Red Velvet Cake med Mascarpone Cheese Cream
Selv om det er midt i uken, må jeg bare vise dere denne fantastiske kaken jeg bakte i går. Vi skulle feire mormors 81'årsdag og jeg hadde veldig lyst til å bake en kake i stedet for å gi en "vanlig" bursdagsgave. En dame på 81 år har jo gjerne det meste! Mormor har alltid laget utrolig mye god mat, og på mine bursdager har jeg fått deilige konfektkaker av henne. Nå følte jeg det var på tide å gi en god smaksopplevelse tilbake.Denne kakebakingen kan beskrives som en morsom prosess med mye glede og aggresjon inni bildet, to turer på butikken og ostekrem opp etter vegge. Tilslutt ble likevel kaken ferdig, og den ble veeeldig god! Håper ikke jeg har skremt deg fra å prøve, det kreves prøving og feiling for å bli god, men det ordner seg for søte piker!
Note: Varm opp ovnen til 175 grader.
Ha 3,5 dl sukker og to egg i en bolle.
Pisk eggedosisen i ca 5 minutter.
Bland 3,5 dl mel, 2 ss kakao, 1 ts natron og 1/5 ts salt i en bolle.
Ha melblandingen over i bollen med ferdig pisket eggedosis. Tilsett deretter 1 ss hvitvinseddik og 2 ts vanilje essens. Bland
...Tilsett 3 dl surmelk og 1/2 dl rapsolje
Bland til kakaerøren er jevn...
Konditorfarge: Jeg bruker Wilton Red. Denne får du kjøpt i HER, eller på de fleste Jerniabutikker over hele landet. Det er ikke mulig å oppnå en så rød kake med "vanlig" konditorfarge.
...tilsett 2 ss rød konditorfarge og bland godt.
Hell kakerøren i en kakaeform. Jeg bruker en 24 cm springform.
Stek i forvarmet ovn på 175 grader i 40- 50 minutter. Følg med (steketiden varierer fra ovn til ovn)! Når kaken er i ovnen kan du begynne på ostekremen.
La kaken hvile på rist i formen i minst 15 minutter etter steking.
Ostekremen til denne kakaen har jeg brukt som frosting på cup cakes tidligere. Du kan finne oppskriften HER. Jeg har likevel gjentatt den under, ettersom jeg har dobblet den til denne kaken
NOTE: Smøret må være romtemperert (mykt, men ikke smeltet)
Del smøret opp i terninger, ha det sammen med de andre ingredienesen i bakebollen.
Pisk til en tykk krem. Er den for løs, kan du tilsette litt mer melis, men vær forsiktig, den blir fort VELDIG søt!
Når kremen er ferdig kan den med fordel settes i frysen/kjøleskapet eller et annet kaldt rom for å få en fastere konsistens. Smøret gjør at kremen blir flytenden når den blir for varm.
Ta kaken ut av kakeformen. Del den i to på midten. Legg bunnen på et kakefat (det er vanskelig å løfte kaken etter at du har pyntet den)!
Legg ostekrem på bunnen. Bruk en stekespade og en slikkepott for å smøre den utover. På denne kaken har jeg ikke smørt krem på sidene, men det kan du gjør hvis du vil.
Når bunnen er ferdig legger du den andre kakedelen oppå og gjentar prosessen.
Dette er en søt bombe, typisk amerikansk kliss! (Men dog veeeldig godt)! For å lugne ned smakene, pyntet jeg kaken med friske blåbær og bringebær.
Sett kaken veldig kaldt frem til servering. Helst i et kjøleskap, en kjellerbod, på verandaen om vinteren o.l.
Inspirasjon til kaken har jeg fått fra Manuelas herlige bakeblogg!
Håper du fikk lyst til å prøve kaken. Den er ikke vanskelig å bake! Bare spør hvis du lurer på noe :)
Lena Marie
14.04.2011 kl.08:58
Magne D. Antonsen
14.04.2011 kl.16:19
Stine
14.04.2011 kl.16:25
Nina Elisabeth Bakke
14.04.2011 kl.17:54
Signe
14.04.2011 kl.21:41
Dette såg nydelig ut!
Men det står vaniljeessens blant ingrediensene både i selve kaken, og i smørosten, men du har ikke skrevet at du har i vaniljeessensen i framgangsmåten til kaken.
Skal det vere det, eller er det en miss? :)
Tenkte å prøve å lage denne!! :)
nilsen
14.04.2011 kl.21:46
Thumbs up.
darunia
14.04.2011 kl.21:50
jeg har spist for mye
14.04.2011 kl.22:02
Cathrine
14.04.2011 kl.22:48
Den skal eg lage!! men kor får en kjøpt den osten til kremen? Kan en bruke en anna ost, evt. kva ost kan eg erstatte den med?
Karoline
14.04.2011 kl.22:57
Beklager, det skal selvfølgelig være vaniljeessens i både kaken og kremen. I kaken kan vaniljeessensen tilsettes sammen med hvitvinseddiken. I kremen kan du blande det inn sammen med resten av ingrediensene i begynnelse. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på det!
Lykke til med bakingen, bare si i fra hvis du lurer på noe annet!
Karoline M
Karoline
14.04.2011 kl.23:01
Håper du får tak i den!
Lykke til
Karoline
15.04.2011 kl.09:21
synneshverdag
15.04.2011 kl.18:44
Cathrine
16.04.2011 kl.21:49
So no skal eg til å bake! Men ko viktig e den kvitvinseddiken? Og kan den evt. sløyfast?
Karoline
20.04.2011 kl.14:19
Hvitvinseddikken er viktig fordi den sammen med surmelken hjelper til å få kaken ekstra rød. Jeg har ikke prøvd å lage den uten, så vet ikke om kaken blir like rød da, men du kan jo prøve, å gi meg gjerne tilbakemelding om resultatet!
Karoline M
Mathea
11.01.2014 kl.11:44
Karoline
05.02.2014 kl.11:30
Den er vikitg for at fargen skal bli så rød som mulig.
Husk at jeg er å finne på alakaroline.no nå. :)