Jeg er havren, eller?

Her om dagen fikk jeg en prøve på Toro's nye "iDag". Det var helt tilfeldig at jeg fikk denne pakken forresten, og det hadde ikke noe med bloggen å gjøre. Det er altså ikke noe sponsing inne i bildet, bare så det er sagt! Men nå spiller det egentlig ingen rolle, for jeg hadde tenkt å slakte produktet uansett! Da jeg først tok en titt på baksiden av esken, ble jeg med en gang forbauset over at denne grøten faktisk inneholder sukker! Hvorfor skal man lage et "kjapt" produkt av en så sunn vare som havregryn, også skal man tilsette sukker lenge før grynene er i skålen hos forbrukeren?! Han eller hun vil jo uansett helle på et tonn med sukker... ganske sikkert! Sånt forstår ikke jeg.

Jeg har oppbevart denne pakken lengst inne i skapet i flere dager, og selv om jeg gikk tom for store havregryn, har jeg over hodet ikke rørt denne. Nesten bare på trass! På trass fordi jeg er lei av at produktutviklere og matvarebransjen skal snurre oss rundt lillefingeren og innbille oss at det de kommer med er bra til en hver tid! Jeg sier ikke at alt er dårlig, men jeg forstår ikke hvorfor sunne produkter skal gjøres mindre sunne?! 

Sånn, da følte jeg at jeg hadde fått sagt det jeg mente om denne stakkars lille havregrynpakken som bare prøver å gjøre ditt liv lettere! ...men jeg må forresten legge til at det tar akkurat like lang tid, eller faktisk lengre (!) å åpne denne posen, helle grynene i en bolle, måle opp vann og deretter koke dem i mikroen, som det tar å helle sine egne gryn fra en stor pose i en bolle og tilsette vann for deretter å koke dem like lenge!  Tror nok ikke jeg kan bli ferdig med dette. Sånt som dette irriterer meg litt, og i tillegg lopper det lommeboka.


Jeg måtte selvfølgelig teste grøten sånn at jeg kunne være så skrekkelig negativ med god samvittighet. Den får en to'er av meg på smak, og akkurat det er overraskende, ettersom jeg Elsker med stor E, havregrøt! 

Som du sikkert skjønner, er jeg over hodet ikke imot havregryn (jeg spiser én pose på en uke) men, heller produkter som liksom skal være lettvinte, sunne og smarte valg i hverdagen. Det smarteste valget er å gå for det naturlige, og det som inneholder minst sukker, mettet fett og salt! For eksempel en pose Bjørn havregryn som du koker og spiser med akkurat hva du vil...

 


9 kommentarer

Renate

03.11.2011 kl.22:09

Høres ut som ett forkastelig produkt. Litt som "ferdig omelett" (vet ikke hva den heter)..!

The Nightwriter

03.11.2011 kl.22:24

Uff og huff! Mitt forhold til TORO blir nok aldri fint.. Liker absolutt ikke tanken på at de vrenger et bra og sunt konsept som havregrøt og gjør det usunt og dårlig. Takk for omtalen! :-)

Heidi

04.11.2011 kl.09:20

Dette innlegget fortjener en kommentar. Jeg rett og slett elsker bloggen din. Du skriver så bra om trening og kosthold, og insirerer meg til å leve sunnere. Jeg er helt enig i det du skriver om hvordan produsentene lurer oss til å tro at det vi kjøper er noe annet enn det egentlig er. Jeg blir minst like irritert som deg når jeg går i butikkene og ser alle ferdigproduktene. Selv lager jeg det meste fra bunnen av. Det smaker bedre og er mye sunnere.

Jeg er så glad for alle oppskriftene du deler med oss, og gleder meg til å prøve ut flere av dem.

Jeg håper du får en flott dag og en god helg :) Klem fra en fast leser

Line

04.11.2011 kl.09:55

Ah, herlig! Håpløst produkt, dessverre. Go havregrøt med litt honning :-)

Anette M.

04.11.2011 kl.12:14

Du har virkelig peiling! Bra innlegg.

kan du skrive mer om sånt? :) Prøve forskjellige "lettvintprodukter" og skrive en usminket anmeldelse?

Ida-Marie

04.11.2011 kl.13:26

Jeg er så hjertens ENIG!!! Har mange ganger ruslet rundt og rotet i hyllene på Ica Maxi for å se etter spennende nye produkter, men blir like skuffet hver gang over alt sukkeret som er overalt. Det verste er vel at vanlige mann i gata tror det er sunt - det er jo havregrøt. Man blir rett og slett lurt, og jeg tror en del av fedmeproblematikken kan skyldes på nettopp disse produktene! Lag maten selv! Det var ikke noe fedmeproblem på 50- og 60-tallet :)

synne

04.11.2011 kl.18:59

helt enig! veldig irriterende ....

Oda

05.11.2011 kl.11:21

Veldig bra skevet Karoline! Er helt enig med deg, hvor gjøre havregryn (som er så sunt og samtidig såå utrolig godt!) mindre sunt? Fortjener en toer bare for det, spør du meg! Jeg nyter sunne havregryn til frokost, tar akkurat 3 min å tilberede og jeg er storfornøyd. Hvordor skal jeg da skal velge en dyrere, mindre sunn og mindre god variant? Nei takk!

Synes virkelig at du poengterer noe viktig i dette innlegget, Karoline :)

Linn

11.11.2011 kl.17:36

Jeg er så enig man kan få blitt! Fikk prøve på den fullkornsblandingen fra Axa for et par år siden gjennom bloggen (både med eple og jordbær), men jeg gadd aldri ofre den et snev av oppmerksomhet på grunn av sukkerinnholdet. Det er så latterlig at man skal ødelegge noe som i utgangspunktet er et veldig bra produkt med massevis av sukker! Når skal produsentene forstå at store mengder sukker ikke hører hjemme i mat? Det er så synd, fordi det først og fremst går utover de som allerede sliter med å spise sunt, og dermed tror de er veldig sunne når de hiver innpå med en bolle sukkerblanding.

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits