Mini Prosecco Cupcakes med Angel Icing

I går feiret jeg bursdagen min med gode venner, og da fikk jeg en god grunn til å lage cupcakes, endelig! Andre ganger når jeg har laget cupcakes, har jeg brukt en smørkrem som frosting. Problemet med smørkrem er at den smelter veldig fort, og ettersom vi har så lite kjøleskap, har jeg ikke plass til å oppbevare dem i kjøleskapet som allerede er ganske fullt... I går prøvde jeg meg derfor på å lage en icing i stedet. En icing er basert på eggehviter, sukker og glukose. Den smakte utrolig søtt og godt, nesten som marshmallows! Oppskriften fant jeg selvfølgelig på Mauelas herlige bakeblogg.Romtemperer smøret, bland det deretter sammen med sukker i en kjøkkenmaskin.

Tilsett etterhvert ett egg av gangen, og kjør dette til det blir en fin røre. La kjøkkenmaskinen gå mens du måler opp mel.

Mål opp melet og sikt det. Det er viktig å sikte alt mel som skal brukes i kaker og muffins for å unngå at melet klumper seg i røren. 

Bland mel, bakepulver, kremfløte og prosecco i røren. Dersom du er under 18 år, kan du erstatte prosecco med sprite eller 7'up. Husk at alkoholen vil forsvinne når du steker kakene, så det er ikke farlig for dem under 18 år å smake dersom du lager dem med musserende vin!

Mix røren til den er fin og gjevn.

Jeg bruker små cupcakes former som er stive, sånn at jeg ikke trenger å kjøpe et teflonbrett for minicupcakes, er jo ikke hver dag jeg lager dette akkurat... Stek cupcakesene på 200* i 20 minutter ca.

Når cupcakesene er ute av ovnen, pensler jeg dem med litt mer prosecco, detter gjør jeg for å fremhve smaken. Brukte du sprite eller 7'up kan du pensle dem med dette i stedet. Avkjøl cupcakesene på rist. Det er viktig at de er helt kalde før du legger på frosting eller icing, hvis ikke smelter den. 

Jeg var en tur på cacas i går å kjøpte det som var nødvendig for å få perfekte cupcakes.  Clear vanilla extract setter god smak uten at du trenger å bruke mye, i tillegg missfarger den ikke røren. Konditorfarge fra Wilton i gele kan farge alt fra kakedeig, sjokolade, til icing. Det er ikke mulig å bruke vanlig konditorfarge til dette. Glukose gir en bedre konsistens på det du skal lage. I icing er det viktig å tilsette glukose for at den skal være mulig å forme fint. I stedet for å bruke sprinkel jeg hadde kjøpt på cacas, kjøpte jeg lovehearts på Meny, syntes de var mye søtere!

Ha litt vann i en stor traktørpanne eller en stor kjele. La det koke opp.

Plasér en bolle som tåler høy varme oppi det kokende vannbadet og tilsett alle ingrediensene borsett fra vaniljeekstrakt og konditorfarge. Bruk en elektrisk håndvisp og pisk massen til den er stiv. Dette tar litt tid...

Når du har pisket i ca 7 minutter skal massen se slik ut. 

Hvis du vil ha konditorfarge i kremen, kan du tilsette den nå. Pisk videre i 3 minutter til. Jo lengre du pisker, jo stivere blir kremen og dette er viktig for at du skal kunne dekorere cupcakes fint.

Nå har icingen fått en fin ferskenfarge.

Ha icingen i en sprøyteposer. Jeg bruker 2B tippen fra wilton til disse toppene. 

Det er sikkert mange av dere som har høstferie nå! I ferien er det lov å kose seg litt ekstra, da har du kanskje en god grunn til å lage cupcakes denne uken?! 


9 kommentarer

:)

02.10.2011 kl.20:57

Så søte :)

Olea

02.10.2011 kl.21:04

så fine♥ nam♥

Luisa

02.10.2011 kl.22:15

Herlig! De var kjempefine :)

karoline

03.10.2011 kl.10:09

så fine de ble ! de så veldig gode ut også :-D

Det glutenfrie liv

04.10.2011 kl.09:06

Dette må kommenteres! DU er dødsflink!!! :):) Stå på videre så blir du verdensmester! ;) Hehe..

mari

05.10.2011 kl.18:38

Hvor har du kjøpt formene? :)

Karoline

05.10.2011 kl.20:14

mari:Formene er fra Cacas :)

Torhild

07.06.2012 kl.16:57

de så herlige ut, må nok prøves når anledningen byr seg:) kan man bruke noe annet istendenfor vin?

Karoline

07.06.2012 kl.17:04

Torhild:
Ja, du kan bare droppe vin eller bruke litt farris/7up med sitronsmak :)

// K

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits