Årets første ...treningsdagJeg kom inn i en smekkfull resepsjon, klokken var 17:01. Det var tydelig at det var 2. januar - folk hadde et formål. Hva koster det per måned? Er det studentpriser? Kan jeg si opp når jeg vil? Jeg skal ut å reise om tre måneder, kan jeg fryse abonnementet da? Det så ut til å være en del spørsmål som skulle besvares før jeg fikk sjekke inn med mitt kort... Heldigvis var det en oppservant resepsjonist som lot meg og et par andre komme før i køen. Sånn er det hos SATS. Du må fysisk la resepsjonisten registrere at du skal inn å trene.

Mitt faste skap, nr 12, var selvfølgelig ikke ledig. Jeg stopper alltid ved skap nr 12, eller 11. Merkelig hvordan man har sånne vaner? Det er liksom mitt skap - jeg bruker alltid det. I dag måtte jeg nøye meg med et annen, funket akkurat like bra. 

På vei ned trappen fra garderobene scanet jeg hele treningsområdet. Smekkfullt. Sykkelsal, styrkesal: smekkfull. Heldigvis for meg var det en litt eldre mann som så seg lei på å løpe i det sekundet jeg nådde tredemøllene. Nå kunne jeg konsentrere meg om meg selv. Likevel tar jeg meg selv i å studere veldig mange andre. Fra tredemøllene har du liksom utsikt ut over hele senteret, og til og med rett inn i rumpa på alle sykkelentusiastene. Jeg løp jo, jeg gjorde min jobb, men jeg kunne jo fint titte litt rundt likevel...

Jeg la merke til mye nytt treningstøy. Mange mennesker uten helt oversikt over hvilket apparat de skulle bruke etter det andre. Flere fomlet litt med både tredemøller og elipsemaskiner. Var det virkelig sant at det var så mange mennesker som testet treningsenteret for første gang i dag?! Var det alle nyttårsforsettene som ikke skulle sviktes den første arbeidsdagen i det nye året?

Jeg må si jeg følte meg imponert. Imponert over alle dem som faktisk har tatt skjeen i egen hånd og meldt seg inn på et treningssenter. Det er vel egentlig ikke noe nytt. Fra tidligere år kan jeg også huske følelsen av smekkfulle treningssentre i januar og februar. Før pleide vi å fleipe litt om akkurat det. At vi gledet oss til mars, for da ble det betrakterlig bedre plass. Bedre plass for oss som jevnt og trutt trener fire til fem, kanskje seks og syv ganger i uken. For det er vel det det handler om? Å skape en rutine, la det bli en del av hverdagen, en vane, noe du ikke kan leve uten?

Det er sånn det er for meg. Det gir meg en glede i livet. En følelse av overskudd i hverdagen. Trening gir meg energi, men det er også den som får kroppen min til å omsette energi. Energi fra alt jeg spiser. Samtidig som jeg får energi, blir jeg også utslitt. Dette er en hårfin balanse. Etter en treningsøkt sover jeg godt om natten og stresser mindre. Jeg blir glad av å trene, og jeg blir sur når jeg ikke rekker dages økt. 

Jeg håper alle de flotte menneskene i det nye treningstøyet på SATS fortsetter langt ut i mars, ja helst til neste år på denne tiden. Jeg håper de klarer å lage en rutine som varer livet ut. Jeg håper ikke de sliter seg ut de to første ukene og glemmer at det faktisk tar litt tid å vende kroppen til hard fysisk aktivitet. Jeg håper de finner noe de kan trives med, men samtidig opplever viktigheten av å slite litt for en bedre helse. Trening er ikke noe du begynner med for å nå ett enkelt mål og deretter slutte. Trening er noe du skal oppleve som en viktig del av hverdagen og gjøre livet ut. 

Enten du er en av dem som er i ferd med å gjøre plass til en ny og bedre vane i hverdagen, eller du forlengst har latt denne vanen bli en del av deg, kan du jo få litt ekstra treningslyst med litt ny musikk! Her er listen som går på repeate i mine ører akkurat nå:

 

9 kommentarer

Cam.Arnesen

02.01.2012 kl.23:52

ÅÅh Karoline - DU er en sånn superkvinne du!!!

Det må jeg si , en virkelig super kvinne!!

Vurderer å bli et av de menneskene som står i køen der å melder seg inn - igjen!

Men det kan bli en fare for at etter januar står enn der som kun støttemedlem - igjen!

Ska du til kr.sand snart syns jeg vi skal ha en kaffe snart? Det er så lenge siden!

Hadde vært koselig å samlet jentan igjen , det er lenge siden det gitt!

Ha en fin kveld videre - og gi deg sjøl en klapp på skulderen fordi du er norges super kvinne ;)

Line

03.01.2012 kl.07:06

ALLTID morro å se januar/august på treningssenter, same procedure as every year :-) Jeg lagde en god smoothie idag: spinat, eplejuice, agurk, linfrø og solsikkekjerner og en teskje spinula.

Therese

03.01.2012 kl.09:37

Er helt enig med deg, jeg pleier å gå på gruppetimer på mitt treningssenter og der er det bare plass til så og så mange, dette er jo en stor utfordring på nyåret fordi folk skal absolutt melde seg inn å gå på alle timene. Og selvfølgelig dabber det av i mars, så det er jo en stor kamp om å komme tidlig på senteret for å få plass- ganske slitsomt men man kommer ikke unna det!! men men :)

Gleder meg til å begynne treninga fast igjen, blitt en ferie uten for å si det sånn :)

Trude

03.01.2012 kl.12:02

Hei Karoline, godt nyttår :-)

Nå er det virkelig ei stund siden eg har titta på bloggen din itte som eg har hatt en travel kverdag i høst. Men nå har eg då fonne leselysten igjen, spesielt itte som eg fekk kjøkkenmaskin til jul, og ville begynna året med nogen jille opskrifter som eg vett du er flink til å dele med deg :-) håper du har det bra i Oslo! Klem

Mira

03.01.2012 kl.12:09

Ifjor var det kø helt ut i trappen utenfor på treningssenteret mitt da de åpnet tredje januar - herlig å se! Jeg vet ikke hvordan det er i år, men vedder på at det er minst like mange der :) Må si at det er deiligere å trene når det ikke er så mange som kjemper om apparatene, men likevel fint å se at så mange tar tak i livsstilen sin og gjør det som er best for kroppen :)

Anna

03.01.2012 kl.15:37

åh, du er så flink! :-D blir så glad og inspirert av å lese innleggene dine. klem!

Isabella

03.01.2012 kl.19:30

Så fin du er(:

Karoline

04.01.2012 kl.17:56

Cam.Arnesen:

Haha, takk Camilla! Du er vel for søt :)

jeg vil veldig gjerne samle jentan snart, enten her eller der!;)

Karoline

04.01.2012 kl.17:57

Trude:

Takk for det, Trude! Jeg har det bra vet du, håper du også har det! :)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits