A pumpkin & a pumpkin pie!

I dag er det halloween dere! Jeg føler selv at jeg er en del av den genrasjonen som var barn før halloween ble noe å snakke om i Norge. Da jeg var liten var det julebukk i romjulen som var anledningen for å mase på naboene om godteri... Nå har tydeligvis halloween bli mer populært og man kan jo mene hva man vil om det. Hadde jeg hatt barn, hadde jeg nok helle laget skikkelig pumkinpai og skjert ut gresskarlyket hjemme, enn å sende dem ut for å skremme naboer og tigge etter godteri! Uansett, gresskarpai har jeg aldri laget før, og fant derfor en oppskrift på frukt.no som passet fint tenkte jeg. Jeg har bare endret den litt, selvfølgelig! I gresskarpai ála karoline finner du blant annet en touch av ananas og redusert sukkermengde! 

Start med å hule ut et grasskar. Kresskarhodet vi kjøpte veide ca 3 kg.

Ha all innmaten, bortsett fra kjernen med frø (den kaster du), i en kjele med så lite vann som mulig. Kok gresskarkjøttet til det er så mørt som mulig. Test dette ved å bruke en gaffel, på samme måte som når du kjenner etter om en potet er ferdig...

Lag deretter paibunnen. Jeg fikk dessverre ikke tatt noe godt bilde av dette(!). Men en paibunn lages enkelt ved å romtemperere smøret, blande mel, smør og vann i en bolle og kna dette sammen. Paideigen skal være klissete, bruk derfor henden til å trykke den ut i en paiform eller en ildfast form. Sett den deretter i kjøleskapet i 30 minutter slik at den fester seg litt. Før du har steker hele paien, forsteker du paiskallet i 10 - 15 minutter på 200*. 

Når Gresskarkjøttet har kokt og blitt mørt, har du det over i en arbeidsbolle. Bruk en stavmikser eller ha det i blenderen for å lage en jevn masse. Hvis du ikke får tak i finrevet ananas på boks, kan du bruke ananas i biter og mose dette sammen med gresskaret i denne prosessen. Får du tak i finrevet ananas, som de forøvrig har hos Meny, tilseter du det etter at gresskarkjøttet er most...

Ha i alle de andre ingredisensene og bland dette forsiktig sammen. 

Hell massen over i det forstekte paiskallet og stek det på 190* til fyllet er fast, ca 25 miutter.

Paien kan serveres enten kald eller varm. Jeg syntes den var best kald med pisket krem eller is ved siden av.

happy halloween!!

Mattias tok over produksjonen av dette gresskarhodet mens jeg lagde pai, derfor ble det ingen bilder av dette dessverre, men det er jo egentlig ganske enkelt! Vi lagde lille smilesen med én tann - alt trenger vel ikke være skummelt rundt halloween?!


3 kommentarer

M-A

31.10.2011 kl.16:03

Gresskarkjernene er gode å riste i litt varm panne med salt på :)

Det søte liv - Kristine

31.10.2011 kl.19:34

Så spennende oppskrift! Sikkert veldig godt med ananas og rosiner i gresskarpai! Du må veldig gjerne poste bilde med link til bloggen din på facebooksiden til Det søte liv !!! Hilsen Kristine

Mira

31.10.2011 kl.22:12

Nå har jeg vann i munnen!

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com





Follow Me on Pinterest



Matbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits