Litt sunn er sunt nok!Nyttårsforsettene dine er vel allerede satt?! Og ettersom det er den første mandagen i det nye året i dag, regner jeg med at du iherdig prøver å overholde dem også!

Nyttårsforsett kan være så mangt, men veldig mange er opptatt av at det nye året skal innføres med en sunn og aktiv livsstil. Jeg er ganske enig i det! Selv har jeg satt meg mange nyttårsforsett for 2011 som omhandler en sunn og aktiv livsstil. I et av mine innlegg forrige uke, viste jeg dere noen tips til sunne nyttårsforsett. Selv skal jeg jobbe hardt for å overholde disse, noen av dem er allerede godt på vei til å bli en vane fra 2010!  Jeg må likevel innrømme at dagen i dag faktisk har inneholdt noen julekaker og sjokoladebiter, men jeg har hvertfall trent!  Nettopp dette er et poeng mener jeg, noen ganger er det faktisk sånn en må tenke! Litt sunt kan være sunt nok...

Et av nyttårsforsettene for 2011 bør være å legge målsetningene på et realistisk nivå. Vi kvinner er ofte kjent for å ha store forventninger til oss selv. Dette dreier seg som regel om målsetninger som ligger en smule høyere enn det vi egentlig kan klare. Selv om du kanskje tenker med deg selv at det eneste som fungerer for deg, er full stopp i "godisinntaket" og hard trening for raskt å oppnå resultater, bør du tenke over hva som kan fungere for deg over tid. Du vil jo gjerne lykkes?! Faren for å misslykkes med målene ligger faktisk ofte i det ekstreme, det overambisiøse eller fanatiske. Mange ernæringseksperter er enige om at den gyldne middelvei ofte har et større sunnhetspotensiale over tid. Ettersom nyttårsforsett faktisk er ment for å gi varig endring, er dette ord til ettertanke.

Selv setter jeg ofte mål bare en uke frem i tid: " Denne uken skal jeg trene 4 ganger og spise sunt mandag til fredag, i helgen skal jeg kose meg med det jeg vil". Neste uke har jeg nye mål. Dette har jeg funnet ut at fungerer godt for meg. Jeg opplever ofte at jeg når mine mål, har en sunn livsstil og får trent ganske mye, uten at det blir en belastning i hverdagen. Jeg må selvfølgelig innrømme at jeg til tider kan være super-sunhetsambisiøs og at hverdagen selvfølgelig ikke alltid svarer med å innfri mine ønskede "leveregler". Derimot har jeg klart å vende meg til å tenke annerledes. Kostholdets sammensetning over tid, og sammenhengen mellom det som puttes inn og det som tas ut har mye å si, og til slutt er livsstilen min ganske sunn likevel!

Det finnes ikke en one-fits-all oppskrift på et sunt liv og det er derfor viktig at du gir deg selv tid til å finne din rette livsstil. Men hvis du er en av dem som har prøvd alle dietter og treningsformer uten å føle effekt, kan det være at det er nettopp dette som kan være nøkkelen for deg. Litt sunt er ofte sunt nok!

Ha et herlig "sunnhetsnyttår"!


2 kommentarer

Mattias

03.01.2011 kl.23:01

AMEN! Flink du är ;)

Elize

04.01.2011 kl.19:40

Kloka ord vännen, jag håller helt med dig! :)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com

Follow Me on PinterestMatbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits