Raspberries - Chocolate Mothers Day Oatmeal With a Hug

I morgen er det morsdag, og ettersom jeg befinner med 30 mil fra min elskede mamma lager jeg heller en frokost til henne her på bloggen. Hun vet at jeg ville stilt opp med noe godt dersom jeg var hjemme. Og er jeg heldig, havner pakken i postkassen hennes i dag. Krysser fingrene for at postbudet gjør jobben sin!! Selv om min kjære jobber for et logistikkselskap kunne han ikke fikse en ekspressforsendelse for min grøtporsjon... dårlig saker altså! haha.

Ha havregryn, firkorn, kokos, kanel, vann og vaniljeekstraks i en bolle som tåler mikrobølgeovn. Du kan koke det opp i en kjele hvis du ikke har micro. Vaniljeekstrakt er et naturlig produkt utvinnet av vaniljebønner. Det setter en veldig tydelig og fyldig vaniljesmak og er mye bedre å bruke enn vaniljesukker, essens etc. Etter at jeg kjøpte DENNE vaniljeekstrakten har jeg aldri brukt noe annet i matlaging. Det beste er at jeg kan bruke den i alt fra grøt til smoothie til sjokoladesaus! 

Etter at grøten har kokt i ca 2 - 3 minutter og har begynt å tykne godt, tilsetter du 2 ss kakaonibs. Kok videre i ca 1 minutt, til alt vannet har kokt inn. 

Har du testet varm grøt med yoghurt?! Det er så utrolig godt! I dag har jeg toppet denne deilige grøten med naturell yoghurt, ferske bringebær, litt valnøtter og litt ekstra kakaonibs. Perfekt å servere til verdens beste mamma <3De fleste kvinner vil ha en god start på dagen, dette er en god start på dagen! Rett og slett sunt og sexy, om jeg får si det selv! Fiber, lite sukker, sunt fett, kalsium og vitaminer + en bunsj med antioksidanter! Kakaonibs er nemlig naturens beste kilde til antioksidanter. Ingen bær eller frukter kan gi deg mer antioksidanter enn kakaonibs, fantastisk? JA! Jeg elsker det, og jeg spiser en spiseskje på kornene mine hver dag. Yummi!Dere lurer kanskje på hvorfor jeg feirer morsdag en dag for tidlig?! Enkelt og greit fordi dere skal få muligheten til å gå til anskaffelse av ingrediensene å servere det til deres mor i morgen, hvis dere fikk lyst da?! Hvis dere er like langt unna mammaen deres som meg (buhu!) kan dere jo lage en porsjon og sende et bilde... Det er tanken som teller mest. 

Happy mother's day, mami <3


16 kommentarer

11.02.2012 kl.12:15

Ser nydelig ut!!

11.02.2012 kl.12:16

Godt tips! Smart å ikke alltid servere noe søtt :) Ser nydelig ut!

junesalg

11.02.2012 kl.12:16

junesalg.blogg.no

Sjekk ut bloggen min! Jeg selger klær og sko til billig pris :-)

jegheterskippern

11.02.2012 kl.12:21

så veldig godt ut :D selvom jeg ikke er en fan av bær eller kokos xD

Line

11.02.2012 kl.12:26

da vet jeg hva jeg skal lage i morgen! god helg:-)

Mira

11.02.2012 kl.12:35

Mmm! Så koselig innlegg - jeg er sikker på at hun setter pris på det :)

mortensenida

11.02.2012 kl.12:37

åh, så super godt ut :- )

annege

11.02.2012 kl.12:50

så godt ut :)

Ingrid

11.02.2012 kl.13:30

hva er egentlig kakaonibs? :) virker interessent!

Cecilie Lykke

11.02.2012 kl.15:50

Bare synd min mor aldri hadde turt å smake på denne grøten.. Sær og kresen, men hun er god som gull fordet da :-)

11.02.2012 kl.18:11

Tusen takk , gullet mitt! Hva kan vel en mamma ønske mer enn alle disse vakre ordene! Denne frokosten er som skapt til meg , nyyyydelig!!! Enig m deg om at d hadde vært fint om vi bare kunne knipse bort alle milene som skiller oss! Stor varm mammaklem :))

Karoline

12.02.2012 kl.21:24

Anonym:

<3

Karoline

13.02.2012 kl.20:27

Ingrid:

Kakaonibs er rå kakao som ikke er behandlet, innehodler masse antioksidanter. Les mer om det her: http://www.sanabona.no/ra-kakao/produkter-av-ra-kakao/27-ra-kakao-nibs

- Karoline M.

Trine

19.02.2012 kl.15:00

Ser kjempegodt ut. Spiser vanligvis havregrøt til frokost. Min favoritt så langt er ganske enkelt tjukk havregrøt av økologiske lettkokte havregrynt med ørlite havsalt og en bit hel kanel. Etter at den er ferdig, men varm, har jeg i bananbiter. Enkelt og deilig.

Et tips til den som ikke har vaniljeekstrakt: De fleste butikker har vaniljestenger. Ta en liten bit vaniljestang og kok med grøten. Den kan til og med skylles, tørkes av og brukes mer enn en gang. Hel kanel gir en rundere kanelsmak enn malt kanel.

Tina

21.01.2013 kl.17:58

Bruker du fettredusert yoghurt, eller bare helt vanlig yoghurt??

Karoline

21.01.2013 kl.18:11

Tina:

Jeg bruker naturell yoghurt, ofte laktosefri (fordi jeg helst ikke skal ha så mye av dette) eller tyrkisk yoghurt fordi jeg syntes denne er veldig god! Absolutt ikke fettredusert nei, men unngår yoghurt med mye sukker, som f.eks vanilje yoghurt eller andre fruktyoghurter. :)

// K

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits