Middagstips: Fisk i form

Hei dere!

I dag kommer et lite hverdagstips fra meg. Tar ikke så ofte bilde av middagen min, men det fikk jeg hvertfall gjort noe med i dag... Denne fiskeretten er veldig enkel å lage, du er (nesten) ferdig med oppvasken før du har begynt, og det er faktisk lavkarbo (!) for dem som er opptatt av det... Jeg er ikke såå opptatt av lavkarbo som dere vet, men ris og pasta er jeg jo ikke særlig glad i (har aldri vært) og poteter blir man lei av. Derfor spanderte jeg litt ost over grønnsakene i stedet for ekstra tilbehør. Det metter like godt som saus og poteter til sammen! Håper det frister. 

Jeg dampkoker alle grønnsaker som skal inn i oven i ca 3 minutter først. Det er ikke så vikitg med purre'n, men jeg tok med med også denne gangen... Når jeg dampkokoer bruker jeg en rist nederst i kjelen. Grønnsakene kan også forvelles raskt i en gryte med kokende vann. Dvs at du har grønnsakene i kokende vann i ca 1 minutt, deretter skyller du grønnsakene i kaldt vann under springen. 

 Jeg legger fiskefiletene i en ildfastform med litt olje, salt og pepper over.

Heller av vannet på grønnsakene og legger dem rundt fisken i formen. 

Drysser litt ost over grønnsakene, men ikke over fisken... Steker retten i ovnen på 200* i ca 10 - 15 minutter.Nam! Lukter og smaker nydelig, er super enkelt og raskt. Kan i tillegg lages til veldig mange. Barn er glad i ost, dette er derfor også en god måte å få dem til å spise litt mer grønt på. Perfekt hverdagsmat syntes jeg!

Et tips: Bytt ut fisken med kyllingfilet. Du får en helt ny rett, like god og like enkel! 

Fin torsdag!


4 kommentarer

Veronica

19.01.2012 kl.21:56

Så utrolig godt ut, og så enkelt!

Super studentmat :)

Nina Elisabeth Bakke

19.01.2012 kl.22:15

Så veldig lekkert ut :)

Klær selges!

20.01.2012 kl.01:44

Det så helt fantastisk ut! :) Takk for tips! :D

Liv Hjørdis

20.01.2012 kl.09:55

Dette er supert godt og slå ann hos barna i heime. Eg må bare si at du har ein fantastisk blogg. Eg er inne kvar dag ( nesten) og eg trur eg lærer noe nytt kvar gang. Eg har no bestillt varer fra iherb og gler meg til å forsøke ein del av oppskriftene dine. Kokosforkosten din er super den spiser eg fleire ganger i veka. Så det eg er glad for; er at du deler din kunnskap meg oss... setter stor pris på dette.

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits