Proteinvafler med sjokolade

Hva gjør du på en søndag?!

...Jeg har ikke spent på meg langrenn skiene og tråkket innover i marka sammen med 1000 (?) andre Osloboere, jeg har ikke deltat i gudstjesten med halve sørlandet, jeg har heller ikke spist søndagsmiddag med hele familen eller sett alle realityreprisene på tv fra forrige uke....  Nei, min søndag har vært veldig ála Karoline: Funnet opp en ny vaffel oppskrift, smakt meg gjennom to ulike smoothies, tatt ca 400 bilder, redigert ca 40 av dem... skrevet plan for ukas blogginnlegg, men ikke presset inn en treningsøkt fordi jeg fortsatt ikke er frisk :(, laget en helt normal pizza deig og er snart i ferd med å synke ned i sofaen sammen med en god film og verdens fineste samboer! Først, skal dere som vanlig få en ny oppskrift: 

Nei, de er ikke svidd! De bare inneholder sjokolade. Var litt bekymret for hvordan dette skulle se ut på bildet og ja, de ser litt svidd ut, men er faktisk ikke det...Mye rart som dere som vanlig kanskje er litt redd for? Havremel og rismelk finner dere i hyllen til Meny og Ica. Rismelk med vanilje inneholder naturlig sukker fra ris og smaker veldig godt med vaniljen, men dersom du vil redusere karbohydratene kan du ersattet rismelken med lettmelk eller usøtet soya. Xylitol kan byttes ut med sukrin som dere finner på helsekost, men også hos Meny utrolig nok! Sjokoladeprotein kan erstattes med 100% kakao eller rå kakao, men reduser mengden betrakterlig da dette er sterke på smak. Dersom du vil teste dette gode proteinpulveret finner du der HER. Vaniljeekstrakt finner du også HER, men kan selvfølgelig byttes ut med frø fra vaniljestang. 

Begynn med å bløtlegge havregrynene i 0,5 dl vann, bare et par minutter.

Pisk lett sammen egg, søtning og vaniljeekstrakt

Ha mel, havregryn, kanel, bakepulver og sjokoladeprotein sammen med eggeblandingen i bollen. 

Bland godt til en jevn vaffelrøre og la den svelle i ca 10 minutter. 

Stek vafflene i et godt oppvarmet vaffeljern og avkjøl på rist. 

Disse vaflene var veldig gode med cottage cheese og rå kakaonibs, men Mattias foretrakk selvfølgelig pisket krem og opphakket 70%sjokolade i stedet. Enig i at det også var veeeldig godt og helt optimalt på en søndag! På en søndag er alt lov!

Har du smakt sjokoladevaffel før, eller fikk du lyst til å prøve noe nytt?! Her er næringsinnholdet:

Ny søndagen alle sammen <3


9 kommentarer

Katrine

05.02.2012 kl.20:13

Nam! De så veldig gode ut:) Du er så flink med bilder og bloggen din er en av de beste jeg leser! Masse spennende oppskrifter, og gode bilder gjør bloggen din til en fryd å lese:)

Karoline

05.02.2012 kl.20:16

Katrine:

Aw! Takk! Gull med så fine lesere <3

- Karoline

Mira

05.02.2012 kl.20:23

Jeg fikk veldig lyst til å prøve noe nytt! Sjokoladevaffel har jeg ikke tenkt på før :)

Andrea

05.02.2012 kl.21:13

Så utrolig fine bilder! Fristet med vaffel nå, tror dette blir frokosten i morgen! :)

Kristine

05.02.2012 kl.21:47

Digger at du alltid har så fristende oppsrkifter, er så mye lettere å leve sunt med så bra inspirasjon. Men har den Xylitol´en du bruker samme kalde ettersmak som vanlig sukrin? Har Xylitol fra Now foods og blir fort kvalm av smaken!

Ida

05.02.2012 kl.22:29

Du lager så mye godt :D

Men lurte litt på detta proteinpulveret. Hvilke fordeler er det med akkurat denne i forhold til andre? Jeg er litt opptatt av at ikke ingredienslista skal være for lang med masse rart i, og så det er både salt og sakkarider i denne.

Cecilie Lykke

06.02.2012 kl.07:33

Har så lyst til å prøve chocorite, men får ta det neste gang lønninga kommer :-) og da skal denne oppskriften prøves og!

Helene

06.02.2012 kl.12:05

Kjempe fin blogg! Blir så motivert til å spise sunt av bloggen din :)

Lurer på om du kunne ha skrevet et innlegg for hva man bør spise eller drikke hvis man er syk eller forkjølet, og vil blir fortest mulig frisk.

Karoline

06.02.2012 kl.23:25

Helene:

Takk for tipset, kanskje det ;)

- Karoline M.

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits