Frokost cup cakes med sjokoladeprotein

På søndag hadde jeg en skikkelig bakedag. Disse protein cup cakes'ene var et av resultatene. De ble faktiaks så gode at Mattias har spist opp alle sammen allerede, det lover godt!

Korrigering: Dersom du bruker fiberhusk skal det være 4 ts. jeg anbefaler chiafrø for å få med en god porsjon omega 3!

1. Kakaonibs // 2. Vanilla extract // 3. Sjokoladeprotein-pulver // 4. cocosolje // 5. Xylo Sweet 

I denne oppskriften har jeg brukt ulike produkter fra Iherb.com, men jeg tror at du får tak i de fleste produktene på helsekostbutikker i Norge også, til en helt annen pris selvfølgelig... Jeg har fått noen spørsmål om netthandel i det siste. For en tid tilbake skrev jeg et innlegg om bla. nettshopping på iherb. Du kan lese det HER. Det er nemlig noen tips det er lurt å ta med seg før man handler fra USA.

Tilbake til dagens oppskrift. Ha alt det tørre, bortsett fra chiafrø eller fiberhusk og kakaonibs, i en bakebolle. 

mos en banan....

Bland egg, chiafrø eller fiberhusk, melk og banan i en bolle. La svelle i ca 5 minutter. 

Bland deretter det våte sammen med det tørre. 

Bland tilslutt inn litt kakaonibs dersom du har det. Kakaonibs er rå kakao uten sukker og med ekstremt høyt innhold av antioksidanter. Du kan derfor bruke kakaonibs i både sunt bakerverk, frokostgrøt og musliblanding. 

Fyll muffinsformene 3/4 fulle. Stek muffinsene på 170*C i 20 - 25 minutter. 

Når muffinsene er ferdig stekt er det smart å avkjøle dem på en rist. 

Mmm... det lukter fantastisk godt i hele kjøkkenet! Disse frokost/lunsj muffinsene er perfekte å ha i fryseren og enkelt ta med en til lunsj på jobben eller skolen. De bør fryses eller oppbevares i kjøleskapet dersom du ikke spiser alle samme dag (og det er jo ikke en fordel). De fungerer også godt før en treningsøkt eller etterpå... Hvis du vil kan du bytte ut sjokoladeprotein med nøytralt proteinpulver eller vaniljeprotein, men det er en fordel at det er sukkerfritt. 

Håper dere har en fin torsdag så langt?! Nå skal jeg snart pakke på meg treningstøyet og ta en økt. Deilig! Gleder meg forresten til jeg får tilbake photoshop på pc:en i løpet av helgen, kontrastene blir jo helt forvridd med alle andre redigeringsprogram! 


17 kommentarer

Anne-Sofie

12.01.2012 kl.12:53

de så kjempegode ut! :)

Kristine

12.01.2012 kl.13:23

Dette så kjempe deilig ut :)

Kunne tenke meg å ha glasur av sukrinmelis, kakaopulver og eggehvite på toppen!

Mira

12.01.2012 kl.14:03

Nam :D Herlig med oppskrift med sjokoladeprotein! Minner meg på at jeg er tom og må gå til nytt innkjøp, men så fort jeg har gjort det skal disse bakes :)

NINA

12.01.2012 kl.14:50

Elsker tipsene dine og oppskriftene. Men - før lagde jeg nesten alle smoothiene og matrettene du viste oppskrift til, men i det siste syns jeg det har vært litt "kompliserte" oppskrifter.

Og jeg mener absolutt dette ikke negativt!!!

Men jeg er en student som virkelig vil ha en god og sunn livsstil, og har ikke råd til å kjøpe på iherb.com osv. Derfor lurte jeg på om du en gang om du har tid kanskje kunne sett om det er noen enklere, men gode og sunne oppskrifter som oss studenter med ikke så mye penger iblant kan klare å lage!! :)

Det er jo ofte ferdigmat og annet "usunt" som mange benytter seg av, og jeg sverget jeg ikke skulle bli en av de, og derfor er jeg ofte innom her for inspirasjon til kjøkkenet :)

Hver gang jeg er hjemme og ikke min lommebok står for handlingen benytter jeg meg mye av oppskriftene, men du skjønte vel hva jeg mente!

Ha en fin dag!

Nina Elisabeth Bakke

12.01.2012 kl.14:50

så nydelig ut :)

Karoline

12.01.2012 kl.15:07

Anne:

Takk for det :D

Karoline

12.01.2012 kl.19:50

NINA:

NINA:

Tusen takk for at du liker å prøve ut oppskriftene mine! Nå ble jeg glad :D

Jeg forstår godt at mange av ingrediensene i det siste kanskje virker litt skremmende, både dyre og annerledes. Ang shopping på iherb, må jeg bare få si at det er fantastisk billig! Dermed perfekt hvis du er student...

Jeg har nylig bestilt tre pakker (jeg deler alltid ordren opp får å få ned shipping og toll)som tilsammen inneholder 11 bokser coconutwater. I Norge betaler vi 59,- pr boks coconutwater, på iherb 8,- !! Det er så billig at du kan le deg vekk:p Som sagt bestilte jeg 11 bokser, noe som kommer på 88,- videre fikk jeg total frakt på 12$, som blir 78,- Noe som gjør at hele min bestilling kom på 166 kr totalt. Mot 539,- som det samme ville kostet i Norge.

Noen ganger kan det lønne seg å surfe litt å regne på hva man faktisk vil spare. Nå er det ikke sikkert du har lyst på coconut water etter trening, men at det er billig gjelder samtlige varer på iherb, så det er faktisk smart å sjekke ;)

Når det er sagt, er det flott at du sier i fra! Selvfølgelig skal jeg lage litt mer mat med "normalt" innhold også! I morgen kommer det faktisk en detox smoothie helt uten noe strange. Det kan også være jeg gir dere et middagtips om ikke lenge - som jeg lover at du får tak i på Kiwi :)

Selv har jeg blitt litt hekta på alle disse annerledes og veldig gode produktene. En får liksom en helt ny verden av godsaker inn i huset, og dette er noe jeg liker veldig godt! :) Håper du får lyst til å sette bort en hundrelapp på iherb bare for å prøve det ut - også skal jeg prøve å fokusere litt på budsjett mat innimellom :)

Lise Marie

12.01.2012 kl.21:25

Nå har jeg akkurat prøvd denne oppskriften, og de ble akkurat som jeg håpet på! Passe søt til hverdagskos, til og med min mann likte disse kjempegodt! Eeeelsker oppskriftene dine!!

Karoline

12.01.2012 kl.21:53

Lise Marie:

Wow! Gratulerer til deg som allerede har rukket å teste denne oppskriften i løpet av ettermiddagen! Det er sterkt! jeg blir utrolig smigret av at du er så fornøyd med oppskriftene og tester dem ut med en gang! Tusen takk :)

- Karoline. M

Vibeke

12.01.2012 kl.21:54

Ser utrolig gode ut. Men får du tak i alt dette i Norge, eller kun på iherb.com og liknende??

Karoline

12.01.2012 kl.22:14

Vibeke:

Du får tak i alt i Norge. Er litt usikker på dette sjokoladeproteinet, men det finnes lignende som fungerer like bra :)

- Karoline M.

Chassi

12.01.2012 kl.23:50

Djises! Jeg får lyst å spise DEIGEN, den ser nesten aller best ut!

Liv Hjørdis

13.01.2012 kl.07:54

Hei.

Ser at du lager masse spennende, men eg må jo innrømme at eg fortsatt har til godt å utføre oppskriftene sjølv - men eg skal prøve. Men det eg lurer på; du bruker noe proteinpulver i noen av oppskriftene dine. Kan det bli for mykje av dette? Da tenker eg på slike som meg som bruker husarbeid og barn som treningsarenane til hverdags, og får kansje bare 2 skikkelege treningsøkter i uka.

Veronica

21.01.2012 kl.08:48

Hvorfor bruker du proteinpulver? Går det ann å bruke mel eller noe annet i stedet for proteinpulver? Er sjokoladeprotein en egen type proteinpulver? Kan man bruke vanlig melk (Tine ekstra lett) i oppskriften, og har du en "vanligere" ingrediens jeg kan erstatte chiafrø/fiberhusk med? Har foreldre som er svært skrptiske til helsekost o.l., men har så lyst til å prøve ut flere av oppskriftene dine! :) Alt jeg har prøvd tidligere har vært veldig vellykket! :)

Karoline

21.01.2012 kl.09:41

Veronica:

Hei! Du trenger ikke bruke proteinpulver i disse. Du kan erstatte med 100% bake kakao eller bare droppe det:) det sjokoladeproteinet jeg bruker er et spesielt merke uten sukker fra iherb. Ettersom jeg trener mye, er jeg ikke redd for å bruke litt ekstraprotein, men det er som sagt ikke nødvendig! Du kan bruke vanlig melk og du kan bruke linfrø i stedet for chia. Videre kan du bruke honning som søtningsmiddel og frø fra vaniljestang :)

Koselig at du vil teste ut oppskriftene mine:) Håper de blir gode!

Klem Karoline

matmedsara

01.02.2012 kl.14:58

Hei hei =) Så gode dei var. Eg har forandra litt på oppskrifta, og ønsker gjerne å legge den ut på matbloggen min (med link til deg). Går det greit?

Karoline

01.02.2012 kl.15:16

matmedsara:

Så koselig at du har testet dem! bare lån, men blir veldig glad for link ;)

- Karoline M.

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits