Vafler av havre med deilig jordbærkrem

I dag regner det kattunger og været minner om alt annet enn at det er midt i juli! Jeg håper solen titter ordentlig frem før hytteferien er over om noen dager, men nå er det bare å gjøre det beste ut av det. Vafler er et godt alternativ! 

Røren gir ca 25 vaffelplater.

lag havregrøt av havregryn, vann, melk og salt. Rør om hele tidn og på at den ikke svir seg. Avkjøl den på rist.

Pisk 6 egg i en bakebolle. 

Tilsett kulturmelk.

Bland inn alle de tørre ingrediensene. Bruk gjerne en sikt for å få røren klumpfri. Jeg er på hytta og har ikke allverdens kjøkkenutstyr, vi sverger faktisk til toro her, men i dag måtte jeg bare lage disse gode vaflene fra bunnen av, til tross for haltende utstyr! 

Når grøten er avkjølt blander du den inn i røren. Den trenger ikke være helt kald, men ikke rykende.

Bland godt sammen og la røren svelle i minst 15 minutter. Denne vaffelrøren kan gjerne lages dagen før og holder seg godt i kjøleskapet, like lenge som melk, faktisk!

Lett kremfløte og cottage cheese er et godt og sunt alternativ til rømme, is eller vanlig krem på vaflene.

Pisk kremføten stiv

Ha i cottage cheese

Del jordbærene i skiver. Norske jordbær er ekstra søte, så jeg syntes de er best uten tilsatt sukker, men hvis du ønske det kan du sukkre dem litt før du har dem i kremen.


I dag har det regnet novemberregn på hytta! Jeg var ganske våt og kald da vi kom hjem fra fisketur, det var derfor deilig å komme hjem fra fisketur til nystekte vafler og pejskos! Disse vafflene er halvgrove på brødskalaen, men du merker ikke tegn til grovhet når du spiser dem, så disse kan være en sikker vinner for store og små. Jeg syntes det er viktig  å snike inn litt fiber og fullkorn der jeg kan, spesielt i lunsjvafler som nytes både titt og ofte om sommeren.  Når resultatet blir som dette, er det ingen fare... 

Håper du fikk lyst på litt vafler nå?!


9 kommentarer

Jaa! :D

Martine

08.07.2011 kl.21:38

OM jeg fikk lyst på vafler! NAM!! :D

Hjalmfrid

08.07.2011 kl.22:35

Så kjempegodt ut :) Fikk lys på ja :D

Malin

09.07.2011 kl.07:20

Takk for oppskrift, de så jo nydelige ut! Disse måå jeg lage i helgen! :-)

AHA

09.07.2011 kl.11:39

dette så skikkelig godt ut!! men blandet du bare jordbærene inn i kremen..? ser liksom ingen tegn til jordbærbiter når kremen er ferdig laget.

Karoline

09.07.2011 kl.14:13

AHA:

Ja, jeg blander jordbærene inn i kremen. Jeg ser at du ikke kan se det så godt på bildet, men de er der:) jeg lagde nok litt mye krem i forhold til jordbær. Det kan man bestemme selv:)

Kine

09.07.2011 kl.17:58

nam disse vaflene hørtes utrolig gode ut :))) må prøves :)

Det søte liv - Kristine

10.07.2011 kl.12:13

Nam! Så flott oppskrift! Du er hjertelig velkommen til å poste bilde med link til bloggen din på facebooksiden til Det søte liv om du vil ha enda litt mer publisitet! Sikkert mange der som vil være interessert i denne oppskriften:) Hilsen Kristine

anonym

11.07.2011 kl.12:21

Dette må prøves - elsker vafler!!!!!

MEN, kjære Karoline, med alle dine herlige oppskrifter skulle jeg så svært gjerne hatt en mulighet til å printe ut oppskriftene - det lar seg kanskje gjøre i dagens bloggverden?

Keep up the good work : )

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits