Nytt samarbeid!

Jeg lager mye mat og jeg deler nesten alle oppskriftene med dere. Noen ganger tar jeg meg tid til å regne ut næringsinnholdet i maten jeg lager og det vet jeg at dere setter pris på. Mange av dere har mast litt ekstra på at jeg skal være flink til å gjøre det. Problemet har vært at jeg ikke har vært særlig fornøyd med programmene jeg har brukt for å gjøre dette! Ofte finnes ikke det nøyaktige produktet jeg har brukt i oppskriften og noen ganger er det umulig å få den benevningen man vil ha (ss, dl, gram etc.). Dette har ført til at det ofte har blitt gal informasjon, og da vil jeg selvfølgelig ikke legge det ut her på bloggen, dere vil vel ikke bli villedet?!

Nå har jeg derimot fått en samarbeidspartener som skal gjøre dette MYE enklere for meg! Jeg har inngått et samarbeid med Camilla som driver nettstedet Somebody.no. Jeg er så utrolig glad! Nå kan jeg endelig gi dere nøyaktig næringsinnhold i maten jeg lager og jeg kan samle alle oppskriftene mine i en mappe som heter "mine oppskrifter", enklere blir det ikke! 

 Camilla er ernæringsfysiolog med master i samfunnsernæring fra Universitete i Oslo. Hun har utviklet nettstedet SomeBody - et klokere kosthold sammen med sin mann og de lanserte det i 2003. 

Dette programmet er utviklet for deg som forbruker og gjør det enkelt for deg å holde oversikt over hva du spiser til en hver tid. Det er en hel verden av muligheter, og jeg har allerede brukt flere timer i kveld på å legge inn måltider og trykke meg igjennom morsomme funksjoner. Nå skal jeg gi dere en liten smakebit på hvor enkelt det er:

Etter at du har laget en profil, får du oversikt over alle de ulike funksjonene. Det første du må gjøre, er å legge inn dagens måltider ved hjelp av "kalkulatoren"

Måltidskalkulatoren hjelper deg å få oversikt over alle dagens måltider og summere det totale kaloriinntaket sammen.  Du kan legge inn alle dagens måltider og i tillegg legge inn aktiviteter. Det er både enkelt, og veldig motiverende!

Når du skal legge inn matvarer, kan du enten bruke kategoriene, eller du kan søke på det aktuelle produkte du leter etter i søkeruten øverst til høyre. Du får opp en liste med alle produkter vi har i norge i dag! Du kan for eksemple finne "lasagne spesial, 7-eleven" eller  "Active life High Protein bar, Tech nutrition" bare for å nevne noen eksempler det kunne vært vanskelig å registrere med en lite oppdatert database...

...Når du har funnet aktuell matvare, registrere du hvor mye du har spist av denne matvaren. Ganske logisk!

Når du har lagt inn alle dagens måltider, kan du se om du får i deg for lite eller for mye kalorier i løpet av en dag. Dette beregnes på bakgrunn av din alder, høyde, vekt og aktivitetsnivå (både på jobb og fritid). Det er likvel viktig å være klar over at det som betyr noe, er ditt kaloriinntakk opp mot ditt aktivitetsnivå over lengre tid, minimum 6 måneder. Det er derfor vikitg å bruke programmet hver dag, og registrere alle måltider nøye.Etter at du har lagt inn dagens måltider kan du ta en titt på statistikken og oppsummeringen. Under oppsummering finner du ut hvor mye sukker, fett, karbohydrater og proteiner du har fått i deg i løpet av dagen og hvilke matvarer som bidro med mest av det aktuelle energistoffet! Dette kan for eksempel gi deg svaret på hvorfor du fikk i deg så mye sukker akkurat i dag, og hvilket produkt du kanskje skal vurdere å bytte ut for å gjøre måltide ennda sunnere...

Dette er en veldig interessant oversikt syntes jeg. Noen ganger kan det se mye ut med 30 % karbohydrater eller 40 % fett, men når du tar en titt på hvilke produkter som bidro, ser du kanskje at det ikke var så farlig like vel, hvis produktene for eksempel består av mest kostfiber eller umette fett! 

 Fikk du lyst på å få ordentlig kontroll over kostholdet og en synelig motivasjon i dagliglivet?!  Bruk rabattkoden, å betale 125 kr pr måned i stedet for 175,-.   Eksklusivt for mine gode blogglesere! 

Du melder deg inn HER.

 

 

 

Annonse


7 kommentarer

Helene

13.09.2011 kl.21:54

Jeg har brukt Somebody siden januar i år, og er veldig fornøyd. Betaler riktignok 175,- pr mnd, men skulle gjerne betalt 50,- mindre, som din faste bloggleser;) Vet du om det kan la seg ordne? Om jeg skal få benyttet rabattkoden må jeg jo melde meg inn på nytt, og da mister jeg alle oppskrifter osv. :)

Julie Almestad Sævik

13.09.2011 kl.22:01

Utruleg fin header :)

Martha

13.09.2011 kl.22:37

Spennende! Dette må jeg teste ut =) Gleder meg også til at du legger ut næringsinnhold på flere av dine gode oppskrifter. Takk for gode tips, du inspirerer! =)

sokbibi

13.09.2011 kl.23:19

Oi, det så ut som et bedre alternativ til feks. diett.no som jeg bruker! Må sjekkes ut :)

Carin

14.09.2011 kl.09:10

Om det hade funnits en likadan sida på svenska hade det varit perfekt! :)

Karoline

14.09.2011 kl.09:28

Carin:

Ja, det hadde ikke vært dumt!

Camilla

14.09.2011 kl.15:13

Jeg har snust inne på somebody før, men syns at prisen var litt drøy! 50 kr mindre er jo absolutt mye bedre :) Men jeg lurte på en ting.. hvis jeg ikke finner den varen jeg vil.. går det an å legge inn egne varer?

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits