Sparkling chocolate fudge coconut cake pops

I går var det stor bursdagsfest for en god kompis. Han hadde invitert 40 venner og serverte sprudlevann, fingermat og spesialbestilte cakepops, fra meg! Selvfølgelig måtte de glittre på en dag som denne, jeg valgte derfor hvit sjokolade med pærlesukker i gull og sølv. Inni er det deilig, myk sjokoladefudge med kokosstrø!

Det som er så fint med cake pops, er at man kan jukse litt når det kommer til kaken. Denne gangen har jeg prøvd Devil's food cake mix og glasur fra Betty Crocker. Kaken var god, men jeg syntes kanskje den ble litt vel sterk. Fint at cakepops er små, det holder å spise bare en av denne mixen...

Blamd kakemixen etter anvisningen på pakken. Til forskjell fra norske kakemixer, skal du tilsette både egg og olje i denne mixen.



Ha kakerøren over i en ildfastform eller en kakeform og stek den på 200* til den er gjennomstekt. Når den er ferdig stekt skal den avkjøles, gjerne i kjøleskapet noen timer eller over natten.

Når kaken er kald, skal den smuldres opp.

Tilsett litt glasur og kokos. Bland det godt sammen og tilpass mengden glassur etter hvor klebrig massen blir. Husk at det ikke er godt hvis du bruker for mye glasur.

Den er passelig når du kan rulle massen til kuler.

Det er viktig å ikke lage cakepops kulene for store. Husk at de blir enda større når de dyppes i sjokolade!

Det er smart å bruke en kjøkkenvekt  for å veie kulene slik at de skal bli ca like store (19 - 21 gram er fin størrelse).  Når du har rullet kuler av hele deigen bør du sette dem i frysen i minst 30 minutter. Da blir det enklere å få pinnene og sjokoladen til å feste. Cakepops er nemlig en grisejobb hvis kulene er for varme eller det er for varmt i rommet!

Jeg bruker belgisk sjokolade som du får kjøpt HER eller hos pals i Oslo. 1 kg koster 150 kroner. 

Smelt sjokoladen i vannbad og ha i én ss kokosfett (hvis ikke stivner ikke denne sjokoladen)

Et triks for å få cake popsen til å sitte godt fast på pinnen sånn at den ikke sklir av i løpet av festen:

Dypp tuppen på lollipopp pinnen i litt smeltet sjokolade. Stikk den deretter inn i midten av kulen. Sett kulene på et fat med pinnen ståede rett opp, og plasser det i kjøleskapet i 5 - 10 minutter.




Dypp kulene i sjokolade.

Husk å la den overflødige sjokoladen renne godt av før du har på kakepynt.



Ettersom jeg lagde disse cakepopsene til et forrykende 24'års party i går, måtte det jo være litt gull og glitter! Jeg kjøpte derfor sølv og gull glitter hos Cacas i Oslo.

Rull kulen forsiktig i kakepynten eller dryss over med fingrene. Når du har dyppet cakeposene i kakepynt er det viktig at du setter dem raskt inn i kjøleskapet slik at det ikke begynner å renne for mye... jeg bruker oasis eller isopor, og stikker pinnen nedi for at de skal stå støtt.

Denne jobben kan faktisk være veldig grisete...



Når jeg skal servere cakepopsene pleier jeg å dekke oasisen med sølvpapir eller et annet fint papir for at de skal bli litt fine på bordet. 




Neste helg er det halloween, det er kanskje en fin anledning å prøve og lage cakepops?!


15 kommentarer

elisabethsfotoverden

23.10.2011 kl.21:30

Åhh de så fantastisk gode ut!:D Herlige bilder:)

Mira

23.10.2011 kl.21:41

Wow, så fine de ble! :)

BareIH

23.10.2011 kl.22:38

De så helt fantastiske ut! :D

Cosmo King

23.10.2011 kl.22:39

ouch, de så nesten for gode ut

Marte

24.10.2011 kl.00:02

Jeg har så innmari lyst til å lage cakepops! Venter bare på den rette anledningen. :)

Nina

24.10.2011 kl.07:18

Kjempe kule :)

Erle

24.10.2011 kl.15:58

de så helt herlige ut :)

Er det bare å bruke hvilken som helst ferdig pose til sjokoladekaken, som evt. Toro?

TRIPPEL 9

24.10.2011 kl.17:07

Tusen takk for tipset! Jeg gikk jo inn på matprat.no for å finne det. Var der, men denne oppskriften var jo mye lettere å følge :)

Astrid

24.10.2011 kl.20:57

Wow, disse ser fantastisk gode ut, må prøves..:)

Bare lurer på hvor du får tak i kjælighetspinnene...?

Astrid

24.10.2011 kl.21:02

Wow, disse ser helt fantastiske ut, må prøves..!

Hvor får man tak i kjærlighetspinnene?

Karoline

24.10.2011 kl.21:55

Astrid:

Takk for det! :)

Pinnene har jeg kjøpt i konditorbutikken Cacas i Oslo, du finner dem også på cacas.no

:)

Karoline

24.10.2011 kl.21:56

Erle:

Ja, du kan bruke hvilken kake du vil! :)

Veronica F

25.10.2011 kl.09:24

De var super gode og utrolig fine Karoline:)

De skal jeg prøve meg på i neste spesielle anledning.

Synes forresten bloggen din er kjempe bra. Når jeg trenger litt treningstips og motivasjon, tittet jeg innom her:)

Hilsen Veronica (venninnen til Andrè)

22.11.2011 kl.13:35

Hvor kjøpte du oasisen eller isopor? :)

Leyla

26.01.2012 kl.14:31

tenkte jeg skulle prøve meg på cakepops en dag :D

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com





Follow Me on Pinterest



Matbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits