Ukens spørsmål:

Ja, jeg vet at jeg utrolig dårlig på å svare på e-poster fra dere! Skulle bare ønske døgnet hadde så mange flere timer, men jeg vet at det ikke er lov å skylle på det.  Dere skal vite at jeg prøver så godt jeg kan å komme gjennom det nyeste i løpet av en dag, noen ganger (litt for ofte) faller noen igjennom og blir litt glemt. Jeg beklager dette. Fremover skal jeg være enda mer effektiv med iphonen på trikken til jobb sånn at dere som var opp 05:00 å skrev lange og gjennomtenkte e-poster til meg, får svar! Det gjelder foresten mine nærmeste venner også - jeg skal bli flinkere! 

I dag vil jeg derimot gjøre det godt igjen ved å svare på disse 8 spørsmålene direkte på bloggen. Spørsmålene fikk jeg på e-post for ca 1 uke siden av en søt leser på vidergende skole. flere av dere stiller stadig de samme spørsmålene, derfor svarer jeg like godt her og nå :)

 

1) Jeg hadde et snev av kunstnerisk sans da jeg var liten: Tegnign/ Form / Farge med allmen påbygging, som det så fint het den gangen, ble derfor mitt valg på videregående. Må innrøme at jeg ikke helt vet hva det heter i dag? Dette er det nærmeste jeg kom kunst, og det pryder faktisk min pejshylle i dag, i vente på noe bedre!2) Etter Vgs danset jeg på sunnmøre folkehøyskolet ett år. Det fant jeg derimot ut at IKKE var noe for meg, jeg hadde passet bedre på ekstremsport tiltross for at jeg ikke liker å sove i telt! Etter ett år som vestlending studerte jeg markedsføring på BI i Oslo. Dette var heller ikke noe for meg, jeg ville jo mye heller lære om helse og ernæring. På BI var jeg mer på treningsenteret enn på lesesalen, men akkurat markedsføringsfagene var veldig interessant og jeg er glad for at jeg har noen av de fagene i dag! Til slutt endte jeg i Kristiansand, på Universitetet i Agder. Her studerte jeg folkehelse med fordypning i ernæring og idrett i til sammen 3 år. Du kan lese mer om min fag kombinasjon HER.


(Et snev av moderne dans...) 

3) Ettersom jeg hadde gått Tegning/form/farge på videregående, hadde jeg ikke realfag og spesiell studiekompetanse. Dette betydde at jeg ikke kunne studere til å bli klinisk ernæringsfysiolog. Uten spesiell studiekompetanse kan du bli det som kalles human ernæringsfysiolog. Innenfor dette fagfeltet jobber du med forebyggende arbeid og kostholdsveiledning ovenfor grupper og enkeltpersoner. På Universitetet i Agder tilbys det utdannelser i folkehelsearbeid og ernæring uten krav om spesiell studiekompetanse, det gjør det også ved Høyskolen i Akershus (hiak) og på privatskolen Atlantis Medisinske Høyskole i Oslo. jeg syntes denne retningen er veldig interessant ettersom jeg er veldig opptatt av forebygge fremfor å reparere... 
(Katinka og jeg har praksis og steker grove vafler under boklansering av sunn jenteidrett)

4) Kosthold og ernæring er blitt veldig populære utdannelser med mange søkere. Det er derfor naturlig nok høyt snitt for å komme inn. Jeg vet ikke akkurat hvor høyt det er nå, men jeg vet at det er relativt høyt. Vil tro at det ligger mellom 4.8 og 5.6.

(Slider fra forelesning i ernæring)

5) Jeg har studert 3 år for å få bachelorgrad. Med tiden kan jeg gjerne ta en master, og da må jeg studere to år til. 

6 og 7) Jeg har aldri hatt elevbedrift, eller tatt kurs i entrepenørskap på Universitetet. Men det gikk overaskende greit å starte sitt eget firma. Det er derimot flere ting en skal vær klar over når en ønsker å starte for seg selv. Det er viktig å være klar over at skatten IKKE betales av oppdragsgiver, du har heller ikke krav på sykepenger og det er ingen som sparer opp til din pensjon. Du har heller ikke krav på utstyr i form av pc, arbeidstelefon eller annet viktig utstyr og du må derfor ha mulighet til å dekke alt dette selv. Dette er den generelle siden av saken. Værre er det å få oppdrag og klare å tjene noe penger.  Det har vært og er en veldig spennede prosess, og jeg har vært heldig som har fått et stabilt konsulentoppdrag hos Opplysningskontoret for brød og korn. Videre har jeg truffet på mange spennede mennesker underveis, noen måneder blir det mer å gjøre enn andre - det vil si at det aldri er en stabil inntekt, dette kan også være en utfordring!


(Jeg har fjernet litt kontaktinformasjon på dette bildet)

8) Jeg vet ikke helt hva som menes med "forberedelser til yrke", det kan jo både være snakk om forberedelser til yrket når en er ferdig utdannet, og forberedelser til studiet. Jeg begynner med den vanskelige delen: "Forberedelser til yrket når man er ferdig utdannet". Det er dessverre få jobber til oss ernæringseksperter og folkehelsearbeidere. De fleste kommuner har stillinger på maks 20%. Dette kommer man ikke så langt med. Videre er det mange som søker prosjektledere. Å bli prosjektleder rett etter endt utdanning er ikke veldig enkelt, rett og slett fordi man ikke har den erfaringen som kreves. Nummer 3 er at stillinger som kan være aktuelle ikke utlyses. Hvertfall ikke på finn.no eller andre jobbsøker - nettsider. Det gjelder derfor å ta kontakt med institusjoner, bedrifter eller organisasjoner man kan tenke seg at er interessert i kostholdseksperter og  fortelle hva man kan og selge seg selv! (Lykke til) Ettersom jeg startet mitt eget firma, har jeg ennå ikke utsatt meg selv for den deprimerende følelsen det er å se at jobbene ikke vokser på trær... Men den tid kommer, det er jeg helt sikker på! 

Når det gjelder forberedelser til studiet, vil jeg bare anbefale å å gjøre alle oppgaver 100%, lese og lære seg pensum. Her er det bare å legge sammen 1 + 1 og få 2: Er det få jobber, er det også kun de beste som får jobben! Det er den harde sannheten. 

Jeg blir veldig glad for e-poster og kommentarer, så ikke nøl med å stille spørsmål eller minne meg på at jeg må svare dersom dere føler at det tar lang tid! Jeg har som hovedregel å svare på alle e-poster og evt. lange kommentarer som jeg har fått i løpet av en uke hver søndag. Grunnen til dette er at dere skal få ordentlige og gjnnomførte svar.


Jeg er glad i dere alle sammen, leserne mine! Ha en fortreffelig, sunn og sporty tirsdag alle sammen!


2 kommentarer

Kristin

06.09.2011 kl.22:48

TUSEN TAKK. Det hjalp kjempemye å få svar på spørsmålene :)

Elsker den positive holdningen din!

Elisabeth Vega

09.09.2012 kl.13:11

Interessant å lese! Jeg går i 10ende klasse, og må begynne å tenke på hva jeg vil til neste år..

Jeg har vurdert idrettslinja ettersom jeg har blitt veldig interresert i sport, idrett og aktivitet! Men så vil jeg i tillegg gå på danselinja, ettersom jeg liker det veldig godt også..

Men etter vgs har jeg veldig lyst til å gå på høyskole med idrett og ernæring og slikt!! Har veldig lyst til å bli noe innen dette, hjelpe andre :) personlig trener kanskje :)

Fikk flere ideer etter jeg leste om hva du har gjort osv! :) Høres ut som om en kjempe kjekk jobb!

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits