Marengs

 







Skill eggehvitene fra eggeplommene. Det er viktig at det ikke kommer noe fett fra eggeplommen i eggehviten.

Stivpisk eggehvitene

Ha i litt sukker av gangen (ca 1 ss). Tilsett litt limejuice mot slutten.

Eggehviten må bli ordentlig stiv.

Ha massen over i en sprøytepose for å lage fine" topper"


spryt ut på et bakepapri.




Stek marengsen i ovnen på 50 grader i ca 15 minutter. Følg med, det er veldig enkelt å svi dem! (Det gjore jeg med første porsjon!) La marengsen tørke i ovnen i ca 30 minutter  (bruk gjerne varmluft, 50 grader)



Søte, gode marengstopper som kan brukes i ulike desserter for eksempel til is, jordbær eller tropisk frukt. Jeg brukte dem i DENNE oppskriften!

 


17 kommentarer

Lena Marie

24.06.2011 kl.16:04

Yum :-)

Tove

24.06.2011 kl.16:47

Har du forsøkt de med sukrinmelis? Bare lurer på om de blir bedre med det :)

Andrea

24.06.2011 kl.16:49

Nam, skal prøve å lage disse snarest! Stemmer det ikke at de er svæært kalorifattige? :)

Og hvor mange grader har du varmluftsovnen på når du tørker toppene?

thelasthuman

24.06.2011 kl.17:08

mmmm..

Karoline

24.06.2011 kl.17:16

Marengs er bare så godt, og sunt - eller hva jeg skal si. Hvertfall om man utelukker sukkeret. Det må jeg lage en dag snart :) Dessuten er det jo såå enkelt!

Karoline

24.06.2011 kl.19:02

Karoline:

Disse marengsene er laget med sukrin som bidrar med 0 kalorier! De er søte, men ikke fult så usunne ;)

Karoline

24.06.2011 kl.19:04

Andrea:

Ja, de er svaært kalorifattige ettersom jeg har brukt sukrin. Jeg har skrevet 150gram sukrin i denne oppskriften, men ettersom sukrin er søtere på smak enn sukker, skal jeg endre det til 100gram!

Jeg har varmluftsovnen på 50 grader når jeg tørker dem. Dette er en så lav temperatur at det er vanskelig å brenne dem.

Lykke til :)

Karoline

24.06.2011 kl.19:07

Tove:

Jeg har ikke prøvd sukrinmelis, men kan godt være det blir bedre med det! Jeg skal endre mengden sukrin til 100 gram i denne porsjonen, da sukrin er søtere enn sukker. Jeg syntes selv de ble litt for søte da jeg smakte på dem i går. Gi meg gjerne tilbakemelding dersom du lager dem med sukinmelis!

Lykke til :)

Susanne

25.06.2011 kl.08:08

Åååh et godt tips :D det må jeg prøve :)

Lurer på hvordan du får til den rosa skriften på bloggen ? :)

Susanne

Marte Kristin

25.06.2011 kl.13:16

Skal de stekes på 150 grader først? Syntes det virker mer riktig!

Karoline

25.06.2011 kl.14:01

Marte Kristin:

Nei, hvis du steker dem på 150 grader vil de bli brent. Du kan steke dem i 7 - 10 minutter på 100 grader hvis du ønsker det, og sette ned temperaturen etterpå :)

Charlotte K.

26.06.2011 kl.21:16

Nam, jeg elsker marengs! Og disse står i ovenen nå :)

Caroline

08.09.2011 kl.19:29

jeg lagde marengs med sukrin i helga, og syntes ikke det sukrin sukkeret er noe særlig. syntes ikke det setter noe form for smak i det som skal være SØTT. :( er det noen andre sukker erstatninger du anbefaler? Natreen, Splenda?, der trenger man jo ikke bruke så mye heller, for det er jo suuuper søtt

Karoline

09.09.2011 kl.09:15

Caroline:

Jeg er enig med deg i at sukrin ikke funker særlig bra. Jeg liker ikke den kalde smaken som kommer frem. Derimot har jeg hørt at Xylitol sweetener skal være veldig bra. Jeg har ikke prøvd dette selv, men det skal jeg! Du finner det via denne adressen: http://www.iherb.com/Xlear-Inc-Xclear-XyloSweet-All-Natural-Xylitol-Sweetener-5-lbs-2268-g/14734?at=0

Malika

29.10.2012 kl.19:15

Nei, vet du hva! :P

Jeg synes ikke dette var noe spesiellt godt! En knakende god idé da.. ; )

Line

24.11.2012 kl.10:23

Skal du tørke med ovnsdøren igjen, eller oppe?

Karoline

24.11.2012 kl.15:41

Line:

Med døren lukket :)
Anbefaler forresten å bytte ut sukrin med Xylosweet, det smaker bedre.

// K

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com





Follow Me on Pinterest



Matbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits