattias, for jeg har aldri vært spesielt glad i chips. Disse ble dog så god at jeg også spiste noen håndfuller uten stopp... Når man lager potetchips hjemme kan man begrense saltmengden til det man selv syntes er passe. Og jeg lover dere, dere trenger ikke mye salt her! Prøv dere frem, så ser dere...

Mattias brukte ostehøvel for å få potetskivene tynne. Behold skallet på. Næringen sitter i skallet, så hvis vi skal dra noe næring ut av dette MÅ vi beholde skallet på. Forresten smaker det fortreffelig med skall, blir litt sørlandschips style! 

Bruk en jerngryte eller en dyp sautepanne, ha i olje så det dekker godt over bunnen og sånn at potetskivene kan flyte rundt.

Stek potetene til de er gyllne, snu dem ofte og pass på at oljen ikke blir for varm - brendt er ikke godt, og heller farlig. 

Legg de ferdige potetskivene på kjøkkenpapir sånn at oljen kan renne av, strø salt over når de ligger på kjøkkenpapir. 

Jeg bruker himalayasalt. Dette er et salt som stammer fra et urhav som ble dannet for 250 millioner år siden. Urhavet eksisterte før menneskene kom på jorden og er derfor fri for menneskeskapt forurensing.

Rosa salt blir ikke raffinert og inneholder derfor de mineralene og sporstoffene som urhavet inneholdt.  Det er de naturlige elementene som gir de ulike rosafargene i saltet. 

Dersom du syntes at de ikke blir krispi først gangen, kan du prøve å steke dem en gang til.Da var kanskje lørdagsgodtet i boks, eller?! 


4 kommentarer

Sherin

25.02.2012 kl.16:56

Det så helt fantastisk godt ut!!

Therese Karoline

25.02.2012 kl.21:15

Å! Dette må prøves ut!

Matilde og Sara-Linn

26.02.2012 kl.12:20

Det så godt ut!
Ååhhh, godtesyk..! Haha! =)

Klem fra Lizbeth Osnes - Behind the scenes.. Der du aldri riktig vet hva du får - bortsett fra flere daglige innlegg. Bloggen handler om min glade hverdag med mote, skjønnhet, fest, shopping, vennskap, tanker, meninger, kjærlighet, bloggtips, bokomtaler, tips i livet generelt - og den psykiske lidelsen Anorexia Nervosa. Min blogg er min terapi, min hobby og min lidenskap. LIZBETHOSNES.COM

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits