Rask tomatsuppe med egg og kikerter

I forbindelse med spørsmålsrunden for noen uker siden fikk jeg spørsmål om jeg kunne gi dere en oppskrift på en sunn, enkel og hjemmelaget tomatsuppe. Nå har jeg kokkelert litt, og denne syntes jeg ble rikitg så god! Har faktisk laget den to ganger allerede! Suppen er full av vitaminer fra grønnsaker og proteiner fra egg og kikerter. Perfekt hverdagskost!


Ha de hakkede tomatene i en kjele. Tilsett eplecidereddik og tomatpesto. Kok opp på svak varme, rør om ofte. Fres løken i en stekepanne og ha den over i suppen. Bland ut kyllingbuljong i litt vann eller bruk kyllingkraft. Ha dette sammen med det andre i kjelen. Jeg er glad i urter, så jeg har ganske mye av dette i suppen, ha så mye du vil og du kan gjerne finhakke det dersom du syntes det er ubehagelig med store blader...

Etter at suppen har kokt i ca 10 minutter, rør inn litt sitron eller limejuice og ha i kikertene mot slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper. Kikertene kan også serveres i en bolle ved siden av dersom ikke alle rundt bordet foretrekker dette. Kikerter er både mettende og proteinrike og en fin erstattning for pasta. 

Suppen smaker veldig godt med hardkokte egg og litt basilikum og timian på toppen. Hvis du vil kan du ha grovt brød ved siden av. 

Håper dere blir fristet til å prøve?! 


5 kommentarer

Nina Elisabeth Bakke

13.02.2012 kl.21:01

Så veldig god ut :) Vi skal ha tomatsuppe i morgen, men den blir veldig plain, lurer inn litt gulrot også får de fullkornsmakaroni og egg til :)

Martha

14.02.2012 kl.12:23

Takk for flott oppskrift! Den så utrolig god ut! Skal prøve den ut en dag! =)

Liker at bloggen din har så variert innhold; kosthold, trening og hverdag! =)

Karoline

14.02.2012 kl.12:47

Martha:

Så bra! Takk for det :)

Liker at dere leser liker så mye forskjellig <3

- Karoline M.

Ida Kolbjørnsen

14.02.2012 kl.18:27

det så yummi ut :-D

Linn

15.02.2012 kl.19:14

Tusen takk for at lagde en sunn tomatsuppe! Nå ble jeg glad! Denne så jo også bare nydelig ut, og jeg har alt i skapet. Selv har jeg aldri smakt kikkerter, kanskje på tide å bruke boksen? Denne skal definitivt prøves i nærmeste fremtid, kanskje med noen av dine grove pannekaker? Tomatsuppe og pannekaker gir meg mange gode minner! Uansett, takk for at du "svarte" på spørsmålet :)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits