Housewarming Party med Havre og Banan Cupcakes

I går hadde vi innflyttningsfest med masse herlige venner, og dette var kake nummer to som ble servert: 

Havregryn og banancupcakes med hele bringebær og ekte bringebær frosting. Ettersom kakene er laget med havregryn blir de faktisk halvgrove på brødskalaen og ekte bringebær saus i frostingen fører til at du slipper ekle e - stoffer. 

 

Havregryn og banancupcakes med hele bringebær:

- 3dl sukker

- 200 g smør

- 4 egg

- 3 dl mel

-1,5 ss bakepulver

- 2 dl havregryn

- 3 bananer

- 2 dl kremfløte

- 2 ss vaniljesukker

Visp smør og sukker, tilsett ett egg av gangen og visp underveis.

'

Bland mel, havregryn, bakepulver, vanilje sukker og most banan inn i røren.

Bland og tilsett kremfløte. Bland videre...Når røren er smidig tilsetter du frosne bringebær. Rør disse forsiktig inn med en slikkepott eller sleiv.

Ha røren over i muffinsformer. Dette er silikonformer som du kan bruke mange ganger, men de er desverre ikke spesielt gode... Jeg skal heller kjøpe cupcakes brett med teflon belegg. Avkjøl kakene på rist. Det er viktig at de er helt kalde før du har på frosting, hvis ikke smelter den.


Frosting:

Ekte bringebær-smørkrem

- 5 dl melis

- 250 g smør 

- 1 ts vanilje essens

- 1dl bringebær saus laget av frosne bringebær, 1/2 sitron, 2 ss sukker. ( Må være helt avkjølt før du har den i frostingen)

'

Lag bringebærsaus ved å koke opp frosne bringebær...Tilsett sitron og sukker.Når pureen er ferdig må du silen den for å få en saus uten stener.

Denne sausen må kjøles helt ned før den kan brukes i frostinge. Jeg hadde den i kjøleskapet over natten. 

Smøret i frostingen må være romtemperert/mykt før du begynner.

Ha melis i bakebollen å bland til en luftig krem.

Tilsett bringebærsausen...Og vips har du en nydelig rosa kremfrosting! Det beste er at fargen er ekte,og ikke minst smaker ekte!!Når jeg lager toppene på cupcakene, bruker jeg en sprøytepose med stor tut fra wilton. 

Cupcakes og cakepops, klart til fest!Frisk punsj av tranebær og andre godsaker.Kakene falt i smak hos de fleste... Cakepops er en sikker vinner på fest!Håper alle har hatt en deilig helg og er klare for en ny uke?! Imorgen skal dere få oppskrift på deilige hamburgere, med sunne og gode hamburgerbrød. 


7 kommentarer

baerumsliv

01.05.2011 kl.20:23

De så gode ut!! Cupcakes ser alltid så fristende ut, og jeg digger at det er så uendelig mange kombinasjonsmuligheter.

Sunniva Nilsen

01.05.2011 kl.20:35

Utrolig flotte bilder av noe som garantert falt i smak hos de fleste, ja! Du er kjempeflink! :-)

Ina

29.05.2011 kl.18:56

Hei,

Er det 1,5 desiliter bakepulver? Høres veldig mye ut.. Hvor lenge steker du cupcake'ene? Og hvor mange grader på ovnen? Mvh. Ina

Karoline

29.05.2011 kl.19:10

Ina:

Det står 1,5 ss :)

Monica

30.05.2011 kl.20:52

det står faktisk desiliter på bakepulveret;)

Karoline

30.05.2011 kl.20:56

Monica:

Oi, beklager! Det så jeg nå! Takk for at du sa ifra :)

Det skal selvfölgelig väre ss.

Ida

02.06.2011 kl.11:03

Hei, Nå har jeg prøvd flere av oppskriftene dine og invitert venner på "prøvesmaking" og alle oppskriftene har vært slagere! Fikk skryt for min kreativitet når jeg hadde med protein cupcakes'ene på jobb, men måtte "skylde" på deg ;)

Har du oppskrift på punsjen du har bilde av her? :)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits