The Cake Thing...

Jeg har faktisk ikke fortalt så mye om hva jeg jobber med i det siste, jeg har jo nevnt at jeg går på jobb, men ikke HVA jeg faktisk gjør! Ettersom jeg ble ferdig med min utdannelse i folkehelse og ernæring denne våren, startet jeg like godt mitt eget lille foretak. Jeg har lyst til å jobbe med veiledning og informasjon, så hvorfor ikke prøve seg for seg selv mens man leter etter "drømme - jobben". Via veldig gode kontakter fikk jeg et konsulent oppdrag hos opplysningskontoret for brød og korn. Jeg elsker å bake, det har dere sikker sett, men jeg er også veldig opptatt av kornets plass i næringskjeden og hvor viktig kostfiber og fullkorn er for kroppen vår. Sammen med all sunnheten kommer kos og kaker! Den siste tiden har jeg vært med på å utvikle en Cake pops konkurranse! Har du hørt om cake pops forresten? de små, søte kakene på pinne, laget av helt vanlig kakebunn med krem ?!  

Her ser du et lite idédryss:

En cake pop er som ordet sier og bildet viser, en kake på pinne! Det hele startet med en helt vanlig kake som ble misslykket...

Konditoren knuste den ferdig stekte kaken i småbiter...

Blandet i glasuren som egentlig skulle være oppå kaken og lot barna kose seg med den...

De begynte med å rulle små kuler som var lette å putte i munnen. Kulene fikk navnet cake balls og ble faktisk en hit i USA!

Pluttselig fant konditoren ut at kulene kunne settes på pinner for å bli letter å spise, og de kunne jo også dyppes i sjokolade for å bli enda morsommere!

Etter dette har det gått slag i slag, og cake pops har blitt en stor hit i USA! Omsider har denne trenden kommet til Norge.

Selvfølhelig finnes det produkter som skal gjøre jobben både lettere og morsommere! At sjokolade bare kan være brunt er hvartfall en myte! I denne butikken kan du handle alt fra sukkersøte figurer, konditorfarger og sjokolade til former, kjevler og bakeutstyr! På bildet over har jeg kjøpt rosa sjokolade som jeg smelter i en kjele. 

Når sjokoladen er smeltet (dette går fort), er det bare å dyppe cake popsen i blandingen. Anbefaler å dyppe i en ganske dyp skål så det skal bli enklere å få sjokolade på hele kulen.

Etter at de er pyntet med sjokolade bør de stå i kjøleskapet i 10 minutter, deretter kan de nytes som de er eller.....

...du kan slippe kreativiteten løs og pynte videre! Cake pops er en kake som gir rom for fantasi, kreativitet og glede. Etter at du har dyppet dem i sjokolade kan du pynte dem med hva du vil!

Her har jeg dyppet i hvit sjokolade, og pyntet dem med strøssel i alle regnbuens farger.

På jobben hadde vi selvfølgelig en liten photoshoot for å lage bannere til konkurransen. HERLIG å være på jobb å bake så gode kaker!! Jeg tror jeg har funnet drømmejobben og vil overhodet ikke bytte den ut nå!

Denne lille fluesoppen var en spontan og kreativ idé!

Cake pops er perfekt på fest, både for voksne og barn! Undertegnede er fornøyd med resultatet.

Ettersom cake pops i utgangspunktet er en vanlig kake, kan de lages av alle mulige kaker. I tillegg til sjokoladekake har jeg også prøvd å lage av gulrotkake. Smaken ble nydelig! 

Du kan gjerne bruke en kake mix fra f. eks Toro. Følg anvisningen på pakken, stek den godt, men ikke la den bli brendt. Deretter følger du fremgangsmåten over. Lykke til :)

Den er akkurat like god som den ser ut som! 


Fikk du lyst til å hive deg på trenden og prøve å bake?! I DENNE konkurransen kan alle delta og du trenger ikke være god til å bake. Du skal rett og slett bare misslykkes med en kake, og så godt du kan rette opp feilen etterpå, på din egen måte!

Les mer om konkurransen og delta HER!

 

I tillegg vil jeg si tusen takk til Katinka hos Commando Group for flotte, profesjonelle bilder og illustrasjoner!


33 kommentarer

Lena Marie

28.05.2011 kl.16:27

Det ser utrolig godt ut! :-p

28.05.2011 kl.16:28

sykt kult!

birgitteaarland

28.05.2011 kl.18:06

De var utrolig søte, så kjempe gode ut! Liker bloggen din skikkelig godt : D

Nina

28.05.2011 kl.20:44

Så utrolig kule :)

Carmen

28.05.2011 kl.20:47

jeg følger bloggen din :) jeg er bare 12 år og ønsker å bli mesterkokk. denne bloggen får meg til å fortsette med å llage mat, og den gir meg gode ideer også. :D<3

Lurimaxen

28.05.2011 kl.21:04

Heisann - jeg har nettopp skumlest gjennom deler av bloggen din, og synes det absolutt er verdt å legge igjen en kommentar :D

Jeg håper du er klar over at bloggen din er utrolig inspirerende, interessant og flott ;) Du har meningsfylte og interessante innlegg, en positiv måte å skrive på, og bloggen er ryddig og oversiktelig:)

Jeg synes du burde vite at du har motivert meg med innleggene dine, og at jeg kommer til å følge deg videre fremover ;D

Karoline

28.05.2011 kl.21:10

Lurimaxen:

Tusen takk! Det var veldig hyggelig å høre :D

28.05.2011 kl.21:39

Kul blogg! Fin header, kule råd!

madeleine

28.05.2011 kl.21:56

du som er utdannet (snart da :p) i folkehelse og ernæring.. hva mener du om lavkarbo egentlig ? personlig er jeg veeldig skeptisk, og spiser heller grete roede.. kunne du ikke laget et innlegg om lavkarbo og dine tanker rundt det :D ?

syns bloggen din er kjempe inspirerende og det er såå deilig med en helseblogg som ikke handler om lavkarbo for once :D

Pernille

28.05.2011 kl.22:21

Ser farlig godt ut :)

Jeg trenger din hjelp, kunne du vært en superengel å stemme på meg som The Human App?

http://www.humanapp.no/vote/?id=32

Da hadde jeg blitt veldig glad :) Ha en fin kveld.

Karoline

28.05.2011 kl.22:32

madeleine:

Takk for at du liker bloggen!

Jeg er ikke spesielt glad i trenden med å slanke seg på lavkarbo. Jeg tror det er effektivt å la kroppen være i ketose (ikke spise karbohydrater) når en ønsker å gå kraftig ned i vekt. Dette bør gjøres i samarbeid med lege eller ernæringsekspert og foregå over en begrenset periode, alt etter hvor mye man ønsker å gå ned i vekt. Samtidig tror jeg lavkarbo - kosthold kan fungere godt for folk som har sukkersyke eller andre påviste livsstilsykdommer. Men også i disse tilfellene syntes jeg det er viktig at kostholdet reguleres i samarbeid med en profesjonell.

Karbohydrat er et ord mange ikke vet hva betyr, og mange bruker det uten å forstå hva det innebærer. Det finnes flere typer karbohydrater og noen er sunnere enn andre. Jeg tror det er viktig at flere blir oppmerksomme på at man bør begrense inntaket av fint mel (fra boller, loff, baguett o.l) samt hvitt sukker (fra godteri, brus, saft, syltetøy etc.) som mange faktisk spiser veldig mye av! Men det er ikke dermed sagt at poteter og rugbrød er farlig.

I Norge er hele 80% av den voksne befolkningen inaktive, eller i lite daglig fysisk aktivitet. DETTE og inntak av mat med dårlig næringstetthet, er noe av det jeg mener skyldes overvektsproblemet i befolkningen.

Lavkarbo trenden er jeg derfor sterkt i mot bland den friske delen av befolkningen :)

Jeg har skrevet et langt innlegg om LCHF (low carb - hige fat), samt et langt innlegg om de ulike diett-trendene i 2011.

Du finner begge i kategorien: "Aktuelt, samfunn, kultur" i margen til høyre.

karoline :)

♥Eline Steinnes

28.05.2011 kl.22:53

det så skikkelig godt ut, namnam, må teste det engang :D

kjempebra blogg, leste alle innleggene i siste månde og diiiigger den :pp

teamworkingdolls

28.05.2011 kl.23:39

De så gode ut:) Flott blogg!

Charlotte

29.05.2011 kl.00:33

Dette så veldig godt ut=)!

JCL - Bloggen om ALT

29.05.2011 kl.02:03

så utrolig søte! åh, fikk skikkelig vann i munnen! de så utrolig gode ut!

Anne Marthe Western

29.05.2011 kl.11:00

Hei søte Karoline! Nå har jeg lest bloggen din en måneds tid og det er både inspirerende og spennende å lese om det du skriver. Og så gøy konkurranse!! Jeg lurte på om du har oppskrift til de mørke cake popsene? Stå på! Du kommer til å bli en superblogger :) Klem fra Anne Marthe (fra folkehøyskolen)

Line

29.05.2011 kl.11:37

Så gøy - De så jo veldig gode ut. Dette må prøves en gang!! Fin blogg du har :)

Elin

29.05.2011 kl.11:53

haha, så gøy! :)

Karoline

29.05.2011 kl.12:35

Hei Anne Marthe!

Så koselig å høre at du har følgt med en liten stund og at du liker den :) Det er ekstra motiverende for meg når jeg får gode tilbakemeldinger, så nå ble jeg glad!

De mørke cake popsene er veldig enkle. Jeg har rett og slett brukt en Toro brownie mix eller en Toro langpanne mix de to gangene jeg har laget dem (det er det som er ekstra gøy med cake pops, kaken trenger ikke være så innviklet - det er dekoret som er poenget! )

I tillegg til en kakebunn trenger du en krem som du skal blande i for at det skal bli lettere og rulle/forme kuler og figurer. Min favoritt et en sjokoladesmørkrem av eggedosis. Oppskriften finner du hvis du tar en titt på denne linken:

http://alakaroline.blogg.no/1304118676_a_cake_fashionista.html

Sjekk ut konditorbutikken Cacas.no for å bli inspirert til pynt!

Lykke til :)

amalie lea

29.05.2011 kl.12:51

det så syykt godt ut :-D

kshm

29.05.2011 kl.13:38

Åh_så_digg!

Martine

29.05.2011 kl.13:45

Det ser sinnsykt godt ut, men tror nok ikke det blir baking med det første her i huset. Det er ikke akkurat min favoritt-ting å gjøre.

Cecilie

29.05.2011 kl.16:06

For en inspirerende blogg!

Leste nettopp lørdagens DN, der det stod en lang artikkel om "trendy" dietter. Hjelp, det blir for fanatisk og for mye. Det var deilig å ved en tilfeldighet havne her, med en jordnær blogger. Takk for gode tips og deilige oppskrifter! Det er dette som er motiverende og til nytte for hvermansen.

Hilsen ny leser :) (som kommer til å følge bloggen din fremover...)

Nina

29.05.2011 kl.17:17

Hei! :D

SÅ fin blogg du har. Den er veldig inspirerende. Veldig flott og gjennomført:)

Fortsett sånn:P

fotofredheim

29.05.2011 kl.21:25

Slike "kaker" er sååå kule !! :D

Fiberbabe

30.05.2011 kl.11:53

Åh, det så kjempegodt ut! Dette er noe jeg kunne tenke meg å lage som fredagskos til meg og min kjære. Utfordringen er bare at han nettopp har fått påvist glutenintoleranse/cøliaki i tillegg til at han ikke tåler egg. Har du noen tips til hvordan jeg kan lage disse fantastiske søtsakene på en måte som ikke påfører han smerte? hehe.. =)

Ellers veeeldig allright blogg! =)

AK

30.05.2011 kl.14:01

Javel, skjønner jo at du er i mot lavkarbo dersom du jobber for "opplysningskontoret for brød og korn"!

Helene

30.05.2011 kl.16:29

Kom nettopp over bloggen din på vg.no, må bare si at den er jo kjeeempeinspirerende! Blir nok cupcakes til frokost i morgen ja ;)

Men jeg må bare spørre, det bilde over her med de to jentene, hvem er hun til venstre? Heter hun Charlotte? Lignet såå veldig på en jeg har gått på skole med før!

<3 talin

30.05.2011 kl.17:25

ÅÅå, sykt kult! Det må jeg prøve å lage en gang! :)

Ingvild

30.05.2011 kl.21:04

var de gode???

ida therese

31.05.2011 kl.10:51

Awesomekult!

31.05.2011 kl.17:58

Nam nam! <3<3

Renie

31.05.2011 kl.19:45

så utrolig kreativt og fine bilder! :)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits