À la Christmas Cup Cakes!


 I går bakte familien julgodis til den store gullmedalje! Jeg lagde to ulike typer cupcakes. Den en er rød som julekuler og den andre passer perfekt til kaffen og cognacen i løpet av juledagene. I tillegg lagde vi deilig marsipankonfekt med mangofyll, og mamma prøvde seg på en kreativ Sarah Bernard med en moccakrem jeg lagde oppskriften til! Alt smaker fortreffelig, jeg har selvfølgelig prøvesmaket litt i skjul, kokken har vel alltid lov å det?!


Cupcakesene har en felles grunnoppskrift:

(24 stykk)

200 g smør

200 g sukker

4 store egg

-----------------

330 g mel

1 ts bakepulver

11/4 ts salt

1 ts natron

------------------



Pisk smør og sukker sammen. Tilsett ett egg avgangen, vispe i ca 1 minutt mellom hvert egg. Tilsett deretter mel,bakepulver, salt og natron. Bland godt.

 


Red Velvet Cupcakes med Mascarpone Cream Frosting og knuste polkagriser.

( til 12 kaker)

2 ss kakao

Rød konditorfarge

----------------------

3 dl rømme

2 ts vaniljeessens


Bland rød konditorfarge i kakaoen.

Ha kakoblandingen i røren. Tilsett deretter rømme og vaniljeessens. Bland godt! Røren skal få en fin og luftig konsistens.

Fordel røren i 12 cupcakesformer. Bruk gjerne teflonbrett for å få fine kaker. Fyll formene ca 1/3 fulle.

Stek dine cupcakes på 175 grader i 18 - 25 minutter.'

Lag frosting mens kakene steker. Det er viktig at kakene blir helt avkjølt før du froster dem.

 

 

Frosting

( til 12 kaker)

100 g smør

125 g Philadelpiaost

200 - 300  g melis

1 ts vanilje

125 g mascarponeost

 

 

. Bland alle ingrediensene i en bakebolle.

(Smøret bør være romtemperert)

Fyll frostingen i en konditorsprøyte

Lag deretter fine topper på kakene. Tilslutt kan du knuse polkagriser å strø på toppen.

Red Velvet Cupcakes med Mascarpone Cream frosting og knusde polkagriser.

 

'

Mocca cupcakes med Baileys Cream Frosting

(12 kaker)

45 g kakaopulver

0,5 dl vann

-----------------

2,5 dl rømme

2 ts vaniljesukker

------------------

2 ss kaffe + 2 ss varmt vann

 

Bland kakaopulver og vann i en skål. Ha det i den blandede røren som nevnt over sammen med rømme

Bland kaffen og varmt vann i en skål, tilsett dette i røren. Bland godt sammen!

Fyll cupcakesformer 1/3 fulle. stek på 175 grader i 18 - 25 minutter. Husk å avkjøle før frostingen tilsettes!

 

Frosting

(til 12 kaker)

100 g smør

100 g kakao

200 - 300 g melis

2 ss Baileys

Lag fine topper på kakene med en konditorsprøyte

Mocca Cupcakes med Baileys Frosting




 

Marsipankonfekt av mangochutney og mørksjokolade

tørkede aprikoser

Bengal hot eller sweet mangochutney

0,5 ts sukker

litt vann

-------------------------
100 g 70 % kokesjokolade





Bland aprikoser, mangochutney, sukker og vann med en stavmikser.



Kjevle ut to "marsipanlokk". Smør mangochutneyfyllet på det ene lokket, legg det andre lokket over. Bruk et "pizzahjul" o.l for å rute opp konfekt.




Smelt sjokolade over vannbad. Dypp hver marsipanrute i sjokoladen, avkjøl på bakepapir.




la konfekten avkjøles før den serveres.

 

Kreativ Sarah Bernard med moccakrem

Marsipan (Odense)

-------------


Lag små kjeks av marsipan, stek dem på 200 grader i ca 5 minutter.

 

Moccakrem (til ca 20 kaker)

100 g smør

100 g Myk nougat

3 dl melis

1 - 2 ss kaffe (traktet)

Bruk en konditorsprøyte for å lage topper på kakene. Smelt 100 g 70 % kokesjokolade i vannbad. Dypp kaketoppene i sjokolade.



Avkjøl før servering.

 

Har noen av dere laget noe nytt å spennende til jul i år?! Det er gøy å eksperimentere, resultatet blir ofte bra tilslutt!

Lykke til alle sammen, og ha en herlig jul i dagene som kommer!


3 kommentarer

Koselig! Namnam!!

Line Eliassen

24.12.2010 kl.14:27

oi, det der var jo bare helt amazing ;D

Niina

24.12.2010 kl.14:31

Så dyktig du er! Wow. Resultatene så fantastiske ut :-) God jul :-)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Karoline

26, Oslo

Ønsker du å lure sunnheten inn i hverdagen, men får det kanskje ikke helt til? eller syntes du rett og slett at det er vanskelig å få trening inn i timeplanen? Denne bloggen handler om mitt liv og hvordan jeg prioritere og motivere meg selv for å ha en sunn og god livsstil, samtidig som jeg ikke takker nei til fristelser! Håper det kan inspirere deg også. I tillegg til å ha en aktiv hverdag, er jeg opptatt av mote og skjønnhet. Skal ikke se bort fra at dette også får spalteplass på min blogg:) Jeg er ferdig med bachelor i folkehelsearbeid og ernæring og har startet mitt eget firma som kosthold- og ernæringskonsulent. Ikke vær redd for å stille spørsmål!, kontakte meg på alakaroline.blogg@hotmail.com





Follow Me on Pinterest



Matbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

hits