Välkommen till Våffelstugan

I dag ble det vafler til lunsj. Disse vaflene er litt grovere enn vanligere vafler og inneholder ikke sukker! Vaflene er et godt alternativ til brødskiver i matpakken.Oppskriften har jeg hentet fra kokeboken til Sunn jenteidrett: Spis Smart. Til vaflene lagde jeg en delig skogsbærkrem. Inspirasjonen har jeg fått fra Sverige;  våfflor med sylt och grädde är en klassiker!
Ha alle tørrvarene i en bakebolle. Tilsett melk, egg, smeltet smør og rør til en glatt røre.

La røren svelle i ca 20 minutter. stek vaflene og legg dem på en rist når de er ferdige. Disse grove vaflene kan faktisk brukes som alternativ til brødskiven i matpakken eller på lunsjen. Grunnen til det er at de inneholder mest sammaltmel og havregryn, som begge bidrar med gode fiber. Stivpisk kremfløte sammen med melis. Ha i philadelphia, og skogsbær som er tint. 

Bland godt sammen for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Kremen kan lages dagen før og oppbevares i kjøleskapet. Jeg tror også at den er ganske god å fryse, til en slags is... Høres hvertfall veldig godt ut!


Håper alle har kost seg litt ekstra i dag - det er jo lørdag!


7 kommentarer

Anne-Sofie

09.04.2011 kl.21:13

Naam, det så utrulig godt ut!:)

www.newyear2011.blogg.no

09.04.2011 kl.21:20

å,NAM! :-))

♥ Maja

09.04.2011 kl.22:06

så helt sinnsykt godt ut!

Pia Bjørnsen

09.04.2011 kl.22:11

namnam!

Martine

10.04.2011 kl.00:49

Takk for en oppskrift uten masse "uvanlige" ting oppi :D

Karoline

10.04.2011 kl.14:51

Haha, så bra Martine!

Sunniva Nilsen

02.04.2012 kl.20:49

Lagde dem tidligere idag, og GJETT om jeg ble fornøyd! Nydelige, rett og slett :-) Kunne selvfølgelig klart meg uten fettet i både røra og på vaffeljernet, så jeg lurte på om du har noen sunne alternativer til smør/fett?

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits