Tommel opp for det beste frokosttipset

God morgen, snuppelupper! I dag vil jeg vise dere hvordan jeg starter dagene mine for tiden. Jeg har blitt avhengi kan man si, og ingen ting er bra i store mengder, så nå driver jeg litt avvening. Det er derfor på tide å teste om dere også kan bli like avhengig?! Stikkordet er kokos, jeg har en passion for alt med kokos. Så fort det finnes en sjokolade, is, smoothie, kake, drink, yoghurt... you name it, med kokos, så prøver jeg det! Her en dag, fikk jeg så utrolig lyst på kokosyoghurt. Butikkalternativet gir med 18 g sukker (pr 100g) på kjøpet, og jeg styrte derfor langt unna denne disken. Da jeg kom hjem lagde jeg min egen. Helt uten tilsatt sukker og med mye mer proteiner. Litt fett får man dog, men det trenger faktisk kroppen, mye mer enn sukker hvertfall!

I denne hjemmelagde kokosyoghurten har jeg: 1 dl cottage cheese, 3 ss naturell yoghurt, 2 ss kokosmasse (du kan begrense deg til én skje hvis du klarer...) og topper det hele med litt agave nektar! Smaker.... mmm... fantastisk! Addict!

Ved siden av denne herlgheten, drikker jeg 1,5 dl acai - juice. Jeg kjøpte acai i pulverform for lenge siden og har laget en del supersmoothies med dette. Acai er forresten er bær som inneholder mye mer antioksidanter enn blåbær, for dere som ikke viste det. 

Endelig er denne acai juicen tilgjengelig i Norge! Den produseres av det britiske merket The Berry Company, som fikk prisen "Best new brand" i storbritannia i 2007. Juicen er 100% ren juice, ikke tilsatt noe vann, sukker, eller konserveringsmidler. Det du skal være klar over, er at det "bare" er 6% acai på denne kartongen, resten er blant annet druejuice og andre frukter/bær. Grunnen til at det er så lite acai, er i følge produsentene at kroppen ikke har behov for mer... Akkurat hvorvidt kroppen har behov, kvitter seg med eller tar opp antioksidanter er det fortsatt mye usikkerhet rundt. Uansett syntes jeg det er et bra produkt som gjør det enkelt, og billig å kjøpe det ellers veldig dyre bæret i Norge. Kartongen koster 29,90 på Meny. Taste it!  

Ha en fin dag alle sammen! Nå må jeg ta fatt på dagens gjøremål. Onsdag er en fn dag - vi bikker snart over på rett side av uka, og nærmer oss helg! 


20 kommentarer

Viktoria Marie

11.01.2012 kl.11:39

Det så veldig godt ut! Og den juicen tror jeg at jeg må teste ut. Ha en flott dag :-D

Line

11.01.2012 kl.12:58

Sikkert VELDIG godt med litt honning over også :-) (istedenfor nektar)

Karoline

11.01.2012 kl.13:35

Line:

Grunnen til at jeg bruker agave naktar, er fordi den har lavere GI enn honning. Agave har en Gi på 25, mens honning ligger på GI=55. Sødmen i agave nektar kommer fra en kompleks form for fruktose som heter inulin, og av den grunn er GI lavere. I tillegg er agave mye søtere på smak, derfor trenger du betraktelig mindre :)

I tillegg til dette, inneholder agave stoffer som er anti-inflammatoriske, og som styrker immunforsvaret.

Marte

11.01.2012 kl.13:40

Det så gørgodt ut! Skal jeg prøve en dag. Tror jeg må være litt ekstra forsiktig med kokosmengden mtp kaloriene, men!

Mira

11.01.2012 kl.13:40

Mmm, nam! Jeg liker kokos, så da må jeg jo like dette :)

Karoline

11.01.2012 kl.13:41

Mira:

Det bør du ;)

Karoline

11.01.2012 kl.13:44

Marte:

Ja, det kan man jo beregne selv ut fra hvor mye man forbruker på en dag, men det er hver fall bedre næringsammensetting enn kokosyoghurt fra Tine :)

Anja

11.01.2012 kl.14:06

Hvor får jeg kjøpt agave ? :)

Karoline

11.01.2012 kl.14:11

Anja:

Agave får du tak i på helsekost, Supernature, i utvalgt interiørbutikker med mat og på iherb.com :)

Siste alternativ er det billigste. På helsekost koster 475 ml ca 150,-

Heleneskib

11.01.2012 kl.14:18

Du er så flink Karoline! :) Anbefalte deg i dagens innlegg på bloggen min! :) Ha en riktig fin dag videre :)

- Helene

Karoline

11.01.2012 kl.14:28

Heleneskib:

Wæ! Takk for det :) Nå ble jeg veldig glad!

Gøy at det er flere som motiverer og skriver om en sunn livsstil, stå på!

- Karoline M.
wow, det så faktisk helt utrolig godt ut :) Må prøves! :D

AnnetteHelene

11.01.2012 kl.15:52

Det så kjempe herlig ut:) dette må testes ut!

Fin og inspirerende blogg, her skal jeg følge med:)

Ha en fin onsdag:)

Karoline

11.01.2012 kl.16:04

AnnetteHelene:

Så koselig :) Takk for det!

Fin onsdag til deg også :D

Cecilie Lykke

11.01.2012 kl.16:39

Har aldri prøvd acai-bær før. Er svindyrt på helsekosten, så denne er nok i såfall den som skal prøves :)

Charlotte

11.01.2012 kl.18:35

Hva er næringsinnholdet i dette? Ser kjempe godt ut. ELSKER kokosyoghurt.

Beate

12.01.2012 kl.17:30

Som den kokoselsker jeg er så måtte jeg prøve den ut, og jeg ble ikke skuffet!! Var utrolig god :) Selv om jeg ble litt paff når jeg så at det var 60kcal i 1ss agave. Så alt i moderasjon!. Gleder meg allerede til i morgen tidlig. Takk for tips - og for en flott blogg :)

Karoline

12.01.2012 kl.22:24

Beate:

Jeg tror det er viktig å huske på hvor kaloriene du spiser kommer fra. Selvfølgelig skal man ikke innta for mye, men dersom kalorien er ren energi, er det verre en dersom det inneholder vitaminer og mineraler i tillegg. Denne porsjonen som jeg har laget her, inneholder 230 kcal. Dette er kanskje mye for noen?!, men dersom jeg sier at en frokost gjerne kan ligge på 400 kcal, så er det ikke så mye like vel... I tillegg er det viktig å huske på mengden man forbruker i løpet av en dag dersom man trener mye eller generelt er i mye aktivitet.

Min mening er at man ikke skal henge seg direkte opp i kaloriene, men heller tenke over hva hvert produkt inneholder av næringsstoffer, og om det du spiser dermed er godt eller dårlig for deg. Agave nektar er et eksempel på et søtningsmiddel som er sunnere for kroppen og som gir deg energi på en bedre måte enn sukker o.l. Det er jo bedre helse vi vil ha, samtidig som det må være lov å kose seg litt :)

Men alt med måte, det er den gylne regel ;)

- Karoline M.

Andrea

16.01.2012 kl.17:01

Hei.

Syns du har en virkelig inspirerende blogg.

Ville bare si at youplait har også kokos yogurt i dobbel 0% serien sin. Hvis jeg husker riktig kommer den i firepack med to kokos og to ananas.

Karoline

16.01.2012 kl.18:09

Andrea:

Takk for det :)

Jeg vet at de har mange ulike smaker, men jeg syntes samtlige smaker syntetisk...

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits