Á la Wimbeldon Eton mess

I kveld har jeg laget en 'must have' sommer dessert! Dette er en berømt britisk dessert som  selvfølgelig serveres under den store tenniskonkurransen, Wimbeldon. Nå er Wimbeldon i full gang, og min kjære Mattias følger selvflgelig godt med. I dag vant Söderling, så i tillegg til at det er st.hansaften i dag og midsommar afton i morgen,  passet det jo ekstra godt å lage en smashings dessert! Hovedingrediensen er jordbær, utover det kan man variere på mange måter. Jeg har laget min egen verson her. Lag jordbærparfait av 1 dl matfløte, 1 ss sukrin og en håndfull fryste jordbærKjør jordbær, fløte og sukrin i en blender til det blir en tykk masse

Pisk krem og tilsett yoghurt naturell når den er ferdig. Vend den forsiktig inn med en slikkepott så ikke kremen faller sammen. 

Finn frem marengstoppene og del dem gjerne i to hvis de er store. Disse kan du lage selv, eller du kan kjøpe dem ferdig. De er faktisk veldig enke å lage selv, bare pass på så de ikke brenner seg! Disse har jeg laget selv og de inneholder faktisk bare sukrin! De smaker søtt, men det tilfører ingen kalorier. Fantastisk, og nesten litt lavkarbo! Faktisk er det lavkarbo, hvis du dropper jordbærene da... men det vil vi ikke, vil vi vel?! HER er oppskriften på marengs uten kalorier :)

Del hvert jordbær i 4

Legg desserten lagvis i et glass. Krem, jordbærparfait, marengs, jordbær. Lag så mange lag di vil.  Avslutt med jordbær og marengstopper. Håper dere har hatt en deilig St.Hansaften?! Og håper dere fikk lyst på denne fristende desserten!!


10 kommentarer

Ina

23.06.2011 kl.23:41

Dette så himmelsk ut! :-D

ChadBird

23.06.2011 kl.23:59

Fikk absolutt veldig lyst på denne desserten! Må prøves ut fortest mulig :D

Ordentlig dårlig vær her, så har vært på kino denne St.Hansaften.

lille meg

24.06.2011 kl.12:08

flotte, fristende bilder! Kan du poste oppskriften på marengs med sukrin også?

Takk :)

Helene

24.06.2011 kl.12:27

Hei, la merke til at du brukte laktosefri kremfløte. Har du allergi?

Fikk akkurat påvist laktoseintoleranse etter år med magetrøbbel, og synes det er vanskelig å finne desserter som er gode (tåler heller ikke jordbær). Spesielt når en skal til syden er dette et problem:(

Susanne

24.06.2011 kl.13:58

Det så og hørtes utrolig godt ut! Naamm

Karoline

24.06.2011 kl.14:07

lille meg:

Oppskrift kommer!

I r l i n -

24.06.2011 kl.15:50

ååh nam nam nam!!

lille meg

24.06.2011 kl.16:40

Tusen takk!! Supert :) Da skal jeg varte opp med god dessert i helga!

God helg til deg og takk for masse flotte oppskrifter og gode tips !

Karoline

24.06.2011 kl.19:22

Helene:

Jeg har ikke allergi, men jeg er forsiktig med laktose (melkesukker) fordi dette har stor innvirkning på huden min (jeg får lett acne av å spise melkeprodukter). Jeg er veldig glad for at Tine har laget en rikholdig serie laktosefrie produkter! pr dags dato får du nesten alle Tineprodukter i laktosefri utgave (bortsett fra ulike yoghurter). Håper dette forblir på markedet!

Hvis du ikke tåler jordbær kan du jo lage denne desserten med annen tropisk frukt! Tåler du mango, ananas eller pasjon? Dette er herlig sammen med marengs og kremfløte!

Lykke til :)

Karoline.
Den sommerdesserten så bare utrolig god ut :)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits