Svar på spørsmålsrunden del 2

 

Hva jobber du som nå?

Jeg ble ferdig med bachelor i folkehelsearbeid med fordypning i ernæring og idrett for ca 1 måned siden. I april i år startet jeg mitt eget firma som ernæringskonsulent. Firmaet heter Karoline M. Kostholdskompetanse og jeg henvender meg først og fremst til bedrifter og institusjoner som trenger ekstern hjelp og veiledning i spørsmål om ernæring, kosthold og helse. Nå er jeg innleid som konsulent hos Opplysningskontoret for brød og korn der jeg har hovedansvaret for sosiale medier. I tillegg jobber jeg med ulike ernæringsprosjekter.  Dette er en veldig spennende jobb, og jeg føler meg veldig privilegert som har fått muligheten til å jobbe her før jeg er ferdig med å studere. Med tiden har jeg lyst til å praktisere kostholdsveiledning for privatpersoner.

Har du en god oppskrift på grov eller ekstra grov gjærbakst?

Jeg elsker å bake og gjør det egentlig alt for sjeldent føler jeg. Men jeg har lagt ut noen oppskrifter på bloggen med grov og ekstra grov gjærbakst. ?Protein cup cakesene? mine er grove og de har vært veldig populære, du finner dem HER.  Müslibollene mine er min personlige favoritt. Mange müsliboller er faktisk fine, selv om de har en mørk, brun farge! I DISSE müslibollene har jeg bare sammalt mel og masse frø, det gjør dem ekstra grove og gode.  Til valentinsdagen bakte jeg hjertebrød til Mattias. Brødet er ekstra grovt, men blir friskt og saftig med tørkede tranebær. Du finner oppskriften på grov kjærlighet HER! Knekkebrød er undervurdert. Den siste tiden har salget av knekkebrød på bakeriene i Oslo tatt helt av!  Knekkebrød er enkelt å lage og det finnes mange ulike varianter. Jeg har laget noen som er fantastisk gode HER. Til slutt kan jeg nevne at den første oppskriften jeg la inn på denne bloggen var grove fiber- muffins.  Oppskriften på Fiber Fiber finner du HER.

Jeg lover at det kommer masse mer grovt etter hvert! Lykke til så lenge.

 

(foto: brodogkorn.no)

Hvor mye penger bruker du og kjæresten din på mat og husholdning i måneden?

Når det kommer til økonomi, ønsker jeg ikke å gå i dybden på dette. Men når det kommer til mat og husholdning er dette faktisk ganske interessant, så jeg vil likevel kommentere dette her. Jeg er veldig opptatt av å ha kontroll på hvor mye penger som går med til mat i måneden. Jeg sparer derfor på kvitteringer og vi setter av et fast beløp i måneden som vi mener bør rekke for oss begge. Faktisk har jeg opplevd at det er store forskjeller på hvor jeg handler. Jeg liker å handle mye på Rema 1000 fordi de faktisk ER billigere enn alle de andre, når det kommer til melk, yoghurt og smør. Derimot handler jeg på Kiwi for å få de beste frukt og grønnsakene og på ICA og Meny når jeg vil ha noe mer spesielt. Fisk, kjøtt og ost elsker jeg å handle i nisjebutikker der de vet hva de snakker om og gir god service. Brød handler jeg helst på Bakeri, eller baker selv. Det siste alternativet er faktisk det aller mest økonomiske. Hvis du fyller skapet med 3 ulike melsorter, litt gjær, bakepulver og olje har du stadig vekk muligheten til å bake et deilig, ferskt brød på 1,2,3! En annen ting jeg har tenkt over når det kommer til mat og vår økonomi, er at det faktisk er mulig å mette en familie (2 voksne + 2 barn) på den samme mengden mat som vi kjøper inn til bare oss to i måneden. Med andre ord er kanskje 4000,- normalt? Jeg syntes det er litt mye, men det er realiteten.

 

 Hva er det som gjør at du er opptatt av mat og trening?

Jeg vet ikke helt når og hvordan interessen for mat og trening begynte å utvikle seg. Den kom hvertfall snikende i ungdomsårene. Hovedgrunnen til at jeg er opptatt av trening og kosthold i dag, er fordi jeg vet hvor viktig det er å være i god fysisk form til alle livets påkjenninger. I tillegg til god fysisk form spiller kostholdet en rolle for helsen vår resten av livet. Det er flere påkjenninger som krever en sterk kropp og en sunn livsstil, eksempler på dette er graviditet. Faktisk har fødselsvekten steget betrakterlig de seneste årene. Grunnen til dette er at mor har en usunn og innaktiv livsstil under svangerskapet. Dette smitter over på fosteret og fører til at det kan fødes som overvektig. Dette er en utvikling jeg håper at vil snu, og jeg ønsker hvertfall ikke mine egne barn den skjebnen. En annen ting er at man trenger en sterk kropp for å mester arbeidslivet og utfordringer både på jobb og hjemme. Er kostholdet og aktivitetsnivået balansert vil det være letter å yte mer i flere situasjoner. Hvis man opparbeider seg gode trening- og kostholdsrutiner i ungdomsåren og 20-årene, vil det gjøre det lettere å komme tilbake i god form etter en graviditet og gjennom arbeidslivet. I tillegg til alt dette er jeg selvfølgelig opptatt av å se bra ut og ønsker at kroppen skal holde seg fin i mange år til?

(foto: sykepleien.no)Tenker du mye på mat, og har du lyst på mat hele tiden?

Hmm? hva skal jeg svare på dette. Jeg er VELDIG glad i mat, så jeg tenker nok en del på mat! Heldigvis har jeg funnet ut at jeg fungerer godt med "3-timers stell", med andre ord kan jeg spise ganske ofte! Jeg spiser selvfølgelig ikke mye hver gang, men lette mellommåltider som CC, nøtter, frukt, grønnsaker, bær, smoothie som metter.

Liker du å jogge eller presse deg igjennom det?

Jeg liker faktisk ikke så veldig godt å jogge. Jeg jogger gjerne en kort morgentur fordi jeg syntes det er koselig også kommer jeg i godt humør av det. Men hvis jeg skal trene ordentlig, velger jeg sjelden lange joggeturer. Jeg kan gjerne bruke jogging som en del av treningen, for eksempel i bakketrening eller intervaller og da liker jeg, rett og slett elsker jeg, å presse meg skikkelig! Ut over dette er jeg glad i å sykle langt.

Pleier du å telle kalorier?

Jeg teller ikke direkte kalorier, men siden jeg har relativt gode kunnskaper om hva som bidrar med mer kalorier enn noe annet, vet jeg ca hvor mye jeg får i meg i løpet av en dag. Når det er sagt fokuserer jeg sjelden på kaloriene i seg selv. Jeg er mye mer opptatt av hva hvert produkt inneholder av for eksempel ulike fettsyrer, proteiner, karbohydrater og vitaminer. Et produkt meg høyt kaloriinnhold kan for eksempel inneholde et høyt antall flerumettede fettsyrer, f. eks nøtter. Et annet produkt med det samme kaloriinnholdet kan derimot innehold mye hvitt sukker og på den måten blir det siste produktet mer usunt enn det første. Hvor mye kalorier du skal ha i løpet av en dag avhenger også av aktivitetsnivået ditt. Dette er derfor ganske individuelt.

(foto: side2.no)

Er det dumt å bare jogge, og ikke trene noe styrke ved siden av?

Det er flere måter å komme i god form på, og hvilken treningsform du velger kommer litt an på hva du ønsker å oppnå med treningen din. Når du jogger, forbedrer du kondisjonen din. Hvis du jogger på asfalt, holder jevnt tempo, uten mye oppoverbakker, får ikke musklene store utfordringer og de vil derfor ikke bli sterkere. Hvis muskelmassen ikke blir sterkere, vil du heller ikke kunne løpe fortere. For å bli en rask løper eller forbedre løpetiden din, bør du derfor trene styrketrening i tillegg.

Er 4 kilometer lite å løpe hvis du ønsker resultater? Ser at fotballfrue løper 15 km og mer enn det, dette er jo mye i forhold til mange jeg kjenner.

4 kilometer kan gjennomføres på mange måter. Du kan jogge rolig, løpe så fort du kan, du kan løpe intervaller som til sammen blir 4 km eller du kan gå. Med andre ord, dette er litt vanskelig å svare på. Det som har betydning for resultater er om du har progresjon i treningen din. Hvis du har løpt 4 kilometer på samme intensitet i 2 måneder, vil det være en fordel å begynne å løpe litt fortere, kanskje legge inn intervaller eller lage en løype som byr på utfordringer i form av bakker, for at resultatene skal forbedres.

Hvilken treningsmetode som passer for hver enkelt, er svært individuell. Jeg har venninner som løper både kort og lang maraton, for dem er 15 km en normal treningstur. Det er viktig å huske på at det er mange ulike metoder å komme i god form på, og det finnes ikke en fasit eller noe som er mer riktig enn noe annet. Det viktigste er at du trives med den treningen du gjør, at du har lyst til å gå på trening og at du synts det er gøy! Noen liker å løpe eller jogge langt, andre liker å løfte tunge vekter. Jeg liker å la melkesyren svi i oppoverbakker, men missliker å løpe rett frem i flere timer. Du skal ikke tenke så mye på hvilken treningsform som er rett, men heller finne noe du liker og som du ser at gir resultatene du vil ha.

Kan du gi noen tips til hvordan man kan gå opp i vekt, ca 3 ? 4 kg? Min idealvekt er 55 kg, men i det siste har jeg gått ned til 51, dette føler jeg er litt i underkant.

Det kan være ulike grunner til at noen ønsker å gå opp i vekt. Noen opplever at vekten faller i perioder med stress, andre opplever ar vekten faller når en begynner å trene mye, og noen opplever at vekten bare reduseres over tid uten å kunne forkare hvorfor. Når det er snakk om vekttap er det flere ulike ting man skal være klar over. For det første har det mye å si hvor fort vekttapet har skjedd. Er det 3 kg på en måned? Eller på 2 uker? Eller er det på et ½ år? Hvis man opplever et alvorlig vekttap, dvs. at man mister 15 % av kroppsvekten på ca 3 måneder, er det flere faktorer en skal være klar over. Hjerte og lungene er muskler som vil svekkes som en følge av dette. Disse må derfor trenes opp på en riktig måte når vekttapet er på dette nivået. Hvis man veier 55 kg må man miste hele 8 kg for å være i denne faresonen, derfor konsentrere jeg meg ikke om dette nå. Selv om man ønsker å gå opp i vekt, skal man ikke fråtse i sjokolade, chips og sukker. Det er viktig å velge sunne, næringstette matvarer. Eksempler på dette er: nøtter, avokado, fisk, kjøtt, olivenolje, majonessalater, peanøttsmør, smør, grovt brød av rug, bygg eller havre og melkeprodukter fordi de både bidrar med fett og proteiner. Videre er det lurt å trene styrketrening hvis man ønsker å gå opp i vekt. Grunnen til det er at man ofte mister muskelmasse når en går ned i vekt og fordi muskler veier mer enn fett.

Jeg sliter med småspising mellom måltidene, har du noe tips for å redusere dette?

Det er mange ulike grunner til at vi småspiser mellom måltidene. Ofte spiller viljen en stor rolle. Vi kan gjerne ha lyst på noe å tygge på uten at det egentlig behøves. I dette tilfellet er det viktig å tenke over hvorfor man får lyst på noe og deretter hva man faktisk har lyst på. Småspising blir et problem hvis man spiser usunne matvarer. F. eks fint skolebrød, boller, salte nøtter, bagetter, chips, cola og lignende. For å få slutt på dette, anbefaler jeg å ha tilgang på sunne alternativer som nøtter, minigulrøtter, frukt, cottage cheese og lignende. Eller å være bevist på at man får lyst på noe og kanskje la være å spise hvis det ikke trengs. Å drikke mye vann gjennom hele dagen fører til at du får mindre lyst på noe annet fordi dette hjelper til å fylle opp magen. Et annet tips er å være mett når du går ut av huset. Dette redusere sjangsen for at du går innom nærmeste kjosk på vei til jobben eller tar en ekstra kake til kaffen med en venninne. 

Noen ganger kan småspising komme av at man faktisk ikke spiste nok til hovedmåltidet. Hvis man er veldig opptatt av å spise lite til alle måltider kan det resultere i kaloriunderskudd og man kan oppleve at man aldri blir tilstrekkelig mett. På den måten blir man så sulten mellom måltidene at man bare må spise noe. Når det er sagt er jeg tilhenger av at det er lov å spise noe mellom måltidene. Jeg spiser hver tredje time. Jeg har ca 4 ordentlig måltider i løpet av en dag og 2 - 3 mellommåltider. Størrelsen på mellommåltidene kommer an på om jeg skal trene, eller gjøre noe annet, sånn at det er lenge til f. eks middag. 

(foto: fedon.no)

Hva kan jeg gjøre for å bli kvitt det nederste fettet på magen?

Magefettet er det fettet som indikerer størst risiko for livsstilsykdommer. Har du store lår og rumpe er dette med andre ord ikke like farlig som å ha stor mage. Det er derfor en fordel å redusere magefettet. Det er vanskelig å få bort fett på bestemte steder på kroppen. Fettet nederst på magen kan reduseres ved løpetrening. I tillegg er det en rekke matvarer som faktisk har innvirkning på dette fettet. Dette er f .eks nøtter, fetfisk (makrell i tomat) og avokado.(Foto: matoghelse.no)

 

I en periode på 3 måneder har jeg gått ned ca 10 kg. Jeg er 16 år og 158 cm høy. Jeg veier nå ca 47 kg. Veier jeg for lite?

Ettersom jeg ikke har fått så mye informasjon om hvordan du har gått ned i vekt, hva du har spist/ latt være å spise eller hvordan du har trent, er det vanskelig for meg og gi en helt sikker vurdering av ditt tilfelle. Det jeg hvertfall kan si, er at du veier for lite i forhold til høyden din. Jeg har funnet ut at du har en BMI på 18,8. Personer med BMI lavere enn 20, regnes for å være undervektige. I utgangspunktet liker ikke jeg å bruke denne metoden for å kartlegge hvorvidt folk er normalvektige eller ikke. Grunnen til det, er at vekt i form av muskler ikke kommer klart frem av testen og kan dermed føre til et villedende resultat. I ditt tilfelle kan jeg likevel, ganske sikkert si at BMI?en stemmer og at du derfor veier for lite. Ut over dette forteller du at du at du har gått ned 10 kg på 3 måneder. Dette gir derimot større grunn til bekymring med tanke på din vekt og høyde. Som jeg var inne på i et svar litt lengre oppe, er det alvorlig dersom man mister 15% av kroppsvekten sin på 3 måneder. Spesielt alvorlig er det, dersom man ikke har gjort dette i samarbeid med lege eller ernæringsfysiolog. I ditt tilfelle tilsvarer 15% av kroppsvekten 8,5 kg. Du har gått ned 10 kg, noe som er godt over 15%. Som jeg var inne på over, kan dette svekke muskulaturen i kroppen, også lunge og hjerte musklene! Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med legen din og la han/henne teste kroppsammensetningen din. Ut over dette bør du samarbeide med en treningsveileder hvis det er behov for å styrke muskelmassen, samt spise næringstett mat for å gå litt opp i vekt igjen.

 Hovedgrunnen til at jeg stilte det foregående spørsmålet, er fordi jeg ikke har hatt mensen på 3 måneder. Dette gjør meg ganske urolige ettersom den tidligere har vært ganske uregelmessig. Jeg har lest at hvis man endrer livsstil, noe jeg har gjort, kan det føre til at mensen uteblir.  Av den grunn trenger man ikke oppsøke lege før den har uteblitt i ca ½ år. Hva mener du om dette?

Jeg vet ikke hvilken livsstils endring du har gjort, men ut i fra opplysninger om vekt og høyde, er det ikke behov for en så stor vektnedgang. At mensen uteblir er et tegn på at kroppen ikke får nok næring til å produsere de hormonene den trenger. Kroppen bruker næringen til andre ting og at mensen uteblir er en indikator på at du er underernært. Hadde jeg vært deg, ville jeg tatt dette alvorlig, og godt til legen for å sjekke dette ordentlig.

Jeg er veldig glad i grovt brød, fullkornspasta og hvitost. Er dette så usunt som alle skal ha det til?

Jeg vet ikke helt hvor du får det fra at grovt brød og fullkornspasta er usunn? Men jeg antar at du sikter til Lavkarbo og LCHF ? kosthold? Grovt brød bidrar med mange viktige næringsstoffer kroppen trenger: mineraler, vitaminer, proteiner og kostfiber. I fint brød derimot, er skallet på kornet fjernet og dermed forsvinner også alle de viktige næringsstoffene. Ved å velge fullkornsprodukter i stedet for de fine (f. eks fullkornspasta) får man i seg mer næring og kostfiber som bidrar til bedre fordøyelse. Hvitost finnes i ulike varianter og inneholder en del fett. Dette kan med fordel erstattes med annet pålegg som kalkun eller fisk hvis man er i en vektreduksjonsfase.

Har du tips til hvordan man kan trene med kne skader? Det kan være vanskelig å motivere seg til trening når man har skader. Skaden min er ikke så stor, men merkes.

Jeg er verken fysioterapeut eller lege, så jeg kan ikke gi konkrete råd til hvordan du skal trene med skaden din. Men jeg kan fortelle litt om min situasjon og hvordan jeg har trent med min skade. Jeg har selv en kneskade som jeg har trent med de siste 4 årene. Jeg ble operert for en bruskskade i kneskålen i 2007. I perioden etterpå brukte jeg sykkelen veldig mye. Det var på denne tiden jeg også ble skikkelig glad i å sykle mye. Spinning er med andre ord en fin måte å trene kondis på hvis du har en kneskade. Jeg har trent med knebeskyttelse hele tiden, og Jeg fikk beskjed om å unngå jogging, spesielt på asfalt. Nå, fire år senere, er skaden fortsatt et problem for meg, men jeg kan trene mye mer variert og jeg tar gjerne en joggetur. Jeg lar kneet og smerten bestemme hvor mye jeg kan presse meg. Det er alltid viktig å lytte til kroppens signaler, det kan gå veldig galt dersom man overbelaster en kroppsdel unødvendig. For ett år siden fikk kneet en skikkelig smell og jeg måtte bruke krykker i 1 måned og kunne derfor heller ikke sykle. Dette opplevde jeg som veldig kjedelig og umotiverende! I denne perioden begynte jeg å svømme. Jeg svømte 1000 ? 1500m 3 ganger i uka. I tillegg til dette begynte jeg etter hvert å trene styrketrening av overkropp.

(foto:privat) Hvor mange dager i uka spiser du søtsaker (kake, is, godteri osv.)? Og hva pleier du å spise da?

Jeg prøver å la godteriet tilhøre helgen. Som regel koser jeg meg litt ekstra fredag kveld og søndag. Hvis jeg skal kose meg skikkelig, velger jeg is eller sjokolade. Ben&Jerry?s er mine favoritter. Jeg forguder sjokolade, jeg kan ikke få nok av et lite stykke Norge. De siste årene har jeg likevel blitt veldig glad i mørk 70% sjokolade, og velger derfor ofte dette! Endelig finnes den i flere ulike varianter, mint eller sitron er mine favoritter.

 

 

 

(Foto: atlantaintownpaper.com)

Elsker den enkle og elegante stilen din, hva er dine "musthave" i klesskapet?

Jeg opplever mitt eget klesskap som ganske ?rotete?, rotete på den måten at det ikke er noen rød tråd når det kommer til stil. Jeg har nok litt av det meste, men jeg prøver stort sett alltid å være enkel og elegant. Det jeg MÅ HA i garderoben er ulike løse topper og tunikaer som passer til jeans og som både kan dresses opp og ned. Ut over dette er jeg ekstremt glad i kjoler, og har som regel aldri den samme på meg 2 ganger. Jeg liker nøytrale og klassiske farger. Bruker mye beige, blått og hvit. Denne sommern vil jeg blande klassik og color blocking. 
Mange av dere har spurt om jeg kan fortelle om spiseforstyrrelser. Dette er et veldig vikitg tema og jeg skal derfor lage et egent innlegg om dette. Tips om hva man bør ha i skapet, mellommåltider, matpakkemat og lignende kommer også i egne innlegg fremover! Takk for alle de flotte spørsmåene deres! Ikke vær redd for å stille spørsmål i kommentarfeltete eller på e-post, jeg skal prøve å svare så godt som mulig. 


7 kommentarer

Kjempefine svar =) Jeg lurer litt på om styrke sliter på skjelettet mitt? Jeg har anoreksi (hatt SF i 14 år og direkte anoreksi i 8) og har derfor svakt skjelett, svakt hjerte og ellers elendige organer i forhold til det de kunne ha vært. Mensen dukker opp som den selv vil, jeg er 43 kilo og 166 centimeter høy. 20 år om få strakser ;)

annine

21.06.2011 kl.08:55

Hei Jeg jobber som resepsjonist i Oslo er 19 år og veier 63 kg, og 1,70 høy. Jeg begynte å trene i 2009 på treningssenter(før det fotball 1 gang i uken, sykllet til venner o.l,), da det etterhvert ble til at jeg trente 3 ganger i uken, av og til ble det bare 1, men fikk somregel til 3.Jeg varierte fra jogging, sykkling, styrke og forskjellige timer med instruks.! Jeg har alldri svingt opp og ned i vekt, selv da jeg var mindre. men ejg har alltid psist mye og ikke brydd meg noe særlig hva jeg har spist. frokost: 2 brødskiver, lunsj: 2 brødskiver og en frukt. mellom måltid frukt eller noe annet jeg fant når jeg kom hjem. Middag: lat fra hva mor lagde, kylling,ris, kjøtt grønnsaker, salat ja diverse ting. kveld spiste jeg 2 brødskiver. Som du ser gikk det i mye brød. På kvelden var jeg ofte med venner og vi kjøpte alltid noe snop. alt fra sjokolade til smgodt til potetgull. Brus har jeg alldri vært noe glad i så det er ikke så problem... Men halvt år etter jeg begynte å trene på treningssenter, da begynte det å skje ting. etter det har jeg begynt å legge på meg litt og litt. Fra sommeren 2010 til nå har jeg ikek trent så mye, ca 1 gang i uken fordi jeg ret og slett ikke har prioritert det selv om jeg elsker å trene.og det site halvåret fra desmeber 2010 til juni 2011, har jeg lakt på meg mye på lår, rumpe, og magen foran og på siden.. Jeg synte sdet er veldig rart, men samtidig ikke. Jeg jobber hver dag 07.30 15.30 og på jobben er det mye godis tilgjenelig så det ender opp med at jeg spiser noe usunt hver dag. Men ending er at jeg spiser ikke så mye usunt på kvelden lenger.. Så det osm jeg da tenker på er au ville kanskje sakt jo det er fordi du psier mye usunt i hver dag. men greie er at ejg har gjort det siden jeg var 14 år. har jeg spsit mye usunt. Så jeg syntes det er litt rart at jeg plutselig begynner å legge på meg nå. Og det er så uvant for jeg har liksom alldri hatt trengt å tenke på det. Og jeg har faktisk ikke brydd meg heller. helt fram til 2010, da begynte jeg å tenke på det fordi alle venen mine snakket om sånen ting hele tiden. Kan du hjelpe megm hva tror du kan være grunnen?

Maren

21.06.2011 kl.11:26

Hei.

Veldig bra(e) svar. Synes bloggen din er kjempefin og interessant, stå på videre:)

Birgitte

21.06.2011 kl.18:11

Elsker bloggen din! Den er utrolig motiverende og perfekt for meg som interesserer meg for trening og kosthold :D

Ingrid :)

21.06.2011 kl.19:29

Ønsker deg all lykke! Liker å titte innom bloggen din hver dag, håpr alltid jeg finenr noe nytt og spennende, er selv veldig glad i trening og sunt kosthold og det blir en stor del av hverdagen :)

Benedikte

05.07.2011 kl.14:55

hei Karoloine! Må si at dette er et veldig bra tiltak! utrolig bra blogg, veldig gjennomført! Jeg er utdannet kokk og elsker mat, men er veldig opptatt av hva jeg putter i munnen,så er overbegeistret over alle de gode, sunne oppskriftene dine =D

Jeg sliter litt med å få i meg nok mat i løpet av dagen, siden jeg jobber som kokk og assisterend daglig leder er dagen min veldig hektisk, og mange ganger lang..jeg har en tendens til å "glemme" å spise, også ender det med at jeg blir kjempesulten og bare tar det nærmeste jeg finner....ikke alltid like bra..Har du noen bra tips for at jeg skal klare å spise gjevnlig gjennom hele dagen? Jeg starter alltid dagen med en fruktsmoothie med havregryn.

Etter jobb går jeg ofte på spinning, og det er ikke så lett å gi alt når man ikke har fått i seg noe særlig mat..lurer også på om det er dumt å kun gå på spinning, det er den treningsformen jeg liker best, så blir ofte til det.

takk for alle gode tips, nå har jeg akkurat tatt protein muffins ut av ovenen, og er klar for en test!!

hilsen Benedikte, Oslo

Gabriella

16.12.2011 kl.13:22

For en flott og seriøs blogg.

Vet det er mange der ute som kan idolisere feil mennesker og ta til seg skadelige og farlige råd når det gjelder kropp og livsstil.

De innleggene jeg hittil har lest har vert gjennomtenkte og inspirerende.

Bra det finnes folk som deg der ute som skriver på en bra måte om disse temaene.

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits